3 tilbud

Reise Til Brasil

Sør-Amerikas største land har alt fra eksotiske storbyer til verdenskjente strender. En reise til Brasil med TravelBird gir deg minner for livet!
Se mer:
Valgte filtere:
3 tilbud
Filtre Tilbakestill

Samba, strender og herlig mat venter på deg i Brasil.

Rio de Janeiro har 6,5 millioner innbyggere, og er den mest besøkte byen i Sør-Amerika.

Etter å ha vært her blir det en selvfølge: Den idylliske Ipanema Beach-stranden er kanskje den mest kjente i verden, med volleyballbaner, drinker, varme temperaturer og appetittvekkende restauranter i verdensklasse. Perfekt for en strandferie! Den unike kontrasten mellom den travle storbyen og avslappende stranden så langt øye kan se er et sjeldent syn. Brasil er også verdens største regnskogland, takket være at 60 prosent av regnskogen Amazonas ligger her. Her er det gode muligheter for et uforglemmelig eventyr i verdens grønne lunger. Dersom eksotiske jungler og kultur frister, er det også mulig å ta en reise til Peru! Kanskje du møter en av de 70 stammene som ennå ikke har hatt kontakt med vår sivilisasjon? Eller kanskje du ser en art menneskeheten ennå ikke har oppdaget? Dette er et land med hele 21 steder på UNESCOs verdensarvliste - på din reise til Brasil med TravelBird er det alltid noe å utforske!

Rio de Janeiro er også kjent for karnevalet, som ofte blir kalt verdens største fest. Det er ikke rart med tanke på at den årlig blir besøkt av omtrent 5 millioner mennesker! Denne heseblesende festen starter 46 dager før påske, og ingenting kan forberede deg på energien og stemningen du vil få oppleve her. Brasilianske rytmer, dans, kostymer, parader og ikke minst forfriskende drinker preger gatefesten. Du trenger ikke ta en Ibiza ferie for å feste. Her er det bare å slippe seg løs din indre danseløve og oppleve festlighetene!

I sørøstlige delen av landet danner de utallige skyskraperne en egen moderne regnskog av betong. Det er lys overalt med latter og sang som fyller de allerede travle gatene. São Paulo er den største og mest befolkede byen i Brasil.

Ta turen til Mercado Municipal, et toetasjes innendørsmarked, og et naturlig møtested for de mange innbyggerne. Det åpnet i 1933 og er hovedsakelig et matmarked med krydder, kjøtt og grønnsaker. Markedet er også kjent for innredningen, 72 malte glassruter som illustrerer matproduksjonens historie i Sao Paulo pryder veggene. Det er ofte mange mennesker som spiser og handler her. Ikke glem å prøve pastéis mens du er her. Fritert brød med ost, kjøtt eller fisk. Med så mye god mat blir det neppe en av dine helsereiser! Kom og føl stemningen!

Visste du at halvparten av menneskene i Sør-Amerika bor i Brasil?

I dette enorme landet er det grenseløst med kulturtilbud og aktiviteter!

Omtrent halvannen time fra livlige Sao Paolo ligger Socorro. Denne tilsynelatende rolige byen er kjent for å være stappfull av aktiviteter. Kjenn adrenalinet pumpe på rafting ned en brusende elv, føl vinden i håret mens du kjører en firehjuling, utforsk magiske grotter i båt, klatre i fjellene eller ta zip-line ned en bratt fjellvegg. Det er også gode muligheter for å bare slappe av og ta livet helt med ro.

Etter adrenalinet har lagt seg er du klar for å utforske verdens største regnskog, Amzonas, som ikke overraskende er Brasils største delstat. Det spekuleres at utrolige en tredjedel av alle artene i hele verden bor i hele regnskogen - snakk om biologisk mangfold! Mangfoldet kommer av klimaet, og at skogen har eksistert i 15 millioner år. Alle disse årene med evolusjon har avlet frem det varierte dyre- og plantelivet som finnes her.

Regnskogen er også befolket av mennesker, hele 400 grupper av urbefolkninger finnes her, hvorav utrolige 70 ikke har hatt kontakt med den moderne sivilisasjonen! Det er mange måter å utforske den mystiske regnskogen på: Ta et båtcruise gjennom amazonas-elven eller vandre dypt inn i med en lokal guide som kjenner områdene.

Hvordan starter du reisen til regnskogen? De fleste starter i Manaus, den største byen i regionen. Her møter du guider og selskaper som kan ta deg med inn. Kanskje møter du noen andre reisende du kan dra sammen med? Selve reisen i regnskogen kan ta alt fra et par dager til uker. Det er anbefalt å dele opp reisen så du får se flere deler av regnskogen dersom du har god tid.

Visste du at Brasil er det landet i verden med flest flyplasser etter USA?

Det er ikke rart når det er så mye spennende å se her!

Ikke glem å reise til Brasilia, landets hovedstad. Ovenfra ser byen ut som et fly, og det er meningen. Byen ble planlagt og designet i 1956 da man bestemte å flytte hovedstaden til et mer sentralt sted. Den tidligere hovedstaden var Rio de Janeiro, som ligger sørøst i landet. I 1983 ble byen innskrevet i UNESCOs verdensarvliste. Et passende sted å starte utforskningen av byen kan være der det hele startet, nemlig presidentboligen Palácio da Alvorada. Den ble bygget og tatt i bruk to år før selve byen, og er arbeidsplassen til 160 mennesker. Stedet er kun åpent for offentligheten på onsdager, hvor man kan bli med på en gratis tour. Den er på portugisisk, men man får utdelt engelske brosjyrer med informasjon.

Det er mange kirker i Sør-Amerika, men få kan måle seg med Catedral Metropolitana Nossa Senhora Aparecida. Allerede på vei til kirken kan man se at den skiller seg ut. Det er nemlig 4 gigantiske bronseskulpturer, med en høyde på over 3 meter, som symbolsk vokter kirken, venter deg ved inngangspartiet. Selve bygningen er også noe utenom det vanlige: 16 betongsøyler lener lener mot hverandre i en sirkel danner kirken. Hver av disse søylene veier hele 90 tonn! Når du trer inn i kirken vil du miste pusten, de malte glassrutene danner en enorm kuppel, og ned fra taket henger tre engler. Omtrent 1 million gjester kirken i året, som gjør den til en av de mest populære attraksjonene i Brasilia. Høres det interessant ut? En reise til Roma gir også fantastiske kirkeopplevelser!

Brasils matkultur har innflytelse fra Europa, Afrika og innfødte i Amerika.

Den varierte innbygger-bakgrunnen og store landområdet har ført til store regionale forskjeller på kjøkkenet.

Brasil har mange regionale retter, men den som regnes som nasjonalretten er Feijoada. Navnet kommer fra ordet feijão, som betyr bønne, og er hovedingrediensen i retten, som er en bønnegryte med biff og gris. En teori er at opphavet til retten kommer fra slavetiden i Brasil, hvor slavene brukte bønne- og kjøttrestene fra slaveherrene til å lage denne gryten. En annen teori er at Europeerne spiste det fordi det var lett å lage mye av og billig. Bønnetypen samt mengden og typen grønnsaker som blir lagt til i gryten varierer mellom regionene. Retten spises som oftest i helgene med venner og familie, fattige og rike.

Er du glad i kylling? Da er retten Coxinha noe for deg: nydelig kylling pakket i deig og fritert. Tid for dessert! Brigadeiro er nok den mest kjente desserten i landet. Det ser ut som en muffins, og er laget av kakaopulver, smør, melk og drysset med sjokoladedryss. Du vil definitivt ikke bli skuffet over maten på din reise til Brasil!

Mye av brasiliansk mat og kultur kommer fra Portugal. Attpåtil er Brasil det eneste landet i Sør-Amerika som har portugisisk som hovedspråk. Men frykt ikke, man kommer langt med spansk og engelsk! Kristendommen har spilt en stor rolle i landets utvikling, og i dag er omtrent 2/3 av befolkningen katolikker.

En av de mest populære musikksjangrene i Brasil er Samba, og regnes som den nasjonale musikksjangeren. Sjangeren utviklet seg fra europeisk og afrikansk musikk. Og ja, samba er ikke bare musikk, men en dans også! Samba er en livlig og rytmisk dans, som danses til sambamusikk - dette må du prøve mens du er her!

Som verdens femte største land og det eneste som har portugisisk som hovedspråk, skiller Brasil seg ut fra resten av Sør-Amerika. Det er en styrke, her får du unike opplevelser og får føle på den magiske stemningen. Fra lange idylliske strender med fotball, bølger og deilige drinker til enorme storbyer med kultur- og matopplevelser i verdensklasse. Uansett hva du måtte ønske å få ut av din reise til Brasil, vil du bli fornøyd- og vel så det. God tur!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret
Min. kjøpesum = kr 1000