2 tilbud

Reise til Den dominikanske republikk

Vakre hvite strender, historiske monumenter fra Christoffer Columbus' tid og nydelige fjellandskap? Ta en reise til Den dominikanske republikk med TravelBird.
Se mer:
Valgte filtere:
2 tilbud
Filtre Tilbakestill

Lengter du etter å føle sanden mellom tærne?

Den varme solen som varmer kroppen din og det behagelige vannet du kan kjøpe deg ned i? Hvis du allerede er dypt inn i drømmeland er Bavaro Beach stranden for deg. Denne nydelige stranden er en av de mest populære i Den dominikanske republikk. Etter å ha tilbrakt litt tid her vil du skjønner hvorfor: silkemyk strand, rolig hav, barer, restauranter, butikker og til og med en golfbane. Dersom du ønsker en avslappende strandferie vil du ha godt av en reise til Den dominikanske republikk. Landet ligger på øya Hispaniola, som den deler med landet Haiti. Christofer Columbus kom til øya i 1492. Hovedstaden er nå som kjent som den første byen i hele Amerika, og Den nye verdens vugge. Husk å besøke den Koloniale sonen, et område innskrevet UNESCOs verdensarvliste. Her finner du blant annet den første katedralen, slottet, kloster og festningen i Amerika. Det er mange ord utrolig mye spennende du kan gjøre på din reise til Den dominikanske republikk. Ønsker du en avslappende ferie med sol og varme, strand og drinker? Da er dette stedet for deg. Ønsker du heller en ferie med adrenalin og spenning? Da er også dette stedet for deg. Hva med en ferie stappet av kulturelle innslag og museumsbesøk? Igjen, er svaret at dette også er stedet for deg. God tur!

27 Charcos betyr 27 fossefall

Det er navnet på et av de mest populære attraksjonene i Den dominikanske republikk.

På tide å få føttene våte! 27 charcos er en naturopplevelse uten like. Gjennom idylliske omgivelser skal du svømme og klatre for å komme deg til de forskjellige fossene. Den høyeste er 8 meter - hopp ned hvis du tør! Man regner med at det tar 4 timer å komme seg til det 27. fossefallet og tilbake. Det er pålagt å ha på hjelm og redningsvest samt gå med en guide. Det anbefales at barna som er med på turen er over 12 år gamle.

Når du har fått nok av det deilig strandlivet kan du ta turen til Alcázar de Colón, et palass som er på UNESCOs verdensarvliste. I museet finner du Museo Alcázar de Diego Colón. Her kan du beundre karibiens mest imponerende samling av Europeisk kunst fra middelalderen og renessansen. Under den spanske koloniseringen var palasset viktig. Det var nemlig her de planla hvilke steder å utforske og erobre. Det var Don Diego Columbus, Christopher Colombus’ sønn, som beordret byggingen av palasset for mange hundre år siden. I dag er 22 rom åpne, med innredning fra det 14.-,15.-, og 16.århundre. Visste du forresten at denne bygningen var den første befestede bygningen i Den nye verden?

Dersom du ikke får nok av strandlivet på din reise til Den dominikanske republikk kan en reise til Mauritius være akkurat det du trenger. Dersom du klør etter flere museer er Museo de las Casas Reales, som består av to bygninger, verdt å besøke. Disse to bygningene ble bygget på tidlig 1500-tallet av spanjolene. Den ene bygningen var kontorer og hoffet mens den andre ble brukt som bolig for ansatte høyt oppe i regjeringen.

Det er mye spennende å se og gjøre på din reise til Den dominikanske republikk. Landet har en rik historie og variert naturlandskap, noe som har gjort at det alltid er noe spennende å finne på her. Vil du utforske fossefall i pittoreske landskap eller lære mer om landets historie på et av de mange museene? Det er opp til deg på din ferie, så senk skuldrene, slapp av og nyt alt landet kan tilby. Du kommer ikke til å reise hjem skuffet, det kan TravelBird garantere.

Santo Domingo er hovedstaden og landets største by

På folkemunne blir den ofte kalt La Capital, som betyr hovedstaden.

Omtrent 3 million mennesker bor i Den dominikanske republikks hovedstad, hvis man tar med områdene rundt. Byen er landets kulturelle, økonomiske og kommersielle senter. Landets viktigste havn, Puerto de Santo Domingo, ligger også her. Det er med andre ord her det skjer. Basilica Cathedral of Santa María la Menor er et “must” når du er på reise til Den dominikanske republikk. Den første byggesteinen til kirken ble startet i 1514, av ingen andre enn sønnen til Christoffer Columbus, Diego Columbus. Kirkens offisielle byggestart var imidlertid ikke før 1521. 19 år senere i 1540, sto kirken klar. Lite visste de at kirken kom til å bli besøkt av ferieglade på strandferie i Karibien. Det var etter kirken stod klar at det første katolske bispedømmet kom til den Den nye verden. Ved første øyekast kan det være vanskelig å kategorisere kirken. Den er nemlig bygget med påvirkning fra barokk og gotisk arkitektur. Det er store mengder kunst i kirken. Blant annet er et av alterene hugget av ut av sølv.

Hva sier du til kalksteinshuler med innsjøer som flommer gjennom dem? Mest sannsynlig sier du ja, la oss dra! Det gjør nemlig de fleste som besøker Den dominikanske republikk, da akkurat dette stedet, Los Tres Ojos, er et av de mest besøkte attraksjonene i landet. Hulene ble til naturlig for flere hundre år siden da plater i hulenes undergrunn kollapset, som gjorde at de ble fylt med vann. Dersom du liker grotter og huler burde du ta turen innom Mammoth Cave i Kentucky på din rundreise USA. Taíno indianere bodde i hulene, da de var de første innbyggerne på Hispaniola-øya. I dag er hulene en stor attraksjon, men frykt ikke: området er godt bevart. Bare ta en titt på de mange skilpaddene som svømmer i det rene vannet.

Det er mye spennende å se og gjøre i Santo Domingo, eller La Capital, som den også heter. Flere hundre år gamle kirker og idylliske naturformasjoner. Og strendene, ikke glem strendene. Milelange strender så langt øye kan se, med deilig sand som stryker føttene i det du går barbeint rundt med en drink i hånden og nyter utsikten mot havet. Nærmere paradis kommer du ikke!

Over fem millioner besøker landet årlig

Tropisk klima, hvite strender, pittoreske fjellandskap og rike historie er turistmagnetene.

Visste du forresten at Den dominikanske republikk er et av de mest populære turistdestinasjonene i den Karibiske regionen? Som om ikke det var imponerende nok: Dersom man tar med hele Amerika, altså både Nord- og Sør-Amerika, kommer landet på en sjetteplass. Landet har hatt en eksplosiv vekst i turistindustrien. På 80-tallet var antall hotellrom til sammen 8562. Bare ti år senere, på 90-tallet, var antallet mangedoblet til 45 000. Slettest ikke verst for et land som ligger på en øy ute i Karibien. Amerikanere utgjør den største turistmassen, sammen med canadiere og tyskere.

Mange cruiseturister ender opp i Den dominikanske republikk. I en artikkel i Dominican Today, står det at antall cruisepassasjerer fra cruise i Karibien som ankom Santo Domingo oversteg 1,5 millioner. Det er det høyeste noen sinne. Hovedstaden blir med andre bare mer og mer populær. Mange av disse turistene ender opp i Punta Cana. Denne idylliske byen ligger helt øst i landet, og gir tilgang til både det Karibiske hav og Atlanterhavet.

I Punta Cana kan du leie hester, buggy-biler, dra på safari eller bare slappe av ved verdens fineste strender. Dersom du ikke er helt overbevist om at dette er tidenes ferieparadis, er kanskje en ferie i en europeisk storby noe for deg. Hva med en reise til Barcelona? Punta Cana har også casinoer, så dersom det er din greie vender du kanskje nesen hjem med en jackpot eller to i bagasjen.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret