3 tilbud

Reise til Argentina

Sør-Amerikas biffspisende, vindrikkende perle ønsker deg velkommen. TravelBird tar deg med til dette herlige landet, som ligger helt på andre siden av verden!
Se mer:
Valgte filtere:
3 tilbud
Filtre Tilbakestill

Store, åpne sletter med ridende hester og frittgående kyr samt enorme metropoler med over dobbelt så mange innbyggere som hele Norge - velkommen til Argentina.

Det er ikke rart dette nydelige landet er hjem til den mest besøkte byen i hele Sør-Amerika. Den vennlige befolkningen, Buenos Aires var nemlig blant de 100 mest gjestfrie byer i verden ifølge TravelBirds undersøkelse, mat i verdensklasse samt kulturtilbud og monumenter du sjeldent har sett maken til venter på deg. En reise til Argentina tar deg med på en ferie du sent vil glemme. Visste du at et av verdens største samling av fossefall ligger i dette landet? Iguazufallene ligger bare en drøye 90 minutters flytur unna hovedstaden. Ganske utrolig med tanke på hvor fint stedet er: Omringet av skog og naturområder med flere tusen forskjellige dyre- og plantearter ligger de majestetiske fossefallene som har sjarmert menneskeheten i hundrevis av år. Tilbring et par dager her for å komme i kontakt med deg selv og naturen, det vil du slettest ikke angre på. Deretter kan du ta turen tilbake til en av de enorme storbyene. Her kan du blant annet se en av de vakreste gravplassene i verden, nydelige havneområder, utsøkt mat og vin samt et av de mest anerkjente teater- og operahusene i verden. Det skal med andre ord ikke så mye til for å nyte en Argentina reise, så her er det bare å kjøre på.

Visste du forresten at over 30 prosent av argentinere har italienske røtter? Dersom du for eksempel har bodd på et hotell Roma vil du sikkert kjenne igjen noen ansiktstrekk. Nedenfor følger noen reisetips og informasjon om landet, som kommer godt med til reisens forberedelser. God lesing og god tur.

Reise til Argentina er komplett uten et besøk til det spektakulære naturlandskapet og fossen Iguazúfallene

Det er faktisk er det største fossefallene i verden.

Hele 1756 kvadratmeter med vann faller fra disse fossene per sekund. Det lengste fallet av de 275 fossene er 82 meter. Du finner fossene på grensen mellom Brasil og Argentina. Selv om det krever litt å komme seg dit, velger over én million å besøke fallene årlig. Det er ikke rart dette nydelige landskapet ble innskrevet UNECSCOs liste over verdensarvsteder i 1984. I 2011 fikk den nok en prestisjetung pris: Iguazu Falls ble kåret til et av naturens sju underverk, etter en avstemning hvor over 100 millioner deltok.

Argentinske og brasilianske myndigheter har sørget for at områdene rundt fossene er godt ivaretatt og ikke overbygd av butikker og hoteller. Det betyr at du er omgitt av fantastisk natur når du vandrer rundt og utforsker området på din reise til Argentina. Det er faktisk over 2000 plantearter, 400 fuglearter, 80 typer pattedyr samt en hel drøss med insekter i området rundt fossene.

Hele 2/3 av fossefallene er på den Argentinske siden. Så en reise til Argentina sikrer deg den beste utsikten og Iguazu-opplevelsen. Det er nok Garganta del Diablo, djevelens hals, som er det mest kjente området. Her finner du det største sammenhengende vannfallet, med hele 14 fossefall. Ikke verst, eller hva?

Men hvordan kommer man seg dit? Som sagt ligger Iguazúfallene i idylliske omgivelser inne i skogen, så det er ikke bare en gåtur unna storbyene. Fra hovedstaden Buenos Aires trenger du bare en 90-minutters flytur for å komme dit. Det er flere hoteller og restauranter i området, så bevertning og overnatting trenger du ikke bekymre deg for. Det eneste du trenger å bekymre deg for er hvor fascinerende denne opplevelsen kommer til å bli.

Hovedstaden i Argentina er Buenos Aires

Det er også byen med flest innbyggere.

Visste du at Argentinas hovedstad er den mest besøkte byen i Sør-Amerika? Det er slettest ikke tilfeldig med tanke på kvaliteten på restaurantene, barene, klubbene, kulturtilbudene og historiske monumenter og museer. I denne byen er det umulig å kjede seg. Ta for eksempel en tur til Teatro Colon, et av byens mest populære attraksjoner. Dette opera- og teaterhuset er et av de mest anerkjente i verden. Den ble først åpnet i 1857. Et par tiår senere tok virksomheten en pause for å renovere bygningen, og i 1908 åpnet de på ny.

Denne nydelige bygningen ser ut som et enormt palass utenfra, og skuffer ikke innvendig heller. Nærmest 2500 seter står i en halvsirkel rundt den store scene. Det er hele 7 etasjer med seter med egne nivåer innad i etasjene også. Dersom du ønsker en kulturopplevelse på din reise til Argentina, er dette et godt valg - uten tvil. Det er også mulig å kombinere dette med en reise til Cuba, siden du allerede er på kontinentet. Da er du i hvert fall sikret kulturtilbud i overflod!

Før eller etter kulturopplevelsen på Teatro Colon kan du ta turen til distriktet Puerto Madero. Dette havneområdet byr på en rekke restauranter, barer og iskremforhandlere. Det er også et par museer i området. Havnen er perfekt når du ønsker en bedre matbit i vakre omgivelser. Det er også et populært turområde for lokale. Hva er vel bedre enn å gå langs havnen med nydelig helado, iskrem, i den ene hånden og din kjære i den andre?

Et annet nabolag som er verdt tiden din i hovedstaden er Recoleta. Nabolaget er av stor historisk betydning, da bygningene følger europeisk arkitektur. I tillegg finner du Cementerio de la Recoleta, gravplassen Recoleta. Her er blant annet presidenter, nobelprisvinnere og barnebarnet til Napoleon. CNN hadde den i sin liste over de ti vakreste gravplassene i verden. Ikke tro det er den eneste nyhetskanalen som har priset gravplassen: BBC mente den var en av verdens vakreste, de også.

Argentinsk mat er verdenskjent

Det er ikke tilfeldig.

Argentina er faktisk den nest største konsumenten av biff, etter Uruguay. Er du vegetarianer og blir skremt av dette? Da kan kanskje en Sri-Lanka ferie være noe for deg, det er nemlig et av de landene som spiser minst kjøtt! Men dersom du tror at du kun får biff i verdensklasse, tar du feil. Argentina var på et tidspunkt landet med nest flest innvandrere, hele 6,6 millioner. Dette har ført til en enorm variasjon i mat- og andre kulturtilbud. Argentinere er faktisk kjent for matvanene sine og hvor mye de elsker mat. Sosiale sammenkomster er ofte sentrert rundt mat. Blant annet er sundagslunsjen med familien regnet som ukas viktigste måltid. Her spiser man ofte paste eller asado, argentinsk grillet måltid.

Dulche de Leche er veldig populært, og står sentralt i argentinsk matkultur. Det er karamellisert melk, som lages ved å koke melk og sukker på lav temperatur over lang tid, til den blir gylden og litt seig. Smaken minner mye om karamell. Du finner den i blant annet vafler, kjeks, churros, kaker og en rekke andre godterier og bakverk.

Grunnen til at argentinsk biff er blitt såpass populær er at dyrene får spise gress og gå fritt på store gårder. Dette gir kjøttet en vidunderlig smak. Kyrene kom for første gang til Argentina i 1536 med korsfarerene. Dyrene lever i et område som heter Pampas. Dette fruktbare området har mye godt gress og store åpne sletter, som gjør det perfekt for kyrne. Ikke bare har de store åpne naturområdene gitt Argentina en fordel i produksjonen av biff, de er også på andre siden av ekvator. Dette betyr at sommer og vinter er på motsatt tider av året sammenlignet med Europa og store deler av den vestlige verden. Dette har gjort at Argentina har hatt mulighet til å tilby biff når produksjonen fra andre land har vært lav som følge av vinteren.

En reise til Argentina er mye, men det er uten tvil en kulinarisk opplevelse av de sjeldne. Mat står sterkt og sentralt i argentinernes kultur og dagligliv, så det er ikke overraskende at rettene du får servert er utviklet over lang tid. Dette gjør dem smakfulle og gode, selv om de på avstand kan se enkle ut.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret