tilbud

Reise til Amsterdam

Ta turen til sykkelbyen med de skjeve fargerike husene og de lange ikoniske kanalene! Hos TravelBird kan du bestille din neste reise til Amsterdam.
Se mer:

Amsterdam er byen hvor historie møter nåtid i skjønn forening. Opplev byen fra sykkel og kanalbåt, eller ta en rolig spasertur i det fasjonable Jordaan-området.

I Amsterdam finner man det en måtte ønske av kulturelle opplevelser, grønne parker og helt unike shoppingmuligheter i både vintagebutikker og på byens mange markeder. Å spasere i Amsterdam er som å vandre i en fornøyelsespark - her skjuler det seg nye overraskelser bak hvert gatehjørne. Kreative og trendy Amsterdam er den perfekte helgeturdestinasjonen, spesielt siden det kun er knapt et par timers flytur fra Norge. Kanskje noen morsomme “fun facts” vil pirre reiselysten ekstra mye? Visste du at nesten hele byen er bygget på trestolper som går ned i vannet? En reise til Amsterdam vil lære deg ting du ikke ante du lurte på om denne byen!

Visste du at Amsterdam ligger under havet og er bygget i stor grad på treplanker?

Nederland er et lavtliggende og flatt land, den perfekte kontrasten til en ferie i Norge. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er derfor på sykkel - her skal du lete lenge etter bakker, så sykling passer perfekt for alle. Og apropos høyde: Har du hørt at nederlendere er de høyeste menneskene i verden?

Visste du dessuten at det kongelige palasset på Dam Square er bygget på ikke mindre enn 13.659 trestolper? Og la oss ikke glemme at Amsterdam er den byen med flest museer i verden, regnet per kvadratmeter. Det er med andre ord nok av ting å finne på på din neste reise til Amsterdam. Se fram til en spennende og morsom tur til byen under havet!

I rundt 1275 ble en demning bygget for å holde vannet unna. Etter hvert ble arbeidet satt i gang for å utvikle en storby som kunne romme en voksende nederlandsk befolkning.

En reise til Amsterdam er som å tre inn i en åpen historiebok. Kanalene ble bygget for å kunne ta unna vannet som ble pumpet opp fra det bløte underlaget, og de ikoniske husene som står på rekke og rad langs kanalene ble bygget på treplanker - ikke rart at kanalhusene har blitt skjeve med årene! De er sjarmerende typiske for byen, og må oppleves på din neste Amsterdam reise! Mot slutten av 1400-tallet utviklet byen seg raskt og handelen blomstret. The Dutch East India Company ble grunnlagt på 1600-tallet og denne tiden er omtalt som Golden Age. Etter at North Sea Canal ble bygget i 1876 hadde båter fra Amsterdam mulighet til å handle med andre land, som Sør-Afrika og Indonesia. Høres det spennende ut? Da er en reise til Sor-Afrika å anbefale!

Byen ble lite skadet under 2. verdenskrig, men folket sultet og med jødeforfølgelsen mistet byen 10% av befolkningen. Etter krigen vokste befolkningen raskt, og Amsterdam har i dag omtrent 800 000 innbyggere fra 180 land. For å lære mer om byens spennende historie er det ingen vei utenom - byen må oppleves!

Litt som i Norge er nederlandsk mat enkelt tilberedt med råvarer som poteter, brød, kål og massevis av ost!

Teorien er at nederlendere i dag er verdens høyeste befolkning fordi de flate markene var så perfekt tilrettelagt til melkeproduksjon, som gjorde at de fråtset i meieriprodukter! Her får du mat designet for å feste seg til ribbeina til sultne bønder og fiskere. Som turist på reise til Amsterdam vil du derimot straks oppdage at den flerkulturelle atmosfæren gjør at det er mer sannsynlig at du kommer til å legge middagen til en italiensk, japansk eller britisk pub og ikke en rikelig porsjon med en av nasjonalrettene boerenkol (potet med kål, salt pølse og sennep). Du må med andre ord ikke reise til Japan eller reise til Roma for å nyte rettene! En rett du ikke kan gå glipp av er bitterballen, perfekt med en Heineken eller Grolsch i hånden. Eet smakelijk! På tur til Amsterdam skal du kose deg, og da hører god mat og drikke med. Unn deg det, du har fortjent det!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret