tilbud

Reise til Colombia

Klar for uimotståelige strender og yrende metropoler med pulserende uteliv? Sang, dans og deilig mat er også fast inventar på din reise til Colombia med TravelBird!
Se mer:

Gjør det klar for et eksotisk reisemål uten like.

Inngangsporten til Sør-Amerika er et eventyr uten like. Fra nydelige strender i enorme nasjonalparker til yrende metropoler med dans og stemning. En reise til Colombia gir deg opplevelse etter opplevelse, som etterlater reisende smilende fra øre til øre gjennom hele turen. Utforsk spennende museer i Bogotá, og lær mer om hvordan livet var før spanjolene kom til landet. Besøk den fargerike gamlebyen i Cartagena, før du avslutter dagen med et rolig kveldsbad på de nydelige strendene. Maten er ikke annet enn utsøkt, med lokale variasjoner av empanada og andre særegne colombianske retter. Befolkningen, som teller rundt 50 millioner, er hyggelige og hjelpsomme. Landets plassering nær ekvator sikrer en jevn temperatur så du slipper å måtte spekulere på været. Det er verdt å merke seg at temperaturen varierer fra sted til sted på grunn av landets høydeforskjeller. Visste du forresten at Colombia er en av verdens 17 megadiverse land? Til sammen utgjør disse landene hele 70 prosent av verdens biologiske mangfold. Dersom du er nysgjerrig på hvordan mangfoldet er i de andre megadiversifiserte landene kan du starte med en reise til Australia!

Prisnivået i Colombia er billig, så du får mye for pengene. Det samme gjelder for reise innad i landet. Dette betyr at du kan utforske og oppdage nye områder og kulturer. Snorkle med skilpadder på Crab Cay eller utforske den underjordiske saltkatedralen Catedral de Sal en drøye 50 kilometer nord fra hovedstaden. Denne vakre katedralen består av 14 kapeller som symboliserer Jesu lidelse. Hele 8400 mennesker har plass her - under bakken! Det kan derimot være lurt å starte ferien i selve hovedstaden. I så fall er det greit å få et overblikk først. Fjellet Monserrate strekker seg hele 3152 meter over bakken, og kan bli sett fra omtrent hele byen. Det ble bygget en kirke på toppen på 1800-tallet, som er et viktig pilegrimsmål selv den dag i dag. I tillegg til kirken vil du finne restauranter, kafeer og små butikker. Du kan velge å nå toppen til fots eller ta kabelheisen. Her får du en fantastisk utsikt over den pulserende metropolen. Din reise til Colombia vil innfri alle forventninger - men ta gjerne i bruk reisetipsene som følger nedenfor.

Hovedstadens er hjem til nesten det dobbelte av Norges befolkning

Her er det noe å gjøre til alle døgnets tider!

Vil du danse hele natten lang? Gå tur i parker og spise god mat? La sansene danse på museum og kunstutstillinger? I Bogotá kan du gjøre akkurat det du ønsker - til enhver tid. Byen ligger midt i Colombia, og er landets største by og hovedstad. Hele 8 millioner mennesker kaller metropolen sitt hjem. Tar man med de ytre områdene stiger tallet til over 10 millioner, det er det dobbelte av Norges befolkning. Ikke imponert? Ta en reise til Japan, hovedstaden er nemlig den mest befolkede byen i verden.

Et fint sted å starte din reise til Colombia er på Plaza de Bolivár, midt i sentrum. Denne plassen ligger i det historiske hjertet til Bogotá. En statue av Simón Bolivar fra 1846 skuer ut over plassen. Han befridde Colombia, og et par andre land, fra spanjolenes enevelde. På plassen vil du også se Toma del Palacio de Justicia, en storslått bygning og et symbol på Colombias rettsvesen. På tvers fra Toma del Palacio de Justicia finner du Colombias parlament. Den mest overbærende bygningen på plassen er likevel _Cathedral of Bogotá på hele 5300 kvadratmeter. Det er nok den største katedralen du kommer til å se på din Colombia reise ettersom den regnes som den største i landet og en av de største i Sør-Amerika.

Landets mest populære museum ligger her, nemlig Museo del Oro. Utrolige 500 000 besøker museet årlig. Navnet betyr gullmuseum, et passende navn da det huser omtrent 55 000 gjenstander av gull fra colombianske samfunn før spanjolene kom. Museet har gode beskrivelser om artiklene på både engelsk og spansk. I andreetasjen er artiklene sortert etter region. Her kan du se mange gulldyr og små statuer av kvinner, som var sentrale under gudsdyrkelsen. Det er dog i tredje etasje det guddommelige møter kunsten. Her får du et innblikk i hvordan gull ble brukt i seremonier og ritualer. Selv om du får mye ut av å lese beskrivelsene, kan det være en god ide å bli med på museets egne én times guidede omvisninger - helt gratis.

Colombianske kjøkken har innflytelse fra flere kontinenter

De ferske råvarene gir alt en himmelsk smak!

Colombiansk mat steker i en liga for seg selv, men den er vanskelig å definere presist. Noe som derimot er lett å definere presist er at maten på din reise Colombia ikke skuffer! Hovedgrunnen er at det er store regionale forskjeller i matkulturen. Landets rike historie har også påvirket matkulturen, som har hentet innflytelse fra innfødte, spanjoler, arabere, afrikanere og asiatere. Ingrediensene du kommer til å se mye av på din reise til Colombia er ris, mais, potet, kylling, fisk, biff og geit. Tropiske frukter er også veldig utbredt. Noen av fruktene er:

  • Papaya
  • Pitahaya
  • Guava
  • Pasjonsfrukt

Med all denne nydelig frukten er det ikke rart colombianere er en av verdens ivrigste juice-drikkere.

Bandeja Paisa regnes av mange som nasjonalretten. Denne kaloritunge retten ble laget for at colombianske bønder skulle få i seg nok næring. I dag spises den ved spesielle anledninger eller hvis man bare er veldig sulten. Retten inneholder bønner, ris, grisemage, revet biff, egg, avakado, chorizo, kokebanan og maisbrød. En annen populær rett som ikke er like mektig er empanada. Disse friterte, fylte bakverkene spises flere steder i Sør-Amerika, men tar du en reise til Lisboa vil du også finne dem. Det som skiller de colombianske er at de nesten alltid er friterte. Som oftest blir de fylt med ost eller kjøtt.

I hovedstaden er suppen ajiaco en av hovedrettene. Den lages som regel av kylling, tre typer poteter og krydret med planten Galinsoga parviflora. Til dessert kan du prøve chocolate con queso som oversatt betyr sjokolade med ost. Det er bokstavelig talt det retten er, ost dyppet i varm sjokolade, og colombianere elsker det. Spesielt i hovedstaden som frokost eller ettermiddagssnack.
Dersom du er glad i kjøtt er Sør-Amerika stedet å være. Ta turen til restauranten Andrés Carne de Res. Menyen på hele 75 sider har alt fra ceviche til utsøkte biffer. Hver av restaurantens fem etasjer har et eget tema. Atmosfære er magisk og har litt av nattklubb-følelsen samtidig som kvaliteten på maten er høy. I tillegg havnet den på Latin America’s 50 best restaurants i 2017, så her vil du ikke bli skuffet.

Besøk den robuste borgen i Cartagena

Eller gå på en av verdens nydeligste strender

Cartagena er en havneby nord i landet. Her har du gamlebyen som ligger på UNESCOs verdensarvliste. Byen er muret inn med en enorm 11 kilometer lange mur, som på enkelte steder kan være opptil 20 meter tykk. Spanjolene startet byggingen av muren mot slutten av 1500-tallet, men ble ikke ferdig før 200 år senere. Husene her er 400 år gamle og godt bevarte i alle regnbuens farger. Blant husene står kirker, palass og villaer. Den beste måten å utforske byen på er å vandre rundt mens du spiser lokale fristelser. Ta også turen til Castillo de San Felipe de Barajas. Denne robuste borgen ble bygget av spanjolene i 1657. Det ble gjort flere forsøk på å storme borgen, men til ingen nytte. Det er nemlig et intrikat system av tunneler under bakken.

Cartagenas strender er nydelige, så dersom du går lei byvandringen kan du alltids slå av et par timer på stranden. Apropos strand, visste du forresten at strendene i Parque Nacional Natural Tayrona ble kåret til den nest beste stranden i verden av avisen The Guardian? Du kan komme deg billig til stranden på førsteplas ved å sjekke om det er restplasser Spania. Søk ly i kokosnøttpalmene eller utforsk det spennende dyrelivet under vann med snorkel. Det er verdt å merke seg at de fleste strendene ikke er egnet for svømming, på grunn av sterke strømmer.

En reise til Colombia blir akkurat det du vil at den skal være, men god mat, underholdning og slående natur vil uansett være en del av den!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret
Min. kjøpesum = kr 1000