tilbud

Reise til Bali

Hvit sand mellom tærne, varme dager, surfing i solnedgangen og vakre templer. Om dette frister bør du reise til Bali! La TravelBird overbevise deg!
Se mer:

Bali er en av Indonesias mest populære øyer, både for lokalbefolkningen og for turister. Om noen har skrytt Bali opp i skyene er det ingen overdrivelse!

Bali er for mange mest kjent for sol- og strandliv, men dette er langt fra det eneste øya har å by på! Den mest utbredte religionen på Bali er hinduisme, og den har derfor naturlig nok hatt stor innvirkning på det kulturelle livet. Dette er spesielt tydelig i form av de vakre templene rundt om på øya. Blomster, sang, musikk og dans brukes mye i hinduismen, også på Bali, og det bidrar til et rikt kulturelt liv. Håndverk og kunst er også en viktig næringsvei på Bali, så her bør du plukke med deg en eller flere kunstneriske souvenirer.

Lokalbefolkningen på Bali er kjent for å ta besøkende godt imot, og de er svært vennligsinnede. Bali har de siste årene blitt svært populært for turister, og den lokale maten er en av faktorene som virker forlokkende. Typisk lokal mat består av ris med sterke grønnsaker, kjøtt eller fisk, og serveres som regel med sambal, en sterk saus, eller noe laget av chili. På reise til Bali har du nok av spennende opplevelser i vente!

Sol, surfing og snorkling

Om du trives bedre i vann enn på land er Bali stedet for deg! Her kan du leke deg i turkist vann dagen lang, og slikke sol mellom slagene.

Liker du å surfe? Eller har du alltid hatt lyst til å prøve dykking? Bali er stedet for badenymfer, og det er nok å finne på om du synes det blir for kjedelig å ligge på en solseng dagen lang.

Bali er et kjent navn i surfeverden, og steder som Kuta og Uluwatu har ry på seg for å være et surfeparadis. Om du ønsker best mulige surferforhold bør du ta turen i den tørreste sesongen, fra april til oktober. Da er bølgene på sitt beste, og du får virkelig kjent vinden i håret når du surfer Balis bølger. Og det beste er det varme vannet; om du skulle falle av surfebrettet vil du ikke fryse av deg fingre og tær!

Snorkling og dykking er også svært populært på Bali. Det er mye vakkert å se i det klare vannet, blant annet utallige fiskesorter og vakre steinformasjoner. Om du heller foretrekker en roligere ferie er Balis mange strender perfekt egnet for å lese den boka du alltid har hatt lyst til å fullføre. Nyt late dager i sola, god mat og forfriskende drikke, og kjenn skuldrene senke seg. En reise til Bali vil garantert ta deg med bort fra hverdagens kjas og mas!

Eksotisk natur

Om det er ett sted som fortjener kallenavnet “Paradis på jord” så er det uten tvil Bali! Øyas natur kan by på alt, og vi kan love deg at du ikke blir skuffet!

Med aktive vulkaner, vakre fossefall og laguner er Bali som tatt ut av en eksotisk film. Klimaet og naturen her er svært forskjellig fra Norge, og garantert noe du ikke vil glemme med det første.

Bali har i dag flere aktive vulkaner, blant annet Mount Batur. Selv om vulkanen er aktiv er det et populært fjell å bestige for turglade turister, ofte med guide for å gjøre turen komplett. Øya har også nok av vanlige fjell du kan bestige på din neste reise til Bali, og om du foretrekker lavlandet er det mye skog og jungel å utforske. Bali er som en naturlig skattekiste - ufattelig mye spennende å oppdage!

På Bali finner du også vakre fossefall og karakteristiske laguner i tillegg til fjell og vulkaner. Øya har også en rekke nasjonalparker, og du vil garantert oppdage tropiske planter du ikke engang visste eksisterte. De karakteristiske risterassene er et av Balis mest kjente turistmål, og noe du bør få med deg når du skal på Bali reise. På øya dyrkes mais, frukt og kaffe, og om du ser opp når du vandrer under palmetrærne kan du se en og annen kokosnøtt henge høyt der oppe.

Bali for turister

Det kan kanskje virke som om Bali har alt, og det er ikke langt fra sannheten! I tillegg til vakker natur og gode surfemuligheter er det også nok av ting å se.

Visste du at Bali har mer enn 10 000 templer? Det sies til og med at det finnes flere templer enn hus på Bali! Du finner dem overalt, om du befinner deg på toppen av et fjell eller ved en strand i lavlandet.

Noen av templene på Bali er mer kjente enn andre, og noen har til og med blitt selve kjennetegnet på øya. Alle templer er unike og vender enten mot soloppgangen, fjellene eller mot havet. Templene er bygget av hinduer og er gudenes bolig, samt et sted der man kan be og ofre til gudene. Et av de mest kjent templene på Bali er Ulu Watu, der du kan beundre vakre malerier på veggene og nyte utsikten fra toppen av klippene tempelet ligger på.

Bali har mange vakre palasser som er verdt et besøk når du er på reise til Bali. Klungkung-palasset er ett av dem og ble bygget på 1700-tallet. Palasset er stort og majestetisk, med vakre hager rundt. Deler av det ble ødelagt under angrep på begynnelsen av 1900-tallet, men det ble restaurert i etterkant, og i dag kan du nyte synet av dette majestetiske palasset. Vi håper du nå er overbevist om hvor du skal på din neste reise Bali!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret