Reise til Gran Canaria

Flotte strender, herlig klima og smakfull mat. Bli inspirert hos oss i TravelBird og opplev restplass Gran Canaria på sitt beste!

Tilbud

Velg en avreisedato
8 tilbud
Velkommen til Skandinavias syden-favoritt! Med et herlig klima året rundt og det meste du kan ønske deg av ferieaktiviteter, vil du garantert finne noe for enhver smak!

Fine småbyer, spennende natur og et rikt utvalg av aktiviteter venter deg. Her får du det beste av sol og bading, fornøyelser, mat og sportsaktiviteter både på land og i vann. Sjarmerende Puerto de Mogán og solrike Puerto Rico byr på myke sandstrender og trivelige marinaer. Her kan badegjesten nyte moderne Meloneras, den langstrakte sandstranden i Playa del Ingles og sanddynene i Maspalomas. Øya har et areal på 1532 kvadratkilometer og ca. 800 000 innbyggere, hvorav halvparten bor i Las Palmas. Den sørlige delen av øya har nærmere 300 soldager i året, og på sommeren ligger dagstemperaturen på nærmere 30 grader. Nyt sand mellom tærne på en reise til Gran Canaria!

Reiser du mot de grønne fjellene i nord, vil du finne bananplantasjer og nydelige gamle byer. Her finner du også storbyen Las Palmas og Catalinparken. Nyt et bedre tapasmåltid på en av gamlebyen Veguetas små trivelige restauranter, i byen som ble grunnlagt på 1500-tallet. Torgene og gatene er fulle av historiske bygninger, og her finner du blant annet den gotiske katedralen Santa Ana, kunstgalleriet Centro Atlántico de Arte Moderno og herskapshuset Casa de Colon. Strandpromenaden Las Canteras og byens berømte badestrand er perfekt for morgenturer!

Mellom fjellene og havet ligger de gamle, beskyttede småbyene med sine noble kirker, tiltalende torg og flere hundre år gammel bebyggelse. Her lever de fastboende sine vanlige liv, og pulsen slår saktere. Drar du opp i fjellene finner du harmoniske landsbyer med blomstrende pelargonia, agaver og fikenkaktuser som står i givakt. 1950 meter over havet finnet man barskogene mot Pico de las Nieves, øyas høyeste utsiktspunkt. Herfra kan man se delen av øya som har fått status som biosfærereservat av UNESCO. Den beroligende atmosfæren og forfriskende fjelluften står i kontrast til de livlige nattklubbene i Playa del Inglés og strandlivet i Maspalomas.

Restplass Gran Canaria - øya som har alt

På en reise med restplass Gran Canaria finner man et hav av ulike aktiviteter

Dra på delfin- og hvalsafari! Lær å dykke! Kikk på stjernene!

Visste du at Kanariøyene er internasjonalt anerkjent som et bra sted å oppleve stjernehimmelen på? Dette skyldes de svært lave nivå av lysforurensning. Llanos de Garañón, som ligger i Tejeda er stedet du bør dra til for å studere stjernehimmelen. Platået ligger 1700 meter over havet, med vei helt frem. Øya har også en hel del spa-anlegg, som benytter lokale naturressurser i behandlingene sine. Her kan du nyte behandlinger som vinterapi, geoterapi og thalassoterapi, samt aleoterapi med kanarisk aloe vera. Den er kjent for sine gode egenskaper og høye kvalitet! Slapp av med massasje på en av de mange spa-anleggene, på din reise til Gran Canaria!

I utkanten av Gáldar finner man Reptilandia, en reptilpark med over 150 ulike arter. Her finner du blant annet frosker, padder, øgler, iguanaer, skilpadder, krokodiler, alligatorer, skorpioner, aper, papegøyer og lemurer!

Regionens historie og kultur kan utforskes i en av byens museer på din reise til Gran Canaria. Øyas viktigste er Museo Canario, hvor man finner en god skildring av Kanariøyenes historie. En annen populær severdighet er The House of Christopher Columbus.

Strand, sol og bading - reise Gran Canaria

Er det en ting restplass Gran Canaria ikke har mangel på så er det strender!

Las Cantera-stranden er en av Europas beste bystrender. Den ligger på nordkysten av øya og har et karakteristisk rev som tiltrekker seg store mengder dyreliv - og som gjør det ideelt for snorkling! Prøv noe nytt på din reise til Gran Canaria!

Stranda er tilrettelagt for personer med bevegelseshemninger, har dusjer, parkeringsplasser og skifterom. Her finner du altså alt du trenger! Sør på øya finner du den svært rolige San Augustín-stranden, samt den koselige stranda Anfi del Mar. Hvor vannet er så rolig at du kan svømme i fred og ro, og hvor du har mulighet til å leie både pedalbåter og kajakker!

Skulle du om formodning bli lei av å bade i det krystallklare atlanterhavsvannet, har du muligheten til å oppsøke mange av de naturlige bassengene. Disse er avsondrede fordypninger med en utforming som gjør at sjøvann naturlig siver inn. Nord-vest på øya finner du Las Salinas de Agaete. Disse tre naturlige bassengene er knyttet sammen av vulkanske rør, og passer perfekt til svømming. Nord på øya finner du også Piscinas de Roque Prieto, to menneskeskapte bassenger. De ligger langt fra bylarmen, og er derfor aldri overbefolket. Her finner du både grunne og dype områder. Vannet er krystallklart og blir kontinuerlig skiftet ut av havet. Nyt en dukkert på din reise til Gran Canaria!

Nydelig mat

Prøv det spennende kanariske kjøkkenet, eller besøk en av de mange spansk-, italiansk- eller asiatiskinsipirerte restaurantene

Smaksrike retter, originale oppskrifter, og gode råvarer preger matkulturen på Gran Canaria.

God tilgang på krydderplanter, grønnsaker, frukt, fisk, skalldyr og kjøtt av høy kvalitet bidrar til at det kanariske kjøkkenet holder et høyt nivå. De rynkete og sterkt saltede potene, de grønne og røde mojosausene, samt ingrediensen gofio, er alle viktige aspekter i det kanariske kjøkkenet. Gofio er en ingrediens som har røtter tilbake til urbefolkningens tid, og fremstilles av malt mais eller hvete. Den brukes i alt fra desserter, hovedretter, supper og kaffe. Havet rundt Gran Canaria har et rikt utvalg av ulike fiskeslag, og krabbe og blekksprut står ofte på menyen. Ellers brukes kjøtt fra gris, kylling, storfe, geit og kanin i de tradisjonelle matrettene, gjerne marinert eller i gryter. Grønnsaker brukes mye i supper, og tomater, gresskar, grønne bønner og squash dyrkes på øygruppa. Karse er ellers en mye brukt ingrediens, samt safran, timian, paprikapulver, og laurbærblad. Brød anses her som et viktig håndverk, og de ulike delene av øya har sine spesielle brød. Klimaet er velegnet for dyrking av tropiske frukter som mango, banan, avokado og papaya. Det produseres også en mengde vin på Kanariøyene, men denne er i liten grad kjent i Skandinavia!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret