tilbud

Reise til Belgia

Velkommen til Belgia! Landet som er kjent for sin fantastiske sjokolade, koselige byer og gode utvalg av øl. Finn ditt neste hotell Brussel hos TravelBird!
Se mer:

Belgia, du finner dette kompakte flerspråklige landet i midten av Vest-Europa. Belgia er et fascinerende mangfoldig land.

Det er teknisk sett delt i to, med den fransktalende Vallonia i sør og flamsk i nord. Hovedstaden Brussel, som også er EUs hovedstad, er enda mer variert. Her finner du migranter fra hele Europa. Belgia blander uanstrengt det nye og det gamle, og du finner alt fra moderne kafeer og nyskapende kunstmuseer til middelalderklokketårn og utallige slott. Her kan du nyte nydelig belgisk sjokolade, myke belgiske vafler toppet med melis, hauger med dampede blåskjell og skummende belgisk øl. Ølbrygging er nesten en mystisk kunst i Belgia, og mange ølsorter blir fortsatt laget på tradisjonelle måter i klostre. Belgia er et lite land med store kontraster.

Sør i landet finner du fransktalende og landlige Vallonia, med sine imponerende slott, grotter og idylliske daler, som nesten ber om å bli utforsket. De historiske kunstbyene i nederlandsktalende Flandern forfører besøkende med sine magiske torg, middelalderske klokketårn og trappegavlhus med utsikt over urbane kanaler, ispedd flotte gallerier og museer. Byene er knyttet sammen av gode offentlige transportmuligheter, som er veldig bra for okoturisme, gjør reisingen mellom dem problemfri. Landet har historisk sett hatt tett bånd med Afrika, og Kongo var en belgisk koloni i perioden 1908 til 1960. Dette gjenspeiles i befolkningen og utvalget av butikker.

Ta turen til de pittoreske byene Gent, Antwerpen og Brugge, som kun ligger en time unna hovedstaden med tog. Den første, og kanskje mest åpenbare grunnen til å besøke dette vakre landet, er de naturskjønne småbyene og den fantastiske arkitekturen. Ta turen til sjarmerende Brugge, Belgias største trekkplaster. I sommermånedene fylles gatene her med besøkende. Eller hva med å ta en tur til julemarked? De nærmest bare venter på at du skal komme og drikke, spise og kose deg.

Belgiske vafler er populære over hele verden, men ingen steder smaker det bedre enn i hjemlandet Belgia.

La oss ikke glemme den nasjonale kosematen pommes frites. Det trengs ingen fancy ferdigheter for å lage disse sprø herlighetene, men de stekes to ganger. Først for å gjøre den møre, og så andre ganger for å gjøre dem brune og herlig sprø. Prøv de med enten ketchup eller majones, eller hva med å prøve begge deler? I Belgia er øl en institusjon, og her finner du massevis av smakfulle herligheter. Slå deg ned i en av de mange ølpubene og la dyktige bartendere hjelpe deg å finne en ny favoritt. Her finner du hundrevis av ulike belgisk øl, med et fantastisk utvalg av smaker.

La oss ikke glemme belgisk sjokolade, en annen gullstandard landet kan by på. Merker som Neuhaus, Leonidas og Godiva tilbyr utmerket sjokolade. Dersom du har lyst å kose deg ekstra bør du prøve sjokolade fra Pierre Marcolini. Belgisk sjokolade er kjent for å ha utmerket kvalitet, selv merkene du finner i supermarkedene. Du finner også hundrevis av mindre kjente sjokoladeprodusenter, samt håndlaget sjokolade. Spør bare lokalbefolkningen om tips! Belgisk mat er upretensiøs, basert på gode sesongbaserte råvarer, godt tilberedt i retter som Carbonnades flamandes (oksegryte tilberedt med øl), Chicons au gratin (belgisk endivier, en type salat, innpakket i skinke, i en ostesaus), Moules-frites, blåskjell servert med pommes frites og Croquettes aux crevettes Grises (kroketter fylt med sandreker).

Belgia er kjent for sin tegneseriekultur, og belgiere står bak tegneserier som Tintin og Lucky Luke.

Besøker du Brussel bør du ta turen innom Comic Strip Centre, hvor du finner kunstverk og utstillinger, som Tintins rakett fra Destination Moon, i Waucquez Warehouse, art nouveau-mesterverket som ble tegnet av arkitekten Victor Horta. I byen finner du til og med en tegneserierute som følger veggmaleri i byens nabolag. Brussel får sin unike karakter fra sameksistensen av flamsk og fransk kultur. Byen var i år 977 en liten landsby i et myrområde, men vokste på 1300-1400-tallet til å bli et viktig handelssentrum, mye fordi den lå på veien mellom Köln og kystbyen Brugge. Hvis du virkelig har lyst til å oppleve byen som Belgierne gjør det, bør du ta turen til en av de mange markedene. Det mest hektiske er Clemenceau markedet i distriktet Anderlecht. Her finner du fersk frukt og grønnsaker, et utvalg av oliven, oster og andre matvarer. Eller hva med å ta turen til det antikke markedet på Place du Jeu de Balle, når du først bor på hotell Brussel på din reise til Belgia?

Arkitekturen i Brussel er utrolig imponerende, og blant noen av de mest snirklete i Europa. De viktigste torgene, kjent som Grote Markt er absolutt verdt et besøk, og gir følelsen av å bli tatt med tilbake i tid. Byen er bygget på syv høyder, slik som Roma, og du finner en rekke nasjonaliteter fra hele verden, som gir byen en kosmopolitisk atmosfære. Du finner også livlige torg, pittoreske middelaldergater, imponerende monumenter, fantastiske restauranter, koselige kafeer, romslige parker og et aktivt kulturliv. Dersom du liker middelaldergater og slott er en ferie i Romania perfekt for deg. Få med deg noen av de mange hendelsene som skjer i løpet av året, som kunst-, musikk- og filmfestivaler! Nyt ferien din på et bedre hotell Brussel.

Opplev byens fantastisk inspirerende arkitektur, og havneområdet som kan by på en fascinerende musikkscene og livlig natteliv.

På 1700-tallet var Antwerp en av Europas viktigste byer, og hjem til barokkmaleren Pieter Paul Rubens. På tross av byens mange historiske strevsommeligheter, og bombing under andre verdenskrig, har byen beholdt sitt fengslende middelaldersentrum med sine kaféfylte brosteinsbelagte gater. Byen har i lang tid tiltrukket seg alt fra kunstelskere til motebaroner og diamanthandlere. Visste du at 84% av verdens uslipte diamanter passerer gjennom Antwerpens diamantdistrikt, kjent som Diamantkwartier? Distriktet har en omsetning på 54 milliarder dollar, og er det største dimiantdistriktet i verden. Mye av diamantslipingen som historisk sett ble utført her har siden 2012 blitt flyttet til lavkostland. Byen har vært senter for diamanthandelen i flere århundrer. Lodewyk van Berken forvandlet industrien da han oppfant et nytt verktøy for diamantsliping i 1456. Verktøyet muliggjordefrembringingen av den glitrende, mangefasetterte diamanten som tiltrakk seg bestillinger fra den Europeiske adelen, og andre håndverkere til byen. På 1890-tallet ble dimantindustrien etablert her. I dag er Antwerpens største trekkplaster dens levende underholdnings- og motescene, sammen med byens oppsiktsvekkende kulturelle og arkitektoniske kontraster. Er du klar? Kanskje vi til og med har fly fra Tromso?

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret
Min. kjøpesum = kr 1000