5 tilbud

Reise til Berlin

Historie, pulserende natteliv og mat fra alle verdenshjørner er bare eksempler på hva du kan oppleve på en reise til Berlin. TravelBird gir deg tipsene!
Se mer:
Valgte filtere:
5 tilbud
Filtre Tilbakestill

Berlin er en by ulik andre. Besøk den østlige og vestlige bydelen og bli fascinert av kontrastene.

Berlin ble delt i to etter andre verdenskrig, i Øst-Berlin og Vest-Berlin. Selv om Berlinmuren ble revet i 1990 kan man fortsatt merke en ulik stemning i de to bydelene. Visste du at Berlinmuren kom på fjerdeplass over de mest instagrammede turistattraksjonene? Dette gjør et besøk til Berlin variert og spennende, og historien er til å ta og føle på. I vest er finner du gater med luksuriøse butikker på rekke og rad. Likevel lever kunstnerkvarterenes bohemske atmosfære videre, som gir området dets unike karakter.

I det gamle Øst-Berlin kan historiens vingeslag ses i form av arkitektur og kultur, blant annet en veggtavle med bilde av Lenin og statuer av Karl Marx. Gå ikke glipp av imponerende Alexanderplatz, og besøk hippe områder som Mitte i den østlige delen av Berlin. Her kan du nyte en kald øl og møte interessante mennesker. Berlin er en by med sjel og historie, og du vil ikke glemme pakkereiser til Berlin med det første!

Berlin er byen som har alt for en minneverdig og spesiell weekendreise. Ta turen alene, eller del opplevelsen med venner og familie!

Berlin kan tilby en fascinerende kultur, historiske opplevelser og interessante omgivelser. Berlin er et kulturelt sentrum i Europa, med sine hippe subkulturer og sin turbulente historie. Om du ikke har vært i Berlin før er det på tide! Om du så har vært der to eller ti ganger før er det alltid noe nytt å oppleve og utforske, så du vil garantert ikke kjede deg! Men dersom du så for deg mer strand og sol kan en Mallorca ferie være noe for deg!

Berlin har det største shoppingsenteret i Europa, Kaufhaus des Westens. Noen omtaler det med forkortelsen “KaDeWe”. Senteret har flere champagnebarer, så om du føler for et pust i bakken eller har med deg reisekompanjonger som ikke er like glad i å shoppe er dette det perfekte stedet! Shoppingsentre har sine fordeler ved at du er innendørs, som er svært behagelig spesielt dersom været er vått eller kaldt. Men det kan også være koselig å besøke byens markeder og shoppinggater, spesielt dersom du er heldig med været på din reise til Berlin. Dersom Berlin ikke var for deg er kanskje en reise til Budapest noe du vil like bedre!

Uansett om det er kunst, musikk, historie, arkitektur, uteliv eller shopping som har fått deg til å reise til Berlin, anbefaler vi deg å oppleve så mange bydeler som mulig.

Oppdag East Side Gallery - en malt del av Berlinmuren, som er 1,3 km lang og dermed kvalifiserer som verdens lengste utendørs kunstutstilling. Visste du dessuten at Berlin har flere broer enn Venezia? Med en båttur får du muligheten til å se Berlin fra et annerledes perspektiv.

Er du i Berlin med venninner står ofte shopping sentralt. Charlottenburg er stedet å besøke om dere vil oppleve førsteklasses shopping. Her finner du luksuriøse butikker og gallerier i verdensklasse. Oranienstrasse i Kreuzburg er også vel verdt et besøk. Her tilbys kulinariske opplevelser fra hele verden, alt i en og samme gate.

På en Berlin reise finner du restauranter, kaféer og bier gartens de fleste steder. I tillegg anbefales det å gå på skattejakt etter de skjulte perlene neste gang du er i Berlin!

Det tyske kjøkkenet er kanskje ikke kjent for sine raffinerte retter, slik som Frankrike og Italia, men i gjengjeld får du ekte husmannskost! Om du møter på en tysker utenfor Tysklands grenser vil du garantert høre ham nevne hvor mye han savner godt tysk brød, bratwurst og det gode ølet. De to mest typiske rettene i Berlin er potetsuppe og currywurst. Førstnevnte serveres på alle lokale vannhull og tyske restauranter i Berlin. Prøv for eksempel Kartoffelsuppe tilsatt merian og svinepølse i skiver.

Av andre kjøkken er italiensk mat spesielt fremtredende. Du finner en italiensk restaurant på så og si i hvert hjørne i Berlin! Tyrkisk og gresk mat er også svært populært. Det er selvfølgelig også mange luksusrestauranter i Berlin, om du virkelig ønsker å slå på stortromma på reise til Berlin. For veganere og vegetarianere er det mange restauranter å velge mellom; Berlin er en av de beste storbyene i Europa når det kommer til kjøttfritt tilbud.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret