tilbud

Reise til Aruba

Silkemyke strender og krystallklart vann. Stekende sol med avkjølende bris fra havet. Høres dette deilig ut? Da er en reise til Aruba med TravelBird noe for deg!
Se mer:

Strender i verdensklasse venter på deg.

Høres gjestfri paradisøy ut som noe for deg? Med silkemyke strender og masserende bølger? Kanskje også en nasjonalpark med spennende dyreliv når du trenger et avbrekk fra stranden? Da er denne karibiske øyen definitivt noe for deg. Beliggenheten er upåklagelig: 21 kilometer nord for Venezias kyst sikrer deg deilig varme akkompagnert av en forfriskende bris fra havet. Spanjolene oppdaget øya tidlig 1500-tallet. Senere kom nederlendere seirende ut av kolonimaktenes grådige sjakkspill og tok over i 1636. Øya ble etter hvert selvstendig, men er i dag med i Kongeriket Nederlandene med Nederland, Curaçao og Sint Marteen.

Under din reise til Aruba vil du forstå hvorfor stedet er kjent som one happy island. Samtidig som den kniver i kampen mot de andre paradisøyene i verden klarer den å holde et personlig preg. Ikke bli overrasket dersom du ser noen fri, det skjer faktisk ikke så sjeldent i disse idylliske omgivelsene. Det tok litt tid før øya ble etablert som et velkjent reisemål, men da det skjedde smalt det virkelig: Siden 1985 har øyas hotellkapasitet økt med det femdoblede. Høres dette spennende ut, men du vegrer deg for flyreisen? Da er kanskje en reise til Tenerife noe for deg.

Strender med mange mennesker eller ingen?

Her kan du velge selv.

Solen sikter deg inn med sine varmende stråler og havet sender ut avslappende bølger. I det fjerne kan du høre trope-trærne svaie og noen som kjøper en paraplydrink. Ved strandkanten er det en gruppe som spiller sandvolleyball og ut på havet er det noen som soler seg på en båt. Du er omgitt av smil og rolige sjeler som nyter en velfortjent pause fra hverdagen. Dette kan være din reise til Aruba.

Denne karibiske paradisøya har flere strender enn du kan telle. Vær for deg selv på magiske_Andicuri Beach_. Hvis du er i det eventyrlystne humøret kan du ta turen til Black Stone Beach. Denne stranden, som navnet tilsier, er full av svarte eroderte steiner. En stor kontrast til de gullkornete strendene.

Dersom du har vært på reise til Indonesia vil du merke at mye av maten i Aruba også finnes i Indonesia. Det er fordi Nederland kontrollerte både Aruba og Indonesia, så maten og innbyggerne påvirket hverandre.

Baby Beach er det liv og røre. Vannet er grunt et godt stykke ut, så dette er en ypperlig strand for barnefamilier. Det er heldigvis nok å gjøre her for de uten barn også! Området er nemlig kjent for å være en av de bedre snorkling-strendene på øya. Under det krystallklare vannet vil du finne et fargerikt kaleidoskop av koraller og tropiske fisker. Apropos koraller, visste du kan oppleve verdens største korallrev på en reise til Australia? Men vær på vakt! Det er sterke strømmer utenfor lagunen, så ikke svøm utenfor det markerte området. Stranden er også utstyrt med solsenger, parasoller og utstyr til snorkling, mot betaling. Det er også et par restauranter på stranden, så her skal du ikke sole deg sulten.

Noen andre strender som kan være verdt å sjekke ut på øya er:

  • Arashi Beach
  • Boca Catalina
  • Boca Grandi
  • Boca Prins
  • Dos Playa
  • Druif Beach

Mat flamingoer på stranden

Eller les en god bok mens du hører bølgene skylle i bakgrunnen.

Arubas hovedstad heter Oranjestad, og er hjem til 35 000 mennesker. Den ligger ved sørkysten mot øyas vestligste punkt. Byen ble bygget i 1796, og har vært hovedstaden siden. På daværende tidspunkt var det et sted man oppdro hester før man sendte dem videre til Curaçao. Et godt sted å begynne med å utforske byen er Aruba Streetcar. Denne trikken tar deg rundt historiske bygninger og steder og sjåføren gir deg bakgrunnsinformasjon. I tillegg lar den deg speide ut fine restauranter og shoppingsteder. Hopp på og av når du føler for det. Bruk av trikken er gratis.

Ta turen til det koselige kapellet Saint Franciscus Church. Dette lille, katolske kapellet ble bygget i 1813. Etter du har fått ditt religiøse påfyll kan du ta turen til Renaissance Mall. Dette luksuriøse kjøpesenteret har butikker som Louis Vuitton, Gucci og Prada - her er det bare å shoppe løs! Det er også en elv inne i selve kjøpesenteret, med båt som tar deg til Renaissance island.

Renaissance island er det eneste stedet i Auruba med private strender. Øya er i utgangspunktet kun åpen for de som bor på Renaissance Aruba Resort & Casino, men dagspass selges til de som bor andre steder. Den ene av to hovedstrender er krydret med flamingoer du kan mate. Den ene stranden er for alle mens den andre kun er for voksne. Så dersom du ønsker å sole deg uten å høre barneskrik er dette stedet for deg. Det er også mulig å leie strandhytter hvor du får din egen butler, mulighet til å bestille mat og drinker, WiFi og snorkleutstyr. Det er ikke bare Aruba som har slike nydelige strender, en reise til Seychellene gir også en opplevelse for livet.

Aruba er mer enn strand og dyr. Hva med å dra til California Lighthouse? Dette fyrtårnet ble opprinnelig bygget for å gjøre skip obs på Arubas kystlinje. I dag er det et ypperlig sted for å få en uforglemmelig utsikt over øya. Like ved tårnet ligger California Sand Dunes. Dette ørkenlignende landskapet kan utforkses til fots. Et fint avbrekk fra stranden på din reise til Aruba.

Nasjonalpark eller sommerfuglhage?

På Aruba har du tid til begge

Arikok National Park omfatter omtrent en femtedel av øya. Her finnes et rikt utvalg dyre- og planteliv som du kan utforske på din Aruba ferie. Ta en tur til besøkssenteret, hvor du kan få mer informasjon om de endemiske dyrene. Altså, dyrene som kun finnes på øya, som noen typer piskefirfislrer, banded cat-eyed snake og klapperslange. Nasjonalparken har flere voktere som jobber der. De har også guidet turer helt gratis, men man må bestille minst en dag i forveien.

Det er mange måter å komme seg rundt i parken på. Du kan kjøre bil, gå, sykle eller ri på hest! Og ikke tro at du vandrer alene! Det er mange geiter, kaniner, fugler og en rekke reptiler som også vandrer rundt i parken. Parken har et par huler med flaggermus inni. De er bare ute om natten, men det bes om at man ikke forstyrrer dem.

I parken kan man finne tre forskjellige type formasjoner: aurubisk lava, kvarts dioritt og kalkstein. Det tidligste tegnet på menneskelig aktivitet i parken er i Fontein Cave. Her kan man se veggmalinger fra innfødte før europeerne kom.

Bare et par kilometer fra parken ligger steinformasjonen Casibari Boulders Clusters. Steinene er i interessante størrelser og former, og ligger som et frisk pust i det ellers flate landskapet. Dersom du klatrer til toppen vil du få en nydelig 360-graders utsikt over øya. Stemningen er magisk, det er ikke rart dette stedet var ansett som hellig for de innfødte. I området finner du flere tusen år gamle steinmalerier og innrisninger. Nyt litt forhistorisk kunst på din reise til Aruba.

Dersom du ønsker å utforske dyrelivet enda litt til er Butterfly Farm noe for deg. I denne tropiske hagen kan du se og ta på sommerfugler fra alle verdens hjørner. Kommer du tidlig kan du til og med se sommerfugler bryte ut av kokongen og ta sitt første vingespenn på din karibien reise.

Kan du føle den friske brisen mot huden mens de silkemyke sandkornene leker med føttene dine? Da er det bare en ting å gjøre: ta en reise til Aruba i dag!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret