4 tilbud

Reise til Dubai

Verdens høyeste bygning, saftige dadler og uendelige shoppingmuligheter. Bli inspirert hos oss i TravelBird, og opplev alt dette og mer på din reise til Dubai!
Se mer:
Valgte filtere:
4 tilbud
Filtre Tilbakestill

Reise til Dubai - besøk en fascinerende by med en unik optimisme, energi og åpenhet mot mennesker fra hele verden.

Byen, som ligger i De Forente Arabiske Emirater, er i stadig endring. Emirater utgjør en brøkdel av befolkning, og byens travle mikrokosmos blir fredelig delt av kulturer fra alle verdenshjørner. Dette mangfoldet er uttrykt i det kulinariske landskapet, musikken, og i moten. Byen er forankret i islamsk tradisjon, men samfunnet er åpent og det er lett for besøkende å komme i kontakt med den lokale kulturen. Denne kan oppleves gjennom kamelriding i ørkenen, shopping av lokal kunst, og gjennom smaking på beduinsk mat. Det er vanskelig å ikke beundre Dubai for dens modige abisjoner, begeistring, og evne til å realisere prosjekter som aldri ville kommet av tegnebrettet de fleste andre steder.

Dette superlativ-sugne samfunnet har bygget en øy formet som en palme, verdens høyeste bygning, verdens raskeste berg-og-dalbane og et stort innendørs skianlegg. Alt dette kan du oppleve på din reise til Dubai! I landet hvor shopping er en fritidsaktivitet, og kjøpesentrene er så langt mer enn bare en samling butikker, finner du to store årlige shoppingfestivaler. Noen av kjøpesentrene kan lokke med surrealistiske attraksjoner som et gigantisk akvarium og en innendørs skibakke. Her kan du stå på ski selv om det ikke er vinterferie! De åpne markedene, kalt souker summer med aktivitet og pruting.

En reise til Dubai kan også kombineres med en safari-reise til Afrika.

På nattestid er Dubai fylt med mennesker på utkikk etter muligheter til å ha det gøy. Her finner man noe for enhver smak, aldersgruppe og budsjett. Alt fra elegante takterasser, fancy coctailgrotter, brennhete strandklubber og konserter under stjernene. Du må altså ikke dra på Ibiza ferie for å få strand og fest! Mye av utelivet er sentrert rundt the fancy hotellene, men det er ingen mangel på andre avsporinger som teater, levende musikk og sheesha-salonger.

Med rundt 1200 butikker er Dubai Mall ikke bare verdens største kjøpesenter, men nærmest en liten by.

Det er perfekt klimatisert, og tilbyr alt du kan ønske deg av underholdnig. Her finner du blant annet en innendørs fornøyelsespark, akvarium, en gigantisk skøytebane, og nærmere 150 spisesteder. Du finner også det meste du kan tenke deg av europeiske merker, i tillegg til den britiske leketøysbutikken Hemleys, den første Bloomingdale-butikken utenfor USA og en gren av det franske varehuset Galeries Lafayette. I motsetning til hva de fleste tror så er ikke Dubai skattefritt. De har ikke personlig inntektsskatt på lønn, men de har importavgifter. Du vil derfor ikke finne store prisforskjeller der og hjemme på rimelige varer, men du vil merke forskjellen på luksusvarer. Er du f.eks. på utkikk etter en ny Rolex vil du kunne spare en hel del.

Bateeldadler er den ultimate Arabiske luksusmaten. Ved første øyekast ser Bateel ut som en gullsmedforretning. Her finner du halogenopplyste varer bak polerte glassmontre. Dadlene pakkes inn i fancy esker som er verdt langt mer enn innholdet sitt. Dadlene produseres i Saudi-Arabia, hvor vekstforholdene er ideelle, med alkalisk jord, sand og ekstrem varme. Kvalitetskontrollen er stram, og Bateel har sine egne gårder. Dadlene som selges her er store med klissete og fuktig kjerne. Ta turen innom Carrefour, Spinneys og Choitram, her finnner du hylle etter hylle tettpakket med internasjonale favoritter. Natco rose-sirup gir en wow-effekt når den helles over vaniljeis eller sorbet. Safran finner du garantert ikke billigere hjemme, og kondensert melk smaksatt med kardemomme gir en smak av Arabia når du kommer hjem. Prøv den i kaffen på din reise til Dubai!

Deira gullmarked er en mangefarget arkade av hundrevis av butikker som best oppleves om kvelden.

Her finner du mer smykker enn du kan tenke deg. Alt fra gigantiske gylne halskjeder brukt i bryllup, til små perleøredobber. Byen er også en teppeelskers paradis. Her finner du grovt knyttete Bedointepper, mangefargede tyrkiske tepper, nydelige persiske tepper og kurdiske kelimtepper. Pruting er normen, og regionen har rykte på seg for å ha de beste prisene og teppene av høyest kvalitet. Selgerne hyper opprinnelsesland, vevskvalitet og knutetetthet, men det er ullets behandling som avgjør teppets endelige kvalitet. Den beste ullen kommer fra sau i høyden, da denne ulla inneholder mye lanolin. Lanolinen gir skinnende fibre og en naturlig farge. Den fargede ullen håndspinnes, noe som gir sporadiske klumper og subtile variasjoner i det ferdige mønsteret. Dette gir teppet karakter, og gjør det faktisk mer verdifullt. Ta deg god tid, og nipp sakte til te mens teppeforhandleren viser deg dusinvis av tepper. Prosessen er underholdende, men prøv å ikke bli for entusiastisk når du finner ett du liker. Da blir prutingen vanskeligere. Disse prute-egenskapene kommer godt med hvis du skal på reise til India!

På dine Dubai reiser finner du også silkemyke 100% pashminasjal. Disse fjærlette kashmirsjalene bæres av Midtøstens best-kledde damer. Skal du kjøpe gave til mor, kjæresten eller en venninne er det aldri feil med et pashminasjal. Du finner de i utallige farger og stiler, noen er brodert og med perler, mens andre har dusk i kantene. Les deg opp på hvordan du skiller mellom de ekte og falske før du reiser ned, så vil du aldri bli lurt!

Nullskatt betyr at franske parfymemerker er billigere enn i Paris, men det er lurt å sjekke emballasjen slik at du er sikker på at parfymen er autentisk. Du finner også et mangfoldig utvalg Arabiske parfymer, kjent som attar. Dette er essensielle oljer hentet fra botaniske kilder som selges i små kvanta i dekorative krystallflasker. De er det vel verdt å ta med seg hjem fra din Dubai ferie!

De mange nasjonalitetene som har strømmet til Dubai har på ingen måte lagt igjen grytene sine hjemme.

Dubais signaturkjøkken er like variert som kloden, men tradisjonell gatemat er fortsatt veldig tilstede. Du finner en herlig miks av tradisjonell mat, og mat fra alle verdenshjørner. Besøk den snøhvite moskéen Jumeriah, en av byens vakreste. Her kan du få en guidet tur i en av bare en håndfull moskéer som er åpne for ikke-muslimer i FAE. Det anbefales å vise kulturell sensitivitet, og det bes derfor om at man kler seg konservativt på besøk i moskéen. Tradisjonelle klær kan lånes gratis før man går inn. Under ramadan endres åpningstidene for restuaranter og kjøpesentre. På din ferie i Dubai bør du ta turen innom Burj Al Arab, som er Dubais svar på Eiffeltårnet i Paris. Bygget ble ferdigstilt i 1999 og byggets elegante silhuett er ment å fremstille seilet til en dhow, et tradisjonelt handelsfartøy. Du bør også besøke The Burj Khalifa, kjent som verdens høyeste bygning. Bygningen ble ferdigstilt i 2010, og er mildt sagt et imponerende stykke arkitektur! Opplev den på din reise til Dubai!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret