5 tilbud

Reise til Budapest

Opplev tradisjonell ungarsk mat og fantastisk arkitektur på din reise til Budapest! TravelBird har tipsene du bør pakke med deg i bagasjen.
Se mer:
Valgte filtere:
5 tilbud
Filtre Tilbakestill

Budapest har en fantastisk historie. Bli med tilbake til tiden da konger, dronninger prinser og prinsesser regjerte i Budapest!

Planlegger du en reise til Budapest vil du snart legge merke til den unike sjarmen byen ved elven Donau utstråler. Du vil få følelsen av å ha dratt tilbake i tid, til da konger og fyrster styrte landet. En bytur i Budapest kombinerer historie og rik kultur med et spennende uteliv og herlige matopplevelser. Det er i tillegg mange muligheter til å slappe av på spa i Budapest.

Navnet på byen, Budapest, er en sammensetning av dens to sider, Buda og Pest. Pest er den travle og livlige delen. Buda er roligere og mer stille, med et mer grasiøst utseende. Elven Donau renner gjennom byen og deler Buda og Pest. De to sidene er koblet sammen av den vakre Kjedebroen. Med trikk og T-bane kan du enkelt komme deg frem og tilbake mellom de to sidene.

Ungarns hovedstad Budapest, med sine ca. 1,7 millioner innbyggere, er blant de 10 mest besøkte europeiske byer.

På Buda-siden finner du Castle District. Dette historiske distriktet er best å utforske til fots. Her finner du Budaslottet, en av de største bygningene i Budapest. Tidligere bodde kongen av Ungarn i palasset, men i dag finner du flere museer her. Spaserer du gjennom nabolaget kan du beundre husene fra det 16. århundre. Besøk den berømte Matthias Church i løpet av din reise til Budapest, og drar du litt videre kommer du til Fiskerbastionen. Her kan du nyte en av de beste utsiktene over byen. Under slottspalasset er det et 24 kilometer langt grottesystem, som du kan besøke. Hvis du ser en butikk skiltet "kürtőskalács", sørg for å ta en kort pause og prøv dette berømte ungarske bakverket. De nybakte kakene består av gjærdeig, og du får den i forskjellige smaker, blant annet sukker, kanel, karamell eller sjokolade. Mattilbudet er så varierende at det kan bli en kulinarisk temareise.

Når du følger Margaretbroen på vei tilbake til Pest-siden bør du gå innom Margaretøya. Denne bilfrie øya er et lite paradis i midten av byen. Her finner du pittoreske hager, hvor du kan vandre rundt og få en pause fra bylivets kjas og mas. Du kan også beundre monumenter som vanntårnet og ruiner av tidligere klostre. Lokalbefolkningen kommer til øya for å trene uforstyrret og slappe av. Om sommeren samles folk i bassengene og på strendene på den lille øya. Liker du øyer? Sjekk ut vår reise til Bali!

En reise til Budapest passer uansett årstid, vinter som sommer. Besøk byens termalbad i varmen, og nyt en varm gløgg på en av byens koselige kafeer i vinterhalvåret.

For shopping anbefaler vi "Váci usa", en stor handlegate. Om du planlegger en førjulstur til denne vakre byen vil julelys lyse opp byen, og for all del ikke glem å besøke det lille julemarkedet. Her finner du tradisjonelle, ungarske godbiter. Den perfekte julegaven til kjente og kjære hjemme som har alt fra før?

Dersom du heller ønsker en avslappende dag eller to har du kommet til rett by. Gå inn på en av de mest berømte spaene, som Széchenyi Bath. Spaet befinner seg i et palass i nybarokkens stil og er omgitt av en flott park. På innsiden finner du hele 18 bad og 10 badstuer. Her vil du garantert slappe av - senk skuldrene og hvil slitne føtter etter lange dager som turist. Ikke glem badetøy!

Nattelivet i Budapest er legendarisk, mye takket være de beryktede og unike "ruinbarene". Her kan du feste i etterlatte hus med store gårdsplasser - perfekt for deg som leter etter en fest du sent vil glemme!

Frister det med noen drinker etter middagen? Valgmulighetene er mange selv om du ikke ønsker å ta den helt ut på din Budapest reise. Du finner mange koselige barer i Budapest, der du kan drikke lokal likør eller boltre deg i hjemmebrygget øl fra et mikrobryggeri. Et bedre reisetilbud skal du lete lenge etter!

Budapest har mat som best kan beskrives som tradisjonell, smakfull og mettende. Ungarsk gulasj er verdensberømt, derfor vil du på de fleste restauranter du besøker finne denne retten på menyen. I de store markedshallene i byen vil du finne ungarsk salami, blodpudding og "Kolbász", krydrede chilipølser. Prøv også en god gryterett med krydret kylling eller oksekjøtt. Det mektige måltidet avsluttes med et stykke Dobostorte, som består av flere lag med sjokoladekrem. Bokstavelig talt nyt storbyferien i Budapest!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret