tilbud

Reise til Australia

Fra verdens største korallrev til søte kenguruer til moderne storbyer i verdensklasse. Få mest mulig ut av din reise til Australia med TravelBird!
Se mer:

70 reisende blir lenger enn visumet tillater. Det er neppe tilfeldig at så mange faller for dette nydelig landet.

Velkommen til Australia, eller Down under som det også heter. Denne magiske nasjonen på nederst til høyre på verdenskartet er full av overraskelser. Visste du at enkelte områder har vintre med 20 varmegrader mens andre får mer snø enn Sveits? En av årsakene til dette er at Australia er like bred som avstanden fra London til Moskva. Ikke rart Australia regnes som et av de mest varierte og spennende reisemålene i dag! Det samme kan sies om populasjonen. Fra aboriginer med flere årtusen lang historie til det faktum at nesten ⅓ av innbyggerne er født utenlands, vitner om en rik og mangfoldig befolkning. Livlige metropoler som Sydney og Melbourne yrer av kulturtilbud, barer, restauranter og spennende severdigheter. Ta turen til mystiske Great barrier reef og opplev havets underverk på nært hold. Korallreven er den største strukturen laget av levende organismer. Liker du å holde deg over land er regnskogen Daintree Rainforest noe for deg. Visste du forresten at Australias regnskog regnes som å være en av de eldste i verden? Forskere anslår den er over 100 millioner år gammel. I tillegg er mange av artene her endemiske. Altså, de finnes ingen andres steder enn i denne regnskogen.

Etter din reise til Australia vil du forstå hvorfor 70 reisende hver uke blir lengre enn visumet deres tillater. Kanskje de forelsket seg i Australias mest kjente strand, Bondi Beach? De snømyke strandkornene gjør stranden perfekt for strandsport eller bare sole seg. Bølgene er blant de beste i verden for surfing, så hvis det er din greie er dette definitivt stedet for deg. Det er så god stemning på denne stranden at selv om du ikke har planer om å sole deg eller hoppe i vannet er det vel verdt å besøke på din reise til Australia.

Australias største by er Sydney

Ta en tur til det legendariske kunstmuseet!

Hele 89 prosent av befolkningen i Australia bor i byer, så du kan få litt av en storbyferie her! Den største byen etter både areal og populasjon er Sydney, med nesten like mange innbyggere som Norge. Du har helt sikkert sett bilder av denne fantastiske byen, og mest sannsynlig går du av ditt fly til Australia her. Byen er idyllisk plassert ved kysten med solen skinnende på operabygningen. Restauranter og bakerier i verdensklasse holder befolkningen mette og fornøyde. Mercer’s Quality of life- undersøkelse for 2017 plasserer forøvrig Sydney på 10. Plass i verden - dette er stedet å være!

Hva med å starte din reise til Australia med en tur til den 309 meter høye Sydney Tower? Det er høyt, men skal du se verdens høyeste tårn må du reise til Japan. Etter du har skuet utover byen på den 360-graders utkikksetasjen på toppen, med beina trygt plantet på bakken igjen er det på tide med litt kulturell og kunstnerisk påfyll på Museum of Contemporary Art. Museet ligger ved Sydney Harbor. Dette spennende kunstmuseet med moderne kunst åpnet i 1991 og blir besøkt av nærmere 600 000 mennesker årlig.

Nå som du allerede er ved Sydney Harbor kan du spise på en av de mange populære restaurantene. Her finner du mat fra alle verdenshjørner, i tillegg til lokal kortreist mat.

En drøye ni timer unna Sydney med bil, ligger Melbourne. Dette er Australias nest største by. Gå gjennom vakre hager til Shrine of Remembrance. Dette monumentet ble bygget for å minne de som kjempet for Australia under første verdenskrig. I senere tid er det blitt et minnesmerke for alle som har vært i krig for Australia. Det kjente sitatet «Greater love hath no man» er gravert på en marmorstein. Inni monumentet ligger det en krypt med en følelsesladd bronsestatue av en far som er soldat og hans sønn.

Etter denne dypfølte opplevelsen er det dags med litt lystigere toner. Det finner du alltid på Melbourne Cricket Ground, Melbourne cricket-klubbs stadion. Denne stadionen regnes som den største på den sørlige halvkule og den tiende største i verden. Videre kan du gjøre unna litt shopping på The Block Arcade. Dette kjøpesenteret fra sent 1800-tall er utstyrt med mosaikkfliser og glasstak.

De innfødte heter aboriginer

Visste du at 600 000 identifiserer seg som det i dag?

For over 40 000 år siden vandret en folkegruppe fra Asia til Australia. Her fant de store åpne sletter med mat og ly. De var et nomadisk, jeger-sankersamfunn, og brukte naturressursene til det fulleste. Da europeerne kom til Australia med James Cook i 1770 ble mange aboriginer smittet av sykdommene de bar med seg, blant annet kopper og meslinger tok livet av mange. Det var verst for aboriginene som levde i tette samfunn, da sykdommene spredte lettere. Dersom du har vært på reise til Peru høres nok dette kjent ut! På et tidspunkt var man bekymret for at aboriginene skulle dø ut. I 1788 var de litt over 1,2 millioner mens i 1930 var befolkningen redusert til 50 000. I dag består aboriginene av 500-600 distinkte grupper. I dag identifiserer omtrent 600 000 australiere seg som aboriginer.

Uluru er en enorm steinformasjon i Australias røde senter, midt i Australia. Aboriginene tror dette landskapet ble laget av forfedrene deres i tidenes morgen. De har beskyttet området siden. Steinformasjonen anslås å være 500 millioner år gammel. Tidligere var den under vann, men i dag har den en høyde på 350 meter over bakken. Her kan du få en guidet omvisning rundt området med aboriginene, og høre fortellinger og livsbetraktninger. Det er også mulig å se området fra lufta i en varmluftsballong, på kamelryggen eller bak en Harley Davidson.

Dyrelivet i Uluru-området er variert og spennende. Her vil du finne over 200 fuglearter, 21 pattedyrarter og 73 reptilarter. I tillegg til flere tusen arter av edderkopper, maur og andre insekter.

Australia er kjent for sitt rike dyre- og planteliv. Visste du at dette landet er 17 megadiverse nasjoner? Her kan du finne kenguruer, koalaer, maurpungdyr og en rekke andre mindre kjente arter. Minst like spennende som dyrene du ville sett på en reise til Afrika! Som om ikke dette var nok, kan du finne verdens største korallrev utenfor landets vakre kyst, nemlig Great Barrier Reef.

Australia er hjem til verdens største korallrev

Vil du utforske det med helikopter, ubåt eller dykkemaske?

Great Barrier Reef er en av verdens 7 naturlige underverk - noe som ikke er overraskende i det hele tatt. Med tittelen som verdens største korallrev er det ikke mange steder som kan måle seg med mangfoldet her. Området er på omtrent 350 000 kvadratmeter og strekker seg over 2 600 kilometer. Denne korallreven regnes også som den største strukturen laget av levende organismer. Det er observert 30 arter av hvaler, delfiner og niser. Videre kommer 6 skilpaddearter hit for å formere seg, og flere krokodillearter bor nær korallreven. Det kommer ikke til å skorte på eksotiske dyr på din reise til Australia!

Det er mange måter å utforske korallreven på din Australia ferie. Det vanligste er snorkling og dykking. Det finnes også dykkemetoder tilpasset de som ikke har dykket før. For eksempel en såkalt seawalker, hvor man tar på seg en astronautlignende hjelm eller en scuba doo, hvor man i tillegg til den astronautlignende hjelmen sitter på en undervannsscooter. Ubåt, helikopter, fly og seilbåt kan også hjelpe deg få det meste ut av din tid her. En annen av verdens naturlige underverk er fjellet du ville møtt på din reise til Nepal, nemlig Mount Everest https://travelbird.no/reise-til-nepal/.

Det er en enormt utvalg av natur- og dyreopplevelser på Australia. Fra den enorme fjellskapningen Uluru til uendelige sletter med hoppende kenguruer. Ikke glem de fascinerende storbyene, stappfulle av kulturelle tilbud, barer, restauranter og interessante mennesker du kan bli kjent med. En reise til Australia blir akkurat slik du ønsker den skal være, slik reiser skal! Med det gjenstår det bare en ting å si: god tur!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret