8 tilbud

Reise til Cuba

Er du klar for varme dager i Karibien, historisk sus og en fantastisk kultur? TravelBird tar deg med på reise til Cuba, et fantastisk land som må oppleves!
Se mer:
Valgte filtere:
8 tilbud
Filtre Tilbakestill

Cuba kan rett og slett ikke beskrives med ord - dette landet må oppleves! En reise til Cuba er noe litt utenom det vanlige. Med en eventyrlig blanding av gammelt og nytt er Cuba et fantastisk spennende land, som virkelig er verdt et besøk.

Hva er det som er så fascinerende med Cuba? Hvorfor har mange dette landet på listen sin over steder de må besøke i løpet av livet? Ofte er forklaringen at Cuba virkelig er noe utenom det vanlige. Da resten av verden ble revet med av den raske teknologiske utviklingen har Cuba holdt igjen. Her finner du biler fra 50-tallet, gamle bygninger og overraskende få datamaskiner og mobiltelefoner. I tillegg til en unik og spennende historie er naturen på Cuba mye av grunnen til at besøkende tar turen til øya i Karibien. Får du ikke nok kan du alltids ta et cruise i Karibien i samme slengen!Med lange strender omkranset av palmetrær, varmt badevann og mektige fjell kan du søke naturens ro når du trenger en pause fra sightseeing i Havanna.

Med en middeltemperatur på 21 grader i vintermånedene og 27 i sommermånedene kan du trygt legge igjen boblejakka hjemme! Faktisk har det bare snødd en gang på Cuba, 12. mars 1857. Noe du derimot må huske er solkrem, badetøy og solbriller! Med mer enn 200 bukter og 250 strender har du nok av steder å utforske på din Cuba ferie. Og disse strendene kan virkelig utfordre det du vil få på tyrkia reiser! Du bør også sette av tid i kalenderen til et besøk til Havanna. Her finner du flere vakre bygninger enn du kan forestille deg, en imøtekommende lokalbefolkning og følelsen av virkelig å oppleve cubansk kultur og tradisjoner.

Cuba er kjent for å ha en rik historie. Spesielt Havanna er full av historiske minner, og en reise til Cuba vil gjøre deg mange opplevelser rikere!

Før du reiser til Cuba må du forberede deg på en teknologifri ferie. Datamaskiner og mobiltelefoner er sjelden vare, og trådløst nett og mobildatanettverk kan være vanskelig å oppdrive. Men hva gjør vel det når det er så mye annet vakkert å se, så utrolig mye å oppleve og lære? Slå deg ned på en av kafeene og nyt synet av det yrende livet i gatene og de gamle bilene som kjører rundt. Faktisk er de eneste bilene du vil finne på øya fra før 1959! Dette er en av de unike tingene som gir deg følelsen av å reise tilbake i tid på Cuba reise.

Fram til 2008 var det ikke tillatt for cubanere å eie datamaskiner og mobiltelefoner, og internettmulighetene er fremdeles ikke spesielt gode. Så det er på tide å logge av Facebook og Snapchat, og heller nyte Cubas fantastiske aktivitetstilbud. Lær deg lokal dans, slå av en prat med den særdeles hyggelige lokalbefolkningen og vandre langs strender og promenader. Hest og kjerre er fortsatt et vanlig fremkomstmiddel på Cuba, spesielt utenfor hovedstaden, og de brukes ofte som taxier. I Havanna kan du som regel komme deg rundt ved hjelp av busser.

Mat, sigarer, drinker, dans og musikk - her spares det ikke på kruttet når cubansk kultur viser seg fra sin beste side! Det yrende kulturelle livet er grunn nok i seg selv til å reise til Cuba.

Som mye annet på Cuba er det kulinariske basert på tradisjoner. Her skal du lete lenge etter kokebøker - cubanere skriver nemlig sjelden ned oppskriftene de bruker; i stedet overføres de fra generasjon til generasjon gjennom fortellinger. Når du er på Cuba bør du prøve ut den kjente “Cubaner”, et grillet smørbrød med svinekjøtt og sterk sennep. Ellers brukes det mye frukt, bønner og ris på det cubanske kjøkkenet. Ikke akkurat tacoene du får på din reise til Mexico!

Dans er en svært sentral del av Cubas kultur. Danser som bolero, mambo og cha cha stammer herfra, og i dag er ballettdansere de mest kjente blant kjendiser. Musikk er også viktig på Cuba. Den er påvirket av mange ulike kulturer og land, men spesielt spansk og vestafrikansk musikk har hatt stor påvirkning. Også arkitekturen på Cuba forteller Cubas historie på en enestående måte. Spesielt hovedstaden Havanna har en imponerende samling eldre bygninger du må få med deg.

Havanna er kontrastenes hovedstad. Dette er byen der moderne arkitektur møter gamle slott, og strender møter storby. Havanna er definitivt en by du vil huske for alltid!

Et “must” når du besøker Havanna er å vandre gatelangs i den eldre bydelen, La Habana Vieja. Her finner du en herlig blanding av bolighus og større bygninger helt tilbake til 1500-tallet. Blant de eldre bygningene bør slottet Palacio de los Capitanes Generales og de to festningene Fortaleza de la Cabaña og Castillo del Morro nevnes. Gamlebyen er satt på UNESCOs kulturarvliste, og det med god grunn! I gamlebyen finner du også den vakre gaten Paseo Martí, som mange mener er den vakreste gaten i Havanna. Legg en av spaserturene hit!

Av nyere arkitektur kan Havanna by på bydelene Centro og Vedado, som vender ut mot havet. Den berømte strandavenyen Malecón skiller bydelene fra havet, hvor du kan beundre synet av nyere hoteller, forretningsbygninger og andre moderne byggverk. Lenger inn i byen finner du en av verdens største operaer, Gran Teatro de La Habana. Musikk og dans er utrolig viktig på Cuba, så det burde kanskje ikke komme som en overraskelse at du finner en så vakker og majestetisk opera her. Dersom dette gir mersmak må du huske å danse samba på din reise til Brasil! Nyt cubansk kultur på sitt beste her når du er på reise til Cuba!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret