2 tilbud

Reise til Ecuador

Besøk et Sør-Amerikansk land som virkelig kan slå pusten ut av deg, og book en reise til Ecuador med TravelBird!
Se mer:
Valgte filtere:
2 tilbud
Filtre Tilbakestill

Et land som kan tilby alt fra spennende kultur, utsøkt mat og en helt sinnsykt vakker natur!

Langs vestkysten av det Sør-Amerikanske kontinentet finner du det lille, men ekstremt variert landet Ecuador. Dette er en republikk som ligger rett ved ekvator, og grenser til andre vakre land som Colombia og Peru. Når du er på reise i Ecuador er det derfor ikke langt hvis du vil ta en reise til Colombia i samme slengen. Ikke nok med det, så har landet også en kystlinje, og er det aller minste landet på det Sør-Amerikanske kontinentet. Landet har et svært variert klima og miljø, og det kan bli delt inn i tre deler; den varme kystsonen La Costa, det milde høylandet La Sierra, og den lavtliggende Amazonasregnskogen. Landet fikk navnet sitt på grunn av sin plassering på ekvator, og har i dag en befolkning på omtrent 16 millioner mennesker. Hvis du skal sammenligne størrelsen med et europeisk land er Ecuador bare litt større enn Storbritannia i areal. Det er et svært vakkert land, og det kan fortrylle både besøkende og lokalbefolkningen med sin vakre natur og svært rike dyreliv. Noe du absolutt bør gjøre er å ta deg en tur for å oppdage det ville dyrelivet landet har å by på. Befolkningen i landet er svært preget av et etnisk mangfold, hvor 71,9 % er mestiser, og den resterende delen av befolkningen er montubioer, indianere, hvite, afroecuadonianere, mulatter eller svarte. Det offisielle språket i landet er spansk, men det finnes også flere forskjellige dialekter av quechua blant urbefolkningen. De aller mest kjente severdighetene er de fantastiske Galapagos-øyene og den imponerende Amazonas regnskogen. I tillegg er hovedstaden Quito verdt et besøk, som er en svært historisk by med ikke bare en vakker natur, men du får også muligheten til å få et innblikk i landets kultur. Denne hovedstaden ligger på 2850 meters høyde, og har en plassering bare 20 kilometer sør for ekvator. Dette gjør Quito til den høyeste hovedstaden i verden, hvor den eldre bydelen også er en del av UNESCOs verdensarvliste.

Oppdag vakre og historiske landsbyer!

Og bli kjent med den varmhjertede og sjarmerende befolkningen.

Når du går ut av flyet i den vakre hovedstaden Quito, kan du se de majestetiske og flotte fjellene i bakgrunnen. Denne byen er fire ganger større enn Berlin, og har omtrent 2,2 millioner innbyggere. Dette er gjerne den byen man ankommer først når man har reist til Ecuador. Quito har også Amerikas mest bevarte historiske bydel fra kolonitiden, som også fremstår som veldig sjarmerende. Etter Quito reiser man videre gjennom dette fantastiske landet. Når du har dratt på reise til Ecuador må du også besøke havnebyen Guayaquil som ligger svært fascinerende til ved den flott Guayas Elven. Her kan du oppleve frisk sjøluft, men også fantastisk frisk sjømat for de som er glad i et godt fiskemåltid. Det er også landets viktigste by for handel, og du kan også besøke markeder, en vakker botanisk hage og flere historiske monumenter. Det er også et spektakulært fyr som man kan utforske, i tillegg til flere museer og den ekstremt kule iguana parken. Mellom Guyaquil og Quito er det bare en liten busstur, og det er i tillegg svært vedlikeholdte veier fra nord til sør, hvis man ønsker å reise til Peru som også har en ganske nær plassering til Ecuador. Høylandet i Ecuador ligger på omtrent 2500 meter over havet, og flere av fjelltoppene er nesten på 5-6000 meter over havet. Det høyeste fjellet er Chimborazo og det ligger på omtrent 6310 meter, som er rimelig høyt hvis du sammenligner det med Norges høyeste fjell Galdhøpiggen som ligger på 2469. Et av høylandets høydepunkt er Baños, hvor du har muligheten til alt fra rafting, terrengsykkel, fjellklatring, elvepadling innover Amazonas, og steder har også en fantastisk beliggenhet som gjør det til et besøk som passer for alle typer mennesker. Du bør virkelig reise til Ecuador hvis du ønsker en aktiv ferie. Du bør også besøk Yasuni Nasjonalpark, som ligger på grensen mot Colombia. Her finner du utsøkte innsjøer, elver og en tropisk regnskog, som også helt uberørt siden den siste istiden. Dette området voktes nå av spennende dyr som jaguar, puma og tapir. Er du interessert i surfing og en litt laidback atmosfære må du dra til Montañita, som er Ecuadors helt egne Goa. Dette er et sted for turister og lokale i alle aldre, og er både billig med fantastiske surfemuligheter. Det er også en svært sjarmerende og fin by, og det kan sies med sikkerhet at du kommer til å trives her.

Det finnes utallige muligheter i dette landet, og man burde gjerne passe på at man har godt med tid når man reiser rundt.

Dette er virkelig et eventyrland, hvor du kan ta del av en magisk og spennende kultur, og mat som du virkelig ikke får andre steder.

Når du har dratt på reise til Ecuador bør du også besøke er Cuenca, som er den tredje største byen i landet. Dette er en veldig koselig by, hvor du kan finne utsøkte bygninger, brosteinsbelagte gater, og spennende arkitektur. Her kan du også ta en tur innom landets beste panamahattprodusent; Homero Ortega. Dette er absolutt stedet du besøker hvis du ønsker å kjøpe noen av disse magiske hattene, og lære hvordan de lages. Overalt hvor du reiser i dette landet kan du oppleve vakker natur, som for eksempel Cotopaxi nasjonalpark, hvor du kan se Cotopaxi vulkanen som fortsatt er aktiv. Videre må du ta deg en tur til en skyskog ved navn Maquipucana, hvor du kan se vakre fugler, svømme i fosser. Det er også flere fantastiske øyer du kan ta turen til, som San Cristobal og Santa Cruz. På begge øyene er det flere muligheter til å dykke, snorkle og sykle rundt for å se hver krik og krok av disse stillehavsøyene. Du kan også ta turen innom et avlsenter for skilpadder. Andre øyer du også burde ta deg en tur innom er Floreana, Santa Fe og Isabela, som alle kan tilby varmt klima, deilig badevann og ekstremt vakre omgivelser. Her finner du også spennende dyr som sjøløver, marine iguaner, øgler, pingviner og flere forskjellige fuglearter. Dette er perfekt for de som er på ferie med barn.

Hvis du booker en reise til Ecuador kan landet også tilby helt fantastisk mat, og deres varierte miljø og klima har gitt dem et stort utvalg av kjøtt, fisk og andre råvarer. De spiser mye svinekjøtt, fisk og fjærkre i Ecuador, men de er også veldig glad i forskjellige typer supper. Noen av de mest populære suppene er Encebollado, Locro og Fanesca. En suppe som er blant favorittene er Locro de papas, som er en smakfull potetsuppe. En annen ting som er veldig annerledes enn hva vi er vant med er at de spiser grillet marsvin, og dette er også en av Ecuadors nasjonalretter. Man får kjøpt marsvin levende på lokale markeder, og det blir sett på som en skikkelig delikatesse. Så hvis du er tøff og har lyst til å prøve noe helt annet er dette virkelig å anbefale. Videre har vi encocado som er fisk og skalldyr i kokossaus. Denne retten blir ofte sammenlignet med populære europeiske retter som paella og bouillebaisse. Du må også ta deg tid til å smake patacones som er fritert kokebanan, noe som alltid blir servert på middagstallerken hvis du inntar et ordentlig lokalt måltid. I tillegg har de masse tropiske frukter som man absolutt må nytes mens man koser seg i varmen i dette fantastiske landet. Det er heller ikke langt hvis du ønsker å reise til Brasil i samme slengen.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret