4 tilbud

Reise til Florida

Det er ikke uten grunn Florida blir kalt solskinnsstaten. Se høye skyskrapere møte verdenskjente strender med TravelBird på reise til Florida!
Se mer:
Valgte filtere:
4 tilbud
Filtre Tilbakestill

Florida er verdens fornøyelsesparkhovedstad

Over 60 000 mennesker jobber på Disneyworld.

Solen skinner og rolig salsamusikk spilles i bakgrunnen. Lukten av taco og pølser fra de utallige matbodene blander seg med den varme luften. Folk er avslappet og rolige. Nesten 20 prosent av befolkningen er over 65 i denne staten, noe som kanskje skurrer litt med tanke på at Miami er kjent for ha de villeste festene. Bare noen timer unna finner du Orlando, verdens fornøyelsesparkhovedstad. Det er ikke uten grunn Florida regnes som himmelen for fornøyelsespark-entusiaster. Her kan du besøke parker som The Wizarding World of Harry Potter, Universal’s Islands of Adventure og Disney World. I tillegg finnes en rekke badeland og museer. Denne artige byen i Florida tiltrekker 62 millioner besøkende årlig, er byen også populær blant amerikanere selv. I en undersøkelse utført i 2009 kom Orlando på fjerdeplass over byer amerikanere ønsker å bo i. Her er det varmt året rundt, så legg gjerne ferien i Florida i vinterferie.

Den desidert største fornøyelsesparken i Florida er Walt Disney World Resort. Faktisk er Disney World både den største og mest besøkte fornøyelsesparken i Verden, med hele 52 millioner årlige besøkende. Med sine 121 kvadratkilometer har den samme areal som byen San Francisco! Her vil du finne alle dine barndomsfavoritter fra Disney-universet: Askepott, Mikke Mus, Toy Story, Pirates of the Caribbean og utrolig mye mer. Det er nemlig 158 forskjellige attraksjoner i denne mini-verdenen - her er det noe for enhver smak. Når du blir lei av berg og dalbanene kan du ta turen til de to badelandene, en rekke golfbaner og en campingplass. Det jobber hele 60 000 mennesker i denne enorme fornøyelsesparken. Dersom du ønsker å bo her kan du velge mellom 33 hoteller, og for å komme seg rundt finner du énskinnebane, busser og båter. Ble du fristet, men ikke har mulighet til å dra helt til USA? Da kan du ta en reise til Disneyland Paris.

Har du lyst til å svømme, mate, snakke og ta på delfiner? Eller kanskje svømme med tusenvis av tropiske fisker, der i blant rokkefisk. Parken har også over 250 tropiske fugler og papegøyer, i tillegg til otere og haier. Denne parken gir deg uforglemmelige dyreopplevelser på din ferie til Florida.

I tillegg har du den verdenskjente parken til Universal Studios, som er den nest største parken etter Walt Disney World Resort. Målet til parken er å la besøkende oppleve filmene gjennom berg og dalbaner. Filmer som E.T, Jaws, Men in Black og The Simpsons kan oppleves på nytt - i berg og dalbane-format!

Miami i Florida ble kåret til den rikeste byen i USA

Det er også hjem til en av de største elektroniske dansefestivalene i landet.

Ingen reise til Florida er komplett uten en tur til Miami Beach, kystbyen i Miami. Her kan du få en strandferie du sent vil glemme. Med glovarm sol og deilige drinker er det ikke rart denne stranden er kjent som en av de bedre i USA. Etter en lang dag på stranden kan du dra til Miami, på en av de mange nattklubbene og feste natten lang. Det er stort utvalg klubber innen elektronisk musikk, og hver mars avholdes en av USAs største elektroniske dansefestivaler her, kalt Winter Music Conferance. Klubber med latinamerikansk innflytelse og hip hop er det også mye av, men i denne byen finner du alt!

Det er ikke få priser denne byen har fått. I 2009 ble byen kåret til den rikeste byen i USA, og i 2008 ble byen kåret til den reneste i USA av Forbes. Start reisen til Miami med fantastiske Wynwood Walls. Her kan du se over 7000 kvadratmeter med utrolig grafittikunst. Hele 50 kunstnere fra 16 nasjonaliteter har hittil vært med på prosjektet. Distriktet veggene ligger i, Wynwood, er kjent som Miamis kunstdistrikt. Her kan du finne over 70 gallerier, museer og kunstsamlinger. Definitivt verdt å ta en titt når du er i Miami.

Det er bare å glede seg til du blir sulten i denne byen, her er det et hav av matopplevelser for alle smaker og preferanser. Det er mange fra Karibien og Latin- Amerika, så her er det eksotisk mat å få. Gatemat er også veldig populært, og blir som oftest laget i “food trucks”. Her får du de bedre tacoene på denne siden av verden, og vel så det! I tillegg er de åpne til langt på natt. I din reise til Florida trenger du i hvert fall ikke gå sulten.

Visste du forresten at Miami med sine fem millioner cruisepassasjerer i året regnes som verdens cruisehovedstad? Utrolig nok starter hele 1 av 7 cruisepassasjerer reisen sin i Miami, det er mer enn noe annet sted i verden. Kanskje noen av dem skal på cruise i Middelhavet?

Kom tett på romfartsforskningen

Er du heldig får du se en rakettoppskytning.

Bakken rister og du kjenner energien bevege seg oppover i kroppen. En eksplosiv flammeball tar oppmerksomheten din. Infernoet kommer fra en romrakett som skal opp i verdensrommet. Du har tidligere kun sett det på film, men nå skjer det foran deg, riktignok et stykke unna. Vi befinner oss nemlig på Kennedy Space Centre. En av de mest interessante attraksjonene en reise til USA har å by på.

Har du hørt om National Aeronautics and Space Administration? Hva med NASA, da? Det Amerikanske myndigheters romfartsorganisasjon. De jobber for å lære mer om jorden, solen, solsystemet vårt og universet. I tillegg jobber også med å få mer informasjon om hvordan universet oppstod. På din reise til Florida kan du ta del i denne vitenskapen, ved å besøke Kennedy Space Centre. Senteret er en av ti NASA-sentre.

Med på besøket får du bli med på en guidet busstur hvor du blant annet får se utskytningsramper, månesteiner- og raketter. Videre kan får du sett mange satellitter og enorme romfartøy, i tillegg til romdrakter og simulasjoner av en rakettoppskytning. Er du ekstra heldig er du der samtidig som en rakettoppskytning, som virkelig er en opplevelse du sent vil glemme på din ferie i Florida!

Ta turen til et av de få sirkusmuseene i verden!

Det er også hovedmuseet i Florida.

En annen interessant opplevelse, på den andre siden av vitenskaps-skalaen, er John and Mable Ringling Museum of Art, som er det offisielle kunstmuseet i Florida. Museet er laget basert på kunstsamlingen og historien til sirkuslegenden John Ringling. Han og fem av brødrene hans jobbet sammen for å bygge et sirkusemperie uten like. De turnerte I USA og var på rundreise i Europa med sirkuset. Mens han var i sistnevnte opparbeidet han seg store mengder verdifull kunst. The Great Depression rammet han hardt, så selv om han var en av de rikeste mennene på jorden, døde han med kun 311 dollar i banken.

Ringling ønsket at alle hans eiendeler skulle bli gitt til Florida da han døde, som brukte det som grunnlag til å lage en gigantisk kunstsamling. På tvers av de litt over 14 000 kvadratmeterne med utstillinger finner du 21 gallerier med europeisk kunst, greske antikviteter så vel som asiatisk, amerikansk og samtidskunst. Det er vanskelig å overdrive hvor mye god og verdifull kunst i dette museet. Du vil også finne et eget sirkus-museum. Det ble åpnet i 1948, og er det første museet laget for å dokumentere sirkusets historie. Her vil du finne sirkus-kunst, effekter og vogner de brukte da de reiste rundt.

En ferie i Florida kan være nøyaktig det du ønsker at den skal være: rolig storbyferie med utflukt til Key West og Disneyworld? Ingen problem! Hæla i taket med fest hver dag og sove lenge? Det er også mulig! Golf og kunstutstillinger? Da er dette byen for deg. Det er faktisk ikke så viktig hva du liker, for i Florida tilbyr de det meste. Det eneste du trenger for å en komplett ferie er å komme deg til flyplassen med flybilletter! Og har du ikke god humør på avreise, vil du sannelig få det når du lander!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret