1 tilbud

Reise til Filippinene

Landet hvor du finner yrende megabyer, smaragdgrønne rismarker, kritthvite strender og krystallklart azurblått hav er vel verdt flyturen. Bli inspirert av oss i TravelBird!
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Med mer enn 7100 øyer er landet drømmedestinasjonen til enhver strandentusiast. Her finner du garantert en øy for enhver smak, enten du er soltilbeder eller hobbydykker! Dra på oppdagelsesferd på din reise til Filippinene.

Her finner du garantert en øy for enhver smak, enten du er soltilbeder eller hobbydykker! Denne fantastiske destinasjonen har et bredt spekter av aktiviteter å by på, enten du ønsker å besøke museer, prøvesmake fantastiske retter eller snorkle med haier. Øyhopping er kanskje den beste måten å oppleve dette bemerkelsesverdige landet på, og ved å reise litt rundt får du virkelig muligheten til å oppleve alt Filippinene har å by på! Slå opp telt på en avsidesliggende strand, og lat som du er Robinson-deltaker, eller dans inn i de sene nattetimer sammen med mennesker fra hele verden. Filippinsk mat er et spennende sammensurium av ulike smaker. Kinesiske handelsmenn introduserte tidlig soyasaus og woker, mens de spanske kolonistene brakte med seg chorizo og ulike skinker. Fra Mexico kom frukt og grønnsaker, og under den amerikanske koloniseringen snek paien seg inn i det filippinske kjøkkenet. Her vil du uten tvil oppdage mange spennende nye smaker! Besøk hovedstaden Manila, hvor du finner eksentriske kunstgallerier, museer i verdensklasse, uvanlige kirkegårder og et fengende uteliv. Perfekt å utforske sammen på en kjærestetur!

Øyriket Filippinene skiller seg fra Sørøst-Asia både geografisk og kulturelt. Landet er katolsk, etter å ha vært under spansk styre i 350 år, og her finner du sprudlende fiestaer, gamle steinkirker og spansk-filippinsk kolonialarkitektur. Filippinene fikk sin uavhengighet fra USA i 1946, og du vil oppleve at fastfood-kjeder og kjøpesentre for lengst har inntatt øynasjonen, samt at du kan kommunisere med de fleste av landets innbyggere. Du finner øyriket i Stillehavet sørøst for det asiatiske fastlandet, og her har de et herlig tropisk klima med høy luftfuktighet og deilig temperatur året rundt.

Noen av de beste strand-resortene finner du på den lille øya Boracay, de Filippinske strendenes kronjuvel.

Øya er et av landets største trekkplaster, og ble faktisk kåret til nest beste øydestinasjon av bladet Travel & Leisure i 2013. Her kan du spasere barføtt langs den fire kilometer lange postkort-perfekte hvite sandstranden White Beach. Etter en nydelig solnedgang kan du nyte levende musikk og feste hele natten. Øya er også et yndet sted for kitesurfere. Ta turen til Dumaguete, den hippe og urbane provinsielle hovedstaden på øya Negros, som er en favoritt blant reisende. Byen er en universitetsby, og du finner en kosmopolitisk havnepromenade fylt med eksklusive matboder, restauranter og barer. Byen er en ideell base for dykkere, og herfra kan du reise på ekspedisjoner til de nærliggende øyene Cebu og Siquijor, samt til villmarka Negros Oriental. Cebu er den tettest befolkede øya på Filippinene, og her finner du også landets eldste by. Denne bananformede øya er kjent for sine hvite sandstrender, og spektakulære muligheter for dykkere. Utenfor øyas nordspiss finner du øyene Bantayan og idylliske Malapascua, som tilbyr dykking i verdensklasse. Høydepunktet her er revehaiene, og dette er faktisk en av få steder revehaien samles på så grunt farvann. Reiser du sørover på Cebu til dykkerbyen Moalboal kan du svømme med sardinstimer. Den eventyrlystne bør også ta turen til Bohol, som ligger en rask ferjetur fra Cebu. Her finner du attraksjoner som kalksteinformasjonene Chocolate Hills, risterasser, uberørte hvite strender, jungelinteriør, og et ekstremsportparadis. Dykkeentusiasten bør ta seg en dykketur utenfor øya Panglao, som rutinemessig blir oppført som et av verdens ti beste dykkesteder. Her finner du faktisk et større marinbiologisk mangfold enn i Middelhavet og Japan. Dette er et reisetilbud uten like!

Ønsker du å reise mer utenfor allfarsvei bør du ta turen til Palawan, som er Filippinenes mest forførende, og minst befolkede område. Øya ble i september 2016 kåret til verdens vakreste øy av reisemagasinet Travel + Leisure, og mottok andre året på rad Conde Nast Traveller Award. Her finner du en rekke unike arter, som Palawansk påfuglfasan og filippinsk mushjort. De fleste besøkende reiser nordover til Coron eller El Nido, som begge er yndede startpunkt for øyhopping, dykking og snorkleopplevelser i øygruppen Calamaine og Bacuit. Utforsk de japanske skipsvrakene utenfor Coron, eller det eksotiske dyrelivet på Calauit Game Preserve and Wildlife Sancturay. Fra Palawans kystlinje fraktes reisende mellom turistbyer, labyrinter av ubebodde øyer og ulike fiskelandsbyer. Både Puerto-Princesa Subterranean River Park og Tabbataha Reef Marine Park står på UNESCOs verdenarvliste. og er bare en av de mange fantastiske tingene du kan oppleve på din reise til Filippinene!

En tur innom hovedstaden Manila anbefales på din reise til Filippinene.

I tillegg til enestående sightseeingmuligheter, så vil besøkende som legger litt innsats i forberedelsene kunne oppdage byens kreative sjel. Byen kan skryte av lokalbrygget øl, spennede gatemat, en moderne kunstscene og levende musikk. Her finner du livlig indiemusikk, edgy gallerier og en rekke ulike markeder. Ta turen innom bydelene Cubao X og The Collective. Her samles Manilas artistiske innbyggere. I grungy Cubao X i Quezon finner du lokale barer, vintage klær, diverse samleobjekter, butikker som selger vinylplater, og en haug med billige restauranter. Ta turen innom Collective i Mikati, hvor du finner lagerbygg-lignende bygninger med kunstutstillinger, gatemat, og ulike konsertarenaer. Her drar lokalbefolkningen og expater for å ha det gøy! Manila er også stedet å dra for å drikke billig øl fra gateboder, og for å prøvesmake ulike drinker og øltyper fra en av byens mange baristaer og lokale bryggere. En bølge av nye mikrobryggerier har inntatt byen, og det anbefales å ta turen innom Global Beer Exchange, hvor du finner internasjonale øltyper og spesialister fra lokale mikrobryggeri. Er du lidenskapelig opptatt av kaffe, vil du selvsagt også finne dette her. Lokalbefolkningen har virkelig begynt å ta kaffe på alvor, og du finner et økende antall kafeer som tilbyr ulike spennende kaffevarianter. Ta turen innom Coffee Empire eller Craft Coffee Revolution, hvor du får servert et utvalg av kaldbrygget kaffe, og kruttsterk espresso. Ekstra eventyrlysten? Ta reisen til Fillippinene som en temareise!

Filippinsk mat har tradisjonelt sett ikke vært poppis på den globale kulinariske scenen, men trenden er i ferd med å snu.

På øygruppa finner man en blanding av kinesisk, spansk, malaysisk og mat med røtter tilbake til urbefolkning. TravelBird har forslag til mat du bør prøvesmake på din reise til Filippinene! Vi kan helhjertet anbefale Adobo, som nesten er å anse som Filippinenes nasjonalrett. Retten består av kjøtt eller grønnsaker marinert i eddik, soyasaus og hvitløk. Den serveres med hvit ris og du får den på de fleste restauranter i de fleste byer. Retten Lechon er kanskje en av verdens mest velsmakende svineretter, og lages i forbindelse med høytider. En hel gris fylles med ulike grønnsaker og urter, og grilles deretter på spyd. En annen filippinsk favoritt som bør uforskes er risnudler. Disse wokkes med grønnsaker, kjøtt, og en blanding av soya- og østerssaus. Nudlene kommer i ulike tykkelse, og spises til alle dagens måltider. Er du sugen på skikkelig kosemat bør du prøve retten sinigang. Dette er en syrlig suppe lagd med tomat, hvitløk, løk, tamarind og kjøtt (vanligvis svin), i tillegg til lokale grønnsaker som aubergine, orka og grønn chili. Suppen får du servert med hvit ris, fiskesaus og chili. Tøffingen kan prøve seg på Balut. Det ser ut som et vanlig kokt egg, men når du åpner egget finner du et atten dager gammelt andeembryo. Det skal visstnok smake som kylling! Søtmomsen anbefales å prøve seg på den fargerike desserten Halo Halo, som betyr “blandet sammen”. Basen består av kondensert melk og shave-is lag på lag i et høyt glass med alt fra kokte bønner til mais og sago. Den toppes med lichipudding, frukt og lilla yam-is. Ypperlig desserttilbud dersom du reiser på ferie med barn!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret