3 tilbud

Reise til Gdánsk

Polen er kjent for vakre byer og flotte strender. En reise til Gdánsk gir deg den perfekte kombinasjon av rimelige spisesteder, historiske bygninger og interessante shoppingmuligheter. La deg inspirere av tilbudene hos oss i TravelBird!
Se mer:
Valgte filtere:
3 tilbud
Filtre Tilbakestill

Med sin beliggenhet langs kysten av Østersjøen, er Gdánsk Polens viktigste havneby og en populær turistdestinasjon. Byen kan skryte av en rekke historiske katedraler og attraksjoner.

Gdánsk har en helt unik følelse som skiller byen fra andre i Polen. Århundrer som havneby, utpreget upolsk arkitektur påvirket av velstående utenlandske kjøpmenn, drakampen mellom slaviske Polen og tyske Preussen, og ødeleggelsene under andre verdenskrig har vært med på å forme byen. Resultatet er en helt spesiell atmosfære som millioner av turister nå kommer for å nyte!

Her kommer besøkende i stadig større hopetall for å oppleve de store røde mursteinskirkene, de slanke og elegante bygningene, og for å spasere rundt i de trange brosteinsbelagte gatene. Her kan du ture innom koselige kafeer, ravbutikker og fengslende museer, og alt i løpet av en dag! Med elvecruise langs vannet og et vell av maritim historie mellom brygger og kai, har du mang en mulighet til å nyte en polsk øl på en av de mange uteserveringsstedene! Dersom cruiset gir mersmak er kanskje et cruise i Karibien neste? Byens stormende fortid og historiske arr har formet nåtidens energiske Gdánsk.

Byen er en av Polens eldste byer, med en historie som går tilbake tusen år. Den har en svært spennende historie, og er viktig for polsk identitet. Visste du at byen markerer stedet for starten på andre verdenskrig? Eller at det var her kommunismens fall i Sentraleuropa startet? Byen er fødestedet til solidaritetsbevegelsen, som beskyttet arbeidtakernes rettigheter, og som senere ble et symbol på motstanden mot Folkerepublikken. Solidaritetsbevegelsen ble i 1989 den første oposjonelle bevegelsen som deltok i frie valg i ett av Sovjetunionens land siden 1940-tallet. Det er liten tvil om at byen historisk sett har hatt stor betydning!

Det er ingen hemmelighet at du får mye for pengene i Polen, men byen har langt mer å by på enn billig mat og drikke!

Fokuset på den stolte mattradisjonen blir stadig viktigere, og du må prøvesmake piroger når du først er i byen! Den klassiske typen, kjent som Pierogi ruskie, inneholder potet, løk og cottage cheese. Nystekt bacon brukes ofte som garnityr. Den raviolilignende godbiten kom til landet på 1400-tallet, via Ukraina, opprinnelig fra Asia. Den allsidige retten har tradisjonelt sett vært et fast innventar både til hverdags og til fest! Retten er for polakker som pizza er for italienerne, og ligner i utseende på asiatiske guozas og italiensk ravioli, men melblandingen er helt annerledes. I tillegg kan den spises både til hovedrett og dessert.

Polsk mat er tradisjonelt sett rik på kjøtt, særlig kylling, oksekjøtt og svin, samt vintergrønnsaker, urter, egg og fløte. Det brukes ulike typer nudler, som kluski, i tillegg til korn som Kasha. De tradisjonelle rettene er ofte krevende å forberede, og maten som lages til jul kan ta dagevis å lage. Brød gjør det polske måltidet komplett, og har vært en viktig del av måltidet i århundrer. Det tradisjonelle brødet er laget på surdeig, som gir det en særegen smak med en cruchy skorpe og uforglemmelig aroma. Nyt et bedre måltid til en rimelig pris under din reise til Gdánsk!

Gdánsk har en rekke spennende serverdigheter du bør få med deg!

Dette inkluderer inkluderer et bryggeri fra 1900-tallet, samt en samling arbeiderklasseboliger. Noen av den nobelprisvinnende forfatteren Günter Grass litterære verk er lagt til byen. St.Katarina-kirken er en av gamlebyens bemerkelsesverdige bygninger. Interiøret er i gotisk stil, og deler av den kan dateres tilbake til 1400-tallet. Mariakirken er også verdt et besøk! Den ble bygget 1400- og 1500-tallet, og er den største mursteinskirken i verden. Et av kirkens høydepunkter er den store astrologiske klokken i tre fra 1500-tallet. Går du de 400 trinnene opp til toppen av kirketårnet, så kan du nyte den fantastiske utsikten over byen! Dersom du liker byen kan en reise til baltiske stater være noe du burde vurdere!

Polen er et stadig viktigere senter for kultur, og skuespillere, musikere og kunstnere fra hele verden kommer regelmessig til landet for å vise frem sine ulike talenter. På nasjonalmuseet finner du en unik samling kunstverk og ulike malerier, inkludert det kjente kunstverket Dommedag av Hans Memling. Gdánsk History Museum, Uphagen House og Artus Court gir innsikt i livet til byens innbyggere. Mens det sentrale sjøfarsmuseet vil mette interessen til deg som er interessert i maritim historie! Husk å besøke julaemarked dersom du er her i desember! Opplev noe nytt og spennende på en reise til Gdánsk!

Abbotspalasset som ligger i parken Oliwa et er rokokkokunstverk i seg selv, og er uten tvil verdt et besøk på din reise til Gdánsk!

Omgivelsene i parken er nydelige, med sine svingete veier, store hekker, harmoniske dammer og overflod av grøntområder. Palasset består av to deler, en som ble bygget på 1500-tallet, og en del som ble bygget tidlig på 1700-tallet. Nå finner du Gdánsks nasjonalmuseums avdeling for moderne kunst, samt en utstilling av en rekke unge kunstnere her. St. Dominic messen, som foregår i slutten av juli og begynnelsen av august hvert år, er uten tvil en av byens lengste tradisjoner. Messen ble etablert av pave Alexander IV, og hovedattraksjonen er et stort marked med en rekke håndlagde varer. Disse selges av ulike lokale og utenlandske selgere. Markedet ledsages av en rekke kulturarrangementer, som konserter, gateteater og parader, idrettsarrangementer og konkurranser, og tiltrekker seg nærmere fem millioner mennesker hvert år!

Gode transportforbindeler i nord av byen gjør det til et ideelt startpunkt for å se attraksjoner i andre deler av landet, samt besøke den polske østersjøkysten. Sammen med nabobyene Sopot og Gdynia danner den et stort byområde kjent som Trippelbyen. Det er ikke langt til Gdansk, og flybillettene er rimelige, kanskje dette er noe å bruke et reisegavekort på? Området er rikt på arkitektoniske og kulturelle relikvier, og er noe du helt klart ikke bør gå glipp av! Nyt dette og mer på din reise til Gdánsk!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret