44 tilbud

Reise til Asia

Opplev noen av verdens vakreste steder med TravelBirds reise til Asia! Se Vietnams Halong Bay, Den kinesiske mur eller unn deg en strandferie i Thailand - vi har reisene du ønsker deg!
Se mer:
Valgte filtere:
44 tilbud
Filtre Tilbakestill

Verdens største kontinent står ved dine føtter. Tar du utfordringen?

Øst for de majestetiske Uralfjellene, sør for de mektige Caucasusfjellene, vest for det mystiske svartehavet og nord for historiske Egypt, finner vi Asia. Kontinentet er det største i hele verden og er også den med flest innbyggere. De kulturelle og geografiske forskjellene i kontinentet er like stort som fra et verdenshjørne til et annet. Utforsk Den kinesiske mur i Kina, surf lekne bølger på reise til Bali, fyll sansene i majestetiske templer i India og føl ørkenens uendelige tilstedeværelse i Dubai. En reise til Asia er noe du sent vil glemme, og slettes ikke noe som er unnagjort på en weekendtur. Kontrastene, yrende folkelivet, storslåtte naturen og lekre maten vil gi deg lyst til å komme tilbake gang på gang på gang. Det største landet som har alle landegrenser i Asia er Kina. Dette massive landet er 25 ganger så stort som Norge! Det er også verdens mest folkerike land. Hele 1,37 milliarder mennesker våkner innenfor landegrensene hver morgen. Her kan du besøke den verdensberømte forbudte by i hovedstaden Beijing, hvor kanskje jordens mektigste menn bodde før i tiden. Utenfor storbyens trafikk og støy kan du oppleve den kinesiske mur. Muren ble bygget for 2200 år siden av keiseren Qin Shi Huang, og spenner seg 22 000 kilometer rundt landet. Bakgrunnen for muren var å beskytte Kina mot invasjoner fra blant annet mongoler. Kina har også den lengste elven i Asia, nemlig Yangtze River. Her finner man også Three Gorges Dam, verdens største kraftstasjon med hele 22500 megawatt.

Man regner Kina som en del av Øst-Asia. Her finner man også land som Taiwan, Japan, Mongolia og Japan. Kulturen og maten i disse landene strekker seg flere tusen år tilbake. Ris og nudler er populært mens kylling, sjømat og svin er populære proteiner. Soyaprodukter som tofu havner flittig på tallerkenen. Grønnsaker som løk, kål, salatblader og sopp følger naturlig med. En reise til Asia vil gi deg opplevelser i bøtter og spann. Fra folkehavet og det ryddige kaoset møter deg utenfor flyplassen, til enorme rismarker som tatt rett ut av malerier.

Maldivene er Asias minste land

TIl gjengeld har den de en av verdens fineste strender!

Selv om Kina har den største byen er det Japan som har den mest befolkede. Det bor voldsomme 38 millioner mennesker i hovedstaden Tokyo. Det er mange som tenker lysende skyskrapere og livlige lyskryss når de tenker på byen, men den er så mye mer. Lukten av nydelige nudelsuppe drar deg ned i smug med eldgammel kultur og historie. Visste du forresten at t-banen er så full at man har ansatt såkalte oshiya, folk som dytter reisende inn på toget slik at flere skal få plass? Det er ganske utrolig! Når du føler du har fått nok av storbylivet kan du ta en tur til Shinjuku Gyoen National Garden. Her er det skog, dammer med fisker, historiske monumenter, blomster og unike trær.

Asias minste land er Maldivene, en øy på det Indiske hav. Vakre strender med flørtende bølger dekker kystlinjene. Vannet er krystallklart med et turkis skjær. Her kan du sitte på en strand med en paraplydrink og bare nyte livet. Dersom du ønsker mer aktivitet kan du dykke med enorme hammerhaier på Hammerhead Point, eller med enda større hvalhaier på Ari Atoll. Du må ikke reise til Gran Canaria for å få sol, varme og strand!

Verdens største religioner hadde sitt opphav i Asia

Her finner du alt fra enorme tempelbyer til beskjedne moskeer.

Landet med flest internasjonale besøkende er Kina. I 2016 var hele 60 millioner mennesker innom landet. Nummer to på listen er Thailand med 33 millioner besøkende. Her er Bangkok hovedstad og landets største by. Det er også verdens varmeste by. Ikke fordi det blir glovarmt om sommeren, men fordi gjennomsnittstemperaturen er svimlende 31 varmegrader. Her kan du besøke tempelet Wat Pho. Dette buddhistiske tempelet har en liggende buddha på hele 46 meter. Det er mange religiøse templer og monumenter som venter å bli utforsket på din reise til Asia. Visste du at kontinentet er fødestedet til de største religionene i verden? Kristendom, islam, jødedommen, hinduismen, buddhismen, konfucianisme, taoismen og kan spores hit. Så dersom du ønsker å oppleve og lære mer om religion er Asia en sikker vinner.

Apropos religion, Indonesia er mest befolkede landet med et muslimsk flertall. Her er litt over 87 prosent av landets 261 millioner innbyggere er muslimer. De er spredt ut over landets 13 466 øyer. Her kan du blant annet besøke Tirta Gangga, et tidligere kongelig palass. Høye fontener og nydelig hager venter deg. Dette tidligere palasset ligger i idylliske omgivelser i skogen. Indonesia er nok mest kjent for øya Bali. Her kan du oppleve et av verdens beste dykke- og surfeområder, kulturelle attraksjoner fra templer til museer eller bare slappe av på et av verdens beste strender. Barer, nattklubber og restauranter er det også flust av. Uansett hva du ønsker å finne på har du mulighet til det på din reise til Asia.

Indonesia var tidligere en nederlandsk koloni. Det samme var Taiwan, som også ligger i Asia. Denne fantastiske øyen ligger utenfor kysten til Kina. Litt utenfor hovedstaden Taipei finner du National Palace Museum. Drøye 700 000 gjenstander fra 2000 år med kinesisk historie finnes her. Disse blir sett av over 14 000 besøkende daglig. Mange av de besøkende er kinesere som er kommet for å se sin egen historie. Visste du forresten at Hermitage Museum i Russland er et av verdens største med over 3 millioner gjenstander? Kanskje det er på tide med en St. Petersburg reise?

Det asiatiske kjøkkenet kan grovt sett deles inn i fem

Vil du ha kylling-kebab eller sushi?

Foruten østasiatisk-mat som du leste om innledningsvis, kan man dele matkulturen i ytterligere fire regioner. Hver av regionene har sine særegne retter, krydder og kulturer. Det er også enorme variasjoner innad i gruppene, men de har noen fellestrekk. En av disse er ris. Det er dog variasjoner her også. Basmatiris, Jasminris samt forskjellige typer lang- og kortris varierer innad i områdene.

  • Sentral-Asia omfatter blant annet Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Usbekistan, Turkmenistan og Afghanistan. En populær rett er plov. Retten består at ris, løk og buljong sammen med kjøtt, grønnsaker og/eller fisk. Ellers går det mye i hest og lam. Dette skyldes innflytelse fra det mongolske kjøkken. Blant den tyrkiske delen av befolkningen er kefir-lignende kumis populært - en fermentert drikk laget av hestemelk. Sentral-Asia er også kjent som fødestedet til yoghurt, så det er også vanlig. Kan den konkurrere mot den greske yoghuerten du spiser på en Kreta ferie? Bare en måte å finne ut!

  • Sørøst-asiatisk kjøkken finner vi land som Burma, Kambodsja, Singapore, Malaysia, Filippinene og Thailand. Her blir det brukt mye ris og nudler, men du vil finne store variasjoner mellom landene. Maten i Thailand er kjent for å være søt og sterk, i Vietnam er den lett og forfriskende mens det filippinske kjøkken bruker mye og tunge sauser. I Sørøst-Asia vil man ofte komme til et bord fylt til randen av matretter. I tillegg finner du mye god mat fra vogner og griller på gaten, attpåtil koster det ikke skjorta, så du kan få noen billige reiser!

  • Sør-Asiatisk mat er det mange tenker på som indisk mat, noe som stemmer bra da India er det største landet i området. Her brukes mye spennende krydder for å lage curry. Maten spises med brød og/eller ris. Her spises det mye vegetarmat, da mange i regionen ikke spiser svin eller biff. Den tunge krydderbruken gjør at maten kan oppfattes som sterk, så vær forsiktig!

  • Mat fra midtøsten finner du i land som Iran, Jordan, Tyrkia, Lebanon og Kuwait. Her er maten like variert som landene, og du vil finne retter med samme navn som smaker forskjellig fra land til land. Oliven, kikerter, bønne og linser er vanlige grønnsaker. Biff, kjøtt og lam blir mye brukt på grillen med yoghurt og oster. Flesteparten i disse landene er muslimer, så alkohol og svin er ikke like utbredt som andre steder.

Hva venter du på? Sleng deg på et fly og reise til Asia i dag!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret