1 tilbud

Reise til Frankrike

Paris' livlige atmosfære, sol- og strandferie i Nice eller landidyll i Provences lavendelåkre! La TravelBird inspirere deg til din neste reise til Frankrike!
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Visste du at Frankrike er det mest besøkte landet i verden, med mer enn 75 millioner turister hvert år? Turister farter hit året rundt, uavhengig av sesong, for Frankrike om vinteren er like vakkert sommer som vinter og høst som vår.

Frankrike er et stort land, og landskapet og klimaet er derfor svært variert. I sør finner du strender og middelhavsklima, mens Alpene i øst kan by på snøfylte vintre. Frankrike er virkelig landet som har alt! Og ikke bare når det kommer til landskapet; god mat og drikke er en stor del av ferien for mange, og en reise til Frankrike vil garantert gi deg gode gastronomiske opplevelser! Dette er vinens hjemland - i 2004 produserte Frankrike 56,6 millioner hektoliter vin!

Hvor skal vi starte når det kommer til typisk fransk mat du kan glede deg til? Det er jo så mye å velge mellom! Ost må i hvert fall nevnes, for er det noe franksmenn er glade i så er det ost! Faktisk produseres det mer enn 400 ulike typer ost i Frankrike, så her er det med andre ord nok å velge mellom. Og om du er glad i baguette, croissant, quiche og champagne kan du allerede nå la tennene løpe i vann, for dette er franskmennene eksperter på!

Côte d'Azur betyr Azurkysten på fransk, og er navnet franskmenn bruker på området vi kjenner bedre som den franske riviera. Her ligger sommerbyene som perler på en snor, det er ikke annet å gjøre enn å ønske deg god tur til tidenes beste ferie!

Hva skriker vel sommer mer enn turkist vann, hvite strender, seilbåter og mursteinshus i klassisk fransk stil? Nice er kjent for å være en populær by blant solglade turister, for her kan du i tillegg til sol og strand oppleve fantastisk shopping, koselige restaurater på byens mange torg, eller vandre langs byens kjente promenade. Om du ønsker å få med deg litt historie på turen også bør du avlegge gamlebyen et besøk, med smale og svingete gater. Saint-Tropez, Marseille og Cannes er andre byer langs den franske riviera som må nevnes. Om du ønsker å se fransk luksus og grasiøsitet bør du avlegge disse byene et besøk, i tillegg til Monaco, hvor yachtene ligger på rekke og rad. På toppen av det hele er Nice en turistvennlig by, som gjør den attraktiv for eldre reisende så vel som den yngre garde.

En annen, noe mindre kjent, perle i Middelhavet er den franske øya Korsika. Den ligger runt 21 mil fra Nice, og kan enkelt nås med ferger som går regelmessig. Korsika er en vakker øy, med alt fra vakre strender i vest til høye fjell i innlandet. Faktisk er det høyeste fjellet, Monte Cinto, høyere enn Galdhøpiggen! Byene Ajaccio, Propriano og Bonifacio kan friste med sjarmerende spisesteder og en avslappet atmosføre. Ta deg en dagstur eller overnatt en natt eller to på Korsika når du skal på reise til Frankrike. Perfekt for en reise alene!

Franskmennene er velsignet med et vakkert og variert landskap, fra høye, snødekte fjelltopper til varme sandstrender. Og som besøkende i Frankrike er du så heldig å oppleve det samme!

Alpene og Pyreneene er Frankrikes to store fjellområder, og er like flotte sommer som vinter. Om vinteren er spesielt Chamonix populært, hvor du kan suse nedover nypreppede løyper mens du kjenner sola varme deg i ansiktet. Pyreneene er fjellkjeden på grensen mellom Frankrike og Spania, og i likhet med Alpene kan de høye toppene by på unike skiopplevelser. Men fjellområdene kan også friste med nydelige fotturer og utfordrende sykkeletapper i sommerhalvåret!

Lilla åkre så langt øyet kan se, den nydelige duften av lavendel og gamle, sjarmerende landsbyer. Høres det fristende ut? Da bør din neste ferie i Frankrike legges innom Provence! Dette området er kjent for fantastisk mat, velduftende parfyme og nydelig vin. Og selvfølgelig det slående vakre landskapet! Det er ikke bare lavendelåkrene som trekker besøkende hvert år, men også kontrastene mellom lavlandet og fjellene som reiser seg, samt borgene som omkranser de gamle middelalderbyene. Dette området er perfekt for sykkelturer, bilturer eller gåturer - på den måten får du sett mye av landskapet, og kanskje skjønner du hvorfor kunstnere og andre kreative sjeler har lagt sin elsk på Provence?

Om du er en vinelsker er Champagne og Bordeaux midt i blinken for deg! Førstnevnte er et område nord i Frankrike, og du kan jo gjette hvilken sprudlende drikk som produseres her? Champagne, selvfølgelig! Visste du at for at en drikk skal kunne bli solgt som champagne må den være produsert her? På den måten kan du være sikker på at når du kjøper en flaske champagne så er det ekte kvalitet! I tillegg til å nyte den boblete drikken er Champagne-området utrolig idyllisk, med vakre byer og historiske severdigheter. Et annet berømt vindistrikt er Bordeaux, som du finner vest i Frankrike. Her produseres det for det meste rødvin, og hvert år står området for en produksjon av 600 millioner liter vin. Den nydelige vinen og champagnen er grunn nok i seg selv til å dra på reise til Frankrike!

Kjært barn har mange navn, sies det, og dette gjelder definitivt for Paris! Kjærlihetens by og Lysenes by er noen av dem, og de kunne ikke ha passet bedre.

Paris er fullspekket av severdigheter og bygninger som må studeres, og utallige kunstgallerier. Det er ikke overraskende at Eiffeltårnet er blant toppen listen over de mest Instagrammede turistattraksjonene. Her vil du garantert ikke kjede deg et eneste sekund! Man skulle kanksje tro at de mest besøkte attraksjonene i Paris er Eiffeltårnet eller Louvre, men det er faktisk Disneyland Paris, med hele 13 millioner besøk! Men Paris er ikke bare kjent for bygninger og landemerker - byen er like kjent for den unike stemningen, med fortauskafeer, glade mennesker og koselige parker der du kan ta en pust i bakken, for ikke å nevne den fantastiske maten! Kjærlighetens by er perfekt for en Valentine's Day reise! Drikk café au lait og kos deg med en croissant eller to til frokost som en ekte franskmann!

Når du er i Paris er det på sin plass å la bankkortet få bein å gå på. I området Le Marais finner du unike butikker - om du liker retrostilen er dette perfekt for deg! Om du ønsker å utforske områder av byen som er mindre kjent for turister bør du ta turen til Rue Crémieux. Dette er en vakker gate som har figurert i mange filmer, men som er ukjent for de fleste. Husene er malt i glade, lyse pastellfarger, og spesielt på en solrik dag er dette et vakkert sted å utforske på din reise til Frankrike.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret