2 tilbud

Reise til Chile

Drømmer du om Sør-Amerika og deres fantastiske kultur og omgivelser, kan TravelBird tilby deg en reise til Chile du sent vil glemme.
Se mer:
Valgte filtere:
2 tilbud
Filtre Tilbakestill

Langs en smal kyststripe mellom Andesfjellene i øst og Stillehavet i vest; finner du det spennende og eksotiske landet Chile.

Landet grenser også til andre spennende land som Peru, Bolivia, Argentina og Drakestredet. Derfor er det nok av muligheter hvis du vender snuten mot denne perlen av et land.

Dagens Chile er en anerkjent middels makt og er et av Sør-Amerikas mest stabile og velstående land. Det er faktisk det mest ledende latinamerikanske landet når det kommer til menneskelig utvikling, inntekt per innbygger, globalisering, økonomisk frihet, konkurranseevne, og de har i tilegg et lavt korrupsjonsnivå. Det er videre et land som er en av grunnleggerne av både FN og Unionen av søramerikanske nasjoner; som gjør det til et land som står i spissen for verdensfreden. Hvis du reiser til Chile får du oppleve et langt og smalt land, som strekker seg over hele 4630 kilometer fra nord til sør, og 430 kilometer på sitt bredeste fra øst til vest. Landet har en fantastisk variasjon av alle typer landskap, og du kan oppleve alt fra snødekkede vulkaner, tørre ørkener, skog, isfjell, til idylliske fjorder. Her kan du oppleve nesten alt hva naturen har å tilby. Landet er også et av de 50 største landene i verden i areal, og har derfor fått plasseringen på 38 plass over verdens største land. Ikke bare har landet et varierende landskap, men klimaet er også svært variert. I nord finner man en ørkensone; som i tillegg er et av jordens tørreste. Klimaet kan sammenlignes med det man finner i Sør-Europa, hvor somrene er solrike, og vintrene har for det meste mye nedbør.

Landet består av rundt 17,9 millioner innbyggere, og blant dem er rundt fem prosent urfolk som mapucher, quechuaer, aymaraer og polynesiske.

Rundt 87 prosent av befolkningen bor også i byer, hvor de fleste bor i Santiago. Santiago er hovedstaden, og er ofte den byen man ankommer først.

Dette er en fantastisk by hvis du ønsker en ordentlig storbyferie. Videre er kobber den viktigste eksportartikkelen og utgjør omtrent 57 prosent av all eksport, og rundt 14 prosent av BNP per innbygger. Kulturen er også preget av landets mange forskjellige befolkningsgrupper. Ikke nok med urfolks-og spansk kultur så er også landet preget av skikker og tradisjoner som er påvirket av engelsk, tysk, kinesisk og arabisk kultur. Noe de også er veldig kjent for er cueca, som er Chiles nasjonaldans og musikk, og dette kan virkelig gi deg en magisk kulturopplevelse. Det er også en fantastisk inspirasjon hvis du ønsker å dra på flere opplevelsesreiser. Når du reiser til Chile er det mange muligheter, og uendelig med alternativer til hva man kan finne på. Dette er et vakkert land, med en utsøkt natur. Det som også er ekstra flott er at det er lett å komme seg rundt med buss, men det er også lett å kjøre rundt i landet med leiebil. Hvis du reiser til Chile får du oppleve en magisk natur uten like, og det er derfor perfekt destinasjon for de som elsker naturen, og lange gåturer. I tillegg er aktivitetene så mange at du ikke vil kjede deg et minutt.

Påskeøya, vakre byer og Andesfjellene

Riser du til Chile er det virkelig har du virkelig et bredt spekter av opplevelser i vente

Først og fremst bør man dra til Santiago, som er en moderne metropol av en storby; med store skyskrapere og et yrende byliv. Det er det kulturelle, finansielle og politiske senteret i Chile, og har flere regionale hovedkvarter for multinasjonale selskaper. Det som også er ekstra flott med denne byen er at det er omringet av vakre, praktfulle fjell. Ikke langt fra Santiago finner du Valparaiso og Vina del Mar. Vina del Mar er et av landets mest populære feriesteder, og det er den perfekte destinasjonen hvis du ønsker sol, varme og praktfulle strender. Valparaiso er også en spektakulær by, og er ekstra kjent for at det ligger oppe på toppen av fjellene med utsikt over sjøen. Dette er en destinasjon som kan både passe hvis du ønsker å reise alene, eller med flere. Hvis du reiser til Chile har det også blitt en svært populær destinasjon for turister som ønsker å dra på skiferie. Stedene som tilbyr muligheter for ski ligger som perler på en snor, og du kan med sikkerhet finne et sted som vil passe perfekt for deg. Noen av de mest kjente stedene er Portillo, Valle Nevado, El Colorado og La Parva. Reiser du lenger sør i landet kan du ikke bare stå på ski, men også slappe av i varme kilder. Påskeøya er også en veldig kjent destinasjon som tilhører Chile, og ligger midt ute i Stillehavet. Dette er en eventyrlig øy; som er tilnærmet trekantet formet, og består av tre undersjøiske vulkaner som har kommet over havets overflate. En liten morsom fakta er at Thor Heyerdahl gjennomførte en ekspedisjon til Påskeøya fra 1955-56, og det er vel det som har gjort øya ekstra kjent for oss nordmenn. Påskeøya er er en av de mest isolerte øyene i verden, og ligger så langt som mulig fra nærmest bebodde øy og fastlandet. Det øyen er mest kjent for er nok de mystiske steinstatuene; moai. Ellers er Anakena øyas flotteste badestrand, og Rano Raraku der hvor moaiene ble laget for første gang noe man virkelig ikke bør gå glipp av. Når du først er på reise i Chile, er det ikke langt hvis du vil reise til Brasil i samme slengen.

Chilensk matkultur kan minne litt om det meksikanske kjøkkenet

Vinen er verdenskjent, og de er en av de største produsentene av vin i verden

I Central Valley finner du Chiles vinsentrum; her er luftfuktigheten lav, og høyden over havet sikrer kjølige netter som bremser modningen av druer. Dette gir Chile muligheten til å produsere helt utsøkte viner. Hvis du reiser til Chile er maten inspirert av en blanding av de spanske kjøkken og chilensk Mapuche kultur; hvor de har flere forskjellige lokale ingredienser. Ettersom landet har et så vidt spekter av forskjellige klima og jordbruk er det masse forskjellige lokale frukter og grønnsaker. I tillegg ligger landet ved Stillehavet, og derfor er sjømat en stor del av den lokale maten. Chilenere spiser masse frukt, kjøtt og grønnsaker, og det er noe du virkelig legger merke til når du skal ut for å nyte et bedre måltid. Rettene er ikke spesielt sterke, og de er veldig enkle i smak. Noe som er ekstra kjent er en ganske standard pølse, som også ofte er krydret, med fyll av avokado, majones og tomater. Dette er en av de mest populære rettene hvis man er på grillfest i Chile. En annen populær rett er Cazuela, som er en spesiell suppe som ofte blir spist i dette landet. Suppen består av vann, olje, poteter, ris, kjøtt og grønnsaker som er blandet sammen. En av de aller mest populære rettene, og virkelig noe du bør spise er chilensk Empanadas; som blir sett på som landets nasjonalrett. Dette er en kjøttpai som kan både bli stekt eller fritert, og er fylt med masse godsaker. Noe du må smake hvis du reiser til Chile! Hvis maten har gjort deg inspirert til å reise mer, er det ikke langt hvis du ønsker å reise til Mexico i samme slengen.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret