4 tilbud

Reise til England

Velkommen til den grønne, septerbærende øya. Smeltedigelen, imperiet og pioneeren bak det parlamentariske demokratiet. Et av de de mest ekstraordinære, eksentriske og spennende stedene på jorden. Bli med på en reise til England!
Se mer:
Valgte filtere:
4 tilbud
Filtre Tilbakestill

England grenser mot Wales i vest, og Skottland i nord, og er en del av Storbritannia. Landet dekker mye av den sørlige og sentrale delen av øya Storbritannia.

Området som utgjør England ble først bebodd av moderne mennesker i senaldertiden. Navnet stammer fra anglerne, en av de germanske stammene som bosatte seg her på 400- og 500-tallet. Landet har siden oppdagelsestiden på 1400-tallet hatt en betydningsfull rettslig og kulturell påvirkning på resten av verden. Den anglikanske kirken, det engelske språket og det engelske rettsystemet har lagt grunnlaget for sedvanerettsystemet i mange land rundt om i verden. Det parlamentariske styresettet har også blitt adoptert av mange nasjoner. Landet var også startstedet for den industrielle revolusjon på 1700-tallet, som omformet landet til den første industrinasjonen i verden. Her finner du mennesker fra hele verden, og selv om det nesten er en folkesport å klage over det offentlige transportsystemet, er det godt utbygd og det er lett å komme seg fra sted til sted. Hva med å ta en togtur gjennom det engelske landskapet? Du er aldri langt fra neste by, neste restaurant, neste pub, neste nasjonalpark eller neste storslagne slott! Et av Englands mest tiltalende trekk er dens aura av historie. Utforsk den da vel!

Besøk byer som Yorkshire, kjent for sin skjønnhet. Området har inspirert generasjoner av malere, fra den viktorianske kunstneren David Hockney til John Atkinson Grimshaw. Eneste ulempen vi med å ta turen er at du er langt fra alene om å utforske området. Her reiser nemlig nærmere 40 millioner besøkende årlig, Mange reiser hit for å besøke områdets kulturarv. Eller hva med å ta turen til Lake District? Her finner du noe av landets fineste natur, grønneste terreng og flotteste utsikt. Nyt det pittoreske lappeteppet av daler, innsjøer, skoger og vidder. Dra på sykkeltur, eller legg ut på dagstur over åsene.

Ta turen til Storbyen London

På din reise til England!

London er spekket med museer, severdigheter og shopping. Sett av en kveld til å dra på teaterforestilling eller en musikal!

Opplev berømte severdigheter som St. Pauls Cathedral, Big Ben, Buckingham Palace og House of Parliament i Westminister. Er du heldig får du kanskje øye på dronningen også! Gå ikke glipp av den fryktinngytende historien til Tower Bridge og Tower of London. Besøk de fargerike gatemarkedene i Notting Hill og Camden, eller ta turen til de ultramoderne kjøpesentrene i Shepherd og Stratford. Storbritannias hovedstad har en lang og spennende historie, og den har vært gjennom en hel del prøvelser i løpet av årene. Visste du at vikingangrep dominerte London på 800-tallet? Eller at byen ble kapret i 1066 etter slaget ved Hastings? Både bybranner, pest, og borgerkrig har satt sitt preg på denne metropole storbyen. Stiftelsen av East India Company på 1600-tallet var begynnelsen på britenes herredømme i India. London ble i løpet av 1800-tallet verdens største by, mye takket være den industrielle revolusjonen. Byen har den dag i dag på ingen måte tapt sin sentrale posisjon i verdenssammenheng, og er fortsatt en viktig by, både finansielt og historisk.

London har massevis å by på, og kan dermed virke noe overveldende. Du vil trolig ikke rekke over alt, og det kan derfor være lurt å planlegge på forhånd hva du har lyst å se. Billetter til musikaler, teaterforestillinger og fotballkamper kan med fordel bestilles på forhånd, så slipper du å stå igjen tomhendt. Visste du at Millennium Wheel, Europas største pariserhjul ligger i byen? Du finner den langs bredden av Themsen. Herfra har du fantastisk utsikt over byen! Byen har også nok å velge mellom på museumsfronten. Besøk British Museum, som ble grunnlagt på 1700-tallet. Museet har nærmere 6 millioner besøkende i året. Eller hva med en tur til Victoria & Albert Museum, hvor du finner en fantastisk samling av kunst og design. Museum of Science og Museum of Natural History er også verdt besøket! Et besøk til London er en fin anledning til å prøve mat fra alle verdensdeler, for her finner du et bredt utvalg av alt fra indisk til kinesisk, italiensk og spansk. Ellers anbefaler vi at du besøker en av de mange “Wetherspoons”-restaurantene, som er en britisk pubkjede, på din reise til England.

Fotballtur

Se en fotballkamp på din reise til England!

Hvert år reiser tusenvis av fotballfans til England for å se Manchester United, Arsenal, Liverpool eller andre spille kamp.

En fotballkamp er en fin opplevelse på din reise til England, selv for deg som ikke er spesielt fotballinteressert. Benytt muligheten til å oppleve stemningen på stadion mens du heier sammen med tusenvis av supportere. Lyst å oppleve stemningen på Old Trafford, hjemmebanen til Manchester United? Her er det plass til over 75 000 tilskuere, og det er den største klubbstadionen i Storbritannia. Visste du at Old Trafford har vært lagets hjemmebane siden 1910? Alternativt kan du ta turen til Anfield, hjemmebanen til Liverpool. Tribunen har en kapasitet på litt over 54 000 tilskuere, og banen har vært lagets hjemmebane siden 1892. Får du ikke tak i billetter til kampen du har lyst å gå på, kan du likevel oppleve noe av den god fotballstemning fra en erkebritisk pub. Fotballkampene vises her på storskjerm, og det er stort sett høy stemning enten det er Premier League- eller landskamp!

Ta turen til Sør-England

Området har flere sjarmerende byer å by på!

Ta turen til pittoreske Sør-England, hvor du finner en glitrende kystlinje, grønne enger, idylliske landsbyer og historiske herregårder på din reise til England.

Sør-England kan friste med massevis av sjarmerende skatter - alt fra gotiske kirker og viktorianske hus til spektakulær natur og eventyrslott. Bli kjent med Devon, Bristol, Cornwall og Bournemouth. Eller hva med å ta turen til Bath? Handlingen i den kjente forfatteren Jane Austens romaner Overtalelse og Northanger Abbey beskriver spabyen Bath, det sosiale livet og konsertene byen hadde å by på. Visste du at deler av den britiske filmed The Duchess med Keira Knightley ble spilt inn her?

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret