tilbud

Reise til Barcelona

Fargerike Barcelona lokker sine tilreisende med berømte severdigheter som Parc Güell, Sagrada Familia og fotballarenaen Camp Nou! TravelBird viser deg hvordan du får mest mulig ut av din reise til Barcelona!
Se mer:

Kulturinteresserte, fotballfans, solelskere og tapasnytere er enige - ferie i Barcelona er perfekt. Her er det noe for alle!

Denne storbyen har en unik beliggenhet i regionen Catalonia ved Middelhavets kyst, med kulturelle skatter fra verdenskjente kunstnere som Antoni Gaudí, Joan Miró og Salvador Dali samt en rik matkultur. Her får du strand og byferie i ett! Liker du cava? Da kommer du til å like byens store utvalg av den musserende vinen, som nytes på en ekte bodega. På din reise til Barcelona må du ikke gå glipp av UNESCOs verdensarv Parc Güell. En annen kjent park er Montjuїc, som er byens største parkområde. Her finner du også museer og stadion der de olympiske sommerlekene ble holdt i år 1992. Fotballklubben Barcelona har også bidratt til byens popularitet.

En tur igjennom Barcelonas gater byr på arkitektoniske skatter med aner fra middelalderen. For å oppdage byens ekte identitet, bør du få med deg den gamle bydelen Ciutat Vella.

Det er noe magisk med en reise til Barcelona. Byens rike historie opplever man best i den gamle bykjernen Cuitat Vella fra 1300-tallet. Her finner du en av Europas mest komplette samling av middelalderbygninger, til tross for ombygging og renovasjon.

TravelBird har også et utvalg restplasser, sjekk om vi har noen til Spania!

Gamlebyens grenser finner du idag i form av brede avenyer, som ble til når byens murer ble revet på midten av 1800-tallet. Trange og mørke gater med bygninger fra 17- og 1800-tallet preger dagens bybilde, og gjennom Ciutat Vella strekker livlige La Rambla og Via Laietana seg, begge populære turiststrøk. Marker dem på kartet med en gang så du ikke går glipp av det på din neste Barcelona ferie. Dersom sol og strand er noe for deg burde du ta en reise til Gran Canaria.

Er du glad i tapas? Disse smårettene betyr at det finnes noe for alle, og samler alle rundt bordet! Smak på retter laget med ferske råvarer: olivenolje, ferske urter, grønnsaker, kjøtt, fisk og skalldyr på sitt beste.

Det catalanske kjøkkenet har blitt påvirket av flere ulike kulturer gjennom århundrene: grekerne, romerne, italienerne og franskmennene har alle satt sitt preg på regionens delikatesser. Byens beliggenhet ved havet gjør at fisk og skalldyr her har vært en av de viktigste råvarene i matlagingen. La deg friste av retten "suquets", som til og med får feinschmeckeren til å bli imponert, på din reise til Barcelona.

Regionens skoger er rike på sopp, som spesielt på høsten utmerker seg i den uventede kontrasten mellom Middelhavets ingredienser og smaker fra den nærliggende fjellkjeden Collserola. Prøv også lokale delikatesser, som de catalanske pølsene "fuet", "llonganisa" og "butifarra" for kjøttelskere, og smaksrike grønnsaksgryter som "esqueixada" eller "escalivada" for vegetarianere. Den kulinariske opplevelsen på din neste Barcelona reise vil utvilsomt bli husket i lang tid.

Det er ikke rart Barcelona er så populært blant turister. TravelBird har også et utvalg storbyer som er mindre kjente, men byr på opplevelser i bøtter og spann!

Få steder i Spania lokker så mange turister som Barcelona gjør! På begynnelsen av 90-tallet og ved millenniumskiftet økte interessen for reiser til Barcelona som mest.

Barcelonas befolkningstetthet har sin bakgrunn i historie, men også i beliggenheten mellom havet og de høye fjellkjedene. Befolkningsøkningen startet først i forbindelse med industrialismens inntog på begynnelsen av 1800-tallet, da byen allerede hadde 200.000 innbyggere. Barcelona er Europas fjerde mest besøkte by. Totalt besøker nesten 7,1 millioner turister byen hvert år. Da det senere ble billigere å fly har antallet turister i byen mangedoblet seg og Barcelonas flyplass har sett den internasjonelle flytrafikken øke fra cirka 3,5 millioner til drøyt 22 millioner mellom 1990 og 2011. Om du ikke har besøkt Barcelona før, eller har forelsket deg i den på en tidligere visitt, vil du uansett ikke angre på en tur til Barcelona i varme syden!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret