tilbud

Reise til Georgia

På grensen mellom Europa og Asia får du det beste av begge verdener. Travelbird tar deg med på en reise til Georgia!
Se mer:

Vin og vakker natur, kan det bli bedre?

Velkommen til en av de eldste vinregionene i verden.

På sørenden av Europa ligger et land som grenser til Asia. Dette frodige landet med skog og grønne enger er et populært reisemål for opplevelsessultne reisende som vil utforske nye områder. Bli imponert av enorme fjell dekket av tettvoksende skog og koselige byer med historiske landemerker samt slående religiøse bygninger. Det bor nesten 4 millioner mennesker i dette landet. Denne vennlige befolkningen vil ta imot deg med åpne armer. De har til og med et georgisk ordtak som går som følger: En gjest er en gave fra Gud. Den beleilige beliggenheten mellom Europa og Asia har gjort Georgia til et sentralt knutepunkt. Dette var spesielt synlig før i tiden da silkeruten fremdeles var i bruk. Maten du kommer til å spise her er påvirket av innflytelser fra europeiske og midtøsten, så den er unik og eksotisk.

Visste du forresten at Georgia er en av de eldste vinregionene i verden? Man refererer til stedet som «vinens vugge». Så dersom du er en somalier eller bare glad i vin er dette et sted du kommer til å like. Er du klar for en reise til Georgia?

Kanskje den morsomste måten å starte din ferie i Georgia på er å ta en tur til Dolphinarium i Batumi. Her kan du svømme med delfiner eller se på delfin-show. De har også sjøløver og en rekke eksotiske fisker. Det minner mye om det du ville sett på en mallorca ferie, men forskjellen er at dette stedet har som mål å hjelpe strandede og skadde delfiner samt å lære den yngre generasjon om det biologiske mangfoldet vi har på jorden.

Hovedstaden er Europas gjemte perle.

Her har du alt fra gamleby til kjærlighetsbro.

Hvorfor ikke starte utforskningen av hovedstaden med et panorama-blikk fra fjellet? Da må du ta turen til Funicular-jernbanen, som kjører deg opp til toppen av fjellet. Her kan du nyte en deilig kopp kaffe mens du skurer utover Tbilisi. Denne sjarmerende byen har litt over en million innbyggere og mye spennende å se!

Ta en tur til den flotte gamlebyen, Altstadt, og få et glimt inn i fortiden. Gamle murhus og bygninger som har stått tidens prøve står støtt. Enkelte områder er renoverte, med sterke farger som gir det et unikt preg. Gå en tur ved elven eller nyt et bedre måltid på restaurant. Ikke glem å gå til kjærlighetsbroen dersom du er her med din bedre halvdel! Her kan du henge en lås med en liten beskjed.

Trodde du at du må på Island reisefor å få nyte et varmt bad i kildevann? Tro om igjen! Når du trasker rundt i hovedstaden kan det hende du merker at det lukter litt annerledes. Det kan minne om egg, men er ikke veldig merkbar. Det er fordi byen har flere sulfurbad. Disse er plassert oppå varme kilder.

En gammel legende sier at en konge var på jakt da hauken hans ble skadet, og falt ned i en varm kilde. Kongen så denne kilden og ble mektig imponert, så han bygde byen oppå den. Ta et avslappende bad på din reise til Georgia!

Mange i landene rundt Georgia tar turen til Gudari, knappe to timer kjøretur unna hovedstaden, for å stå på ski. Dette ski-anlegget regnes som et av de bedre, med løssnø høyt over tregrensen. Her har du 57 ruter og hele 7 heiser til å frakte deg opp. Dersom du reiser i vinterferie må du ta turen hit!

Dra tilbake dit vinenen startet.

Dersom du er glad i vin er dette definitivt stedet for deg.

Det er ikke mange land som blir kalt _ vinens vugge_, men det blir Georgia. Arkeologer regner med å ha funnet spor etter vin i arkeologiske funn hele 8000 år gamle. Beliggenheten til landet er perfekt. Somrene er fylt med solskinn, men det er ikke for varmt. Vintrene er milde og uten frost. Den fuktige luften, påvirket av den nære beliggenheten til Svartehavet, hjelper også på. Hvert år produserer dette landet hele 16 millioner flasker med vin.

Med spredningen av kristendommen ble vin og vinlaging enda mer viktig i Georgia. Hellig vin blir laget i kloster. Slike vinkjellere i klostre kan man fortsatt se den dag i dag. De går under navnet Marani. Georgerne så på vin som en hellig drink, og donerte mye til helgener og kirker. Den vinen heter Zadashe, hellig vin som brukes til religiøse seremonier.

Visste du at det ikke bare er vintradisjonene i Georgia som er blant de eldste i verden? Det jødiske samfunnet i Georgia regnes som å være blant de eldste i verden. Lær mer om det på din weekdntur hit!

Pastellfargede hus, brostein-gater og nydelig landskap venter deg i en av Georgias minste byer, Signagi. Byen er også kjent som kjærlighetens by, så mange georgiske par tar turen dit for å gifte seg. Kanskje du skal stikke innom på bryllupsreise? Ta også turen opp til Signagi City Walls, som kan minne om Den kinesiske mur. Her har du utsikt så langt øye kan se, spesielt over Kaukasus-fjellene. Det er fjellene som skiller Europe fra Asia. By-veggene har en lengde på 5 kilometer, og består av 23 tårn. I byen er det fantastiske restauranter og vinkjellere. Det er også mange butikker som selger strikket klær og tepper - fine suvenier!

Lyst til å besøke verdens nest største hule?

Ta også turen innom Herrens festning!

Har du lyst til å vandre inn i en av verdens største huler? Da må du ta turen New Athos Cave i Abkhazia. Volumet er regnet til å være hele 1 million kubikkmeter. Det er kanskje derfor hulen i lang tid ble kalt bottomless pit. Den har til og med en egen undergrunnsbane, som tar deg til og fra hulen. På vei inn kjører den gjennom enorme hulelandskap som ennå ikke er blitt ryddet. Hulen består av 9 store rom. Her vil du finne fossefall, elver og innsjøer. Hulen er godt opplyst, men det kan være litt kaldt, så ta med deg en jakke og gode sko. Det kommer godt med på din reise til Georgia!

Apropos huler, ikke glem å få med deg Uplistsiche Cave Town, i Gori. Navnet betyr Herrens festning, og når man kommer dit skjønner man hvorfor. Her vil du se en by med spor fra jernalderen! Fjellbyen regnes som en forløper til det Georgiske landet. Tidligere var det mange som bodde her, men med kristendommen fikk man nye religiøse sentre, så byen ble mindre sentral. Folk fortsatte dog å bo her, og etter hvert kom kristendommen hit. Man har funnet ut at peganismen og kristendommen faktisk levde side om side her en kort periode. Det er ganske uvanlig! I tillegg til den nydelige utsikten er det en kafé her. Ta en kaffe og nyt ferien i Georgia! Det anbefales ikke å komme midt på dagen, da solen kan være ganske sterk. Små barn kan ha problemer med å komme seg opp.

Det er ikke så mange som legger ferien sin til Georgia. I 2016 var det i underkant av 3 millioner. Det kommer mest sannsynlig til å forandre seg. Infrastrukturen blir bedre med hver dag som går, og flere og flere får øynene opp for hvor fantastisk dette landet er. Kos deg masse på din reise til Georgia!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret