1 tilbud

Reise til Hong Kong

Et øyerike utenfor Kina står for dine føtter. TravelBird hjelper deg finne den perfekte reise til Hong Kong - hvor skyskrapere forenes med buddhistiske templer.
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Travle forretningsmenn og eldgammel kinesisk tradisjoner og kultur blandes sammen i denne høyteknologiske metropol-gryten.

Denne nydelige regionen består faktisk av 263 øyer, så hvis du er tilhenger av øyhopping må du faktisk ikke vente på restplasser Hellas, en reise Hong Kong. Og ikke tro at det er skyskrapere og kontorlokaler hvor enn øyet ser. Det har seg nemlig slik at 40 prosent av Hong Kong er nasjonalparker og naturreservater, så det er ikke bare storby. Regionen har mye historie bak seg, og det vises. Museer og nasjonale monumenter gir et verdifullt innblikk i byutviklingen og hvorfor det ser ut slik det gjør i dag. Visste du forresten at du finner ett av de fem store Buddha-statuene i Hong Kong? Et besøk til denne over 30 meter høye skulpturen er definitivt verdt tiden din. Disse høyteknologiske øyene er godt bundet sammen, så ikke vær redd for å utforske! I slutten av 2017 gjennomførte TravelBird en undersøkelse og utarbeidet en liste over de 100 mest gjestfrie byer i verden. Ett av kriteriene byene ble vurdert etter var hvor god ankomstplassen var. Hong Kongs flyplass kom på delt andreplass, sammen med Antwerp. Hong Kong er også et av matelskeres favorittsteder. Her får du alt fra eksklusive restaurantmåltider tilberedt av verdens fremste kokker til fritert gatemat du kan spise mens du utforsker de travle gatene. En reise til Hong Kong blir en ferie uten like, det er ikke rart den har kallenavnet Den orientalske perlen. Det er bare å pakke sakene og glede seg.

Fra høyteknologiske skyskrapere som strekker seg lang mot skyene

til små, koselige buddhistiske templer bygget på tradisjonelt vis for lenge, lenge siden.

I et så variert landskap kan det være lurt å orientere seg. Det kan man gjøre på mange måter, men det er to som er spesielt populære: Ta fergen Star Ferry og gå opp fjellet Victoria Peak. La oss starte med Star Ferry. Dette selskapet kjører ferge gjennom havnen Victoria og mellom hovedøya og området Kowloon. Over 70 000 tar fergene daglig, noe som tilsvarer rundt 26 millioner passasjerer årlig. Dette er med andre ord en særdeles populær måte å orientere seg mens du tenker over reisetips Hong Kong du leste før avreise. Ga fergeturen mersmak? Da er kanskje et elvecruise noe for deg. For noen år siden rangerte organisasjonen Society of American Travel Writers fergene som nummer én på deres kåring over de ti mest spennende fergeturene i verden.

Etter fergeturen på havnivå er det på tide å øke høydenivået. Da er turen opp Victoria Peak neste aktivitet på listen. På denne toppen er du på byens høyeste punkt, med nydelig utsikt ut over den livlige metropolen. Dette området har opp gjennom tidene vært et nabolag for de rike, da det var kjøligere her enn nede i byen. Det er imidlertid ikke bare utsikt som venter deg på toppen: restauranter, kafeer og butikker venter deg.

På toppen kan du også ta The Peak Tram. Denne trikken tar deg med opp bakkene med vakker utsikt mot naturen og byen. Trikken har kjørt i fjellene sine 1888. Ved Lower Terminus finner du et museum dedikert til de over 125 årene trikken har tjent turister og lokalbefolkningen. Det er uten tvil mye å se og gjøre under ferie hong kong1, så det kan lønne seg å ta et skritt tilbake og bare ta byen innover seg. Ikke bare vil du få orientert deg bedre, du vil kanskje se og høre om interessante aktiviteter eller steder å besøke.

Når noen sier Hong Kong tenker du sikkert på skyskrapere, teknologi og menn i dress

Selv om du finner alle tre under din reise til Hong Kong, må du ikke glemme landets rike historie.

Det har satt sine spor i regionen. Blant annet ved Tian Tan-buddhaen, også kjent som Store Buddha. Med sin høyde på 34 meter er det ikke rart statuen blir beskrevet som stor. I tillegg sitter den på toppen av en trappeoppgang med 268 trinn som tar høyden opp ytterligere 26,4 meter. Statuen vender nord, som skal symbolisere at den vokter over det kinesiske folk. Denne enorme bronzestatuen av Siddharta Gautama, Buddhismens grunnlegger. Statuen ligger nær Po Lin-klosteret, og symboliserer den harmoniske sammenhengen mellom naturen og mennesket samt mennesket og tro. Statuen er en av fem store Buddha-statuer I Hong Kong og på fastlandet. Det tok tre år med håndtverk før statuen ble ferdig i 1993. Da den ble ferdig ble gjester fra flere land tatt invitert til seremoni.

Klosteret Po Lin er et av de viktigste klostrene i Hong Kong. Den blir ofte kalt for Den buddhistiske verden i sør. Tempelet ble grunnlagt av tre buddhistiske munker som var på besøk Jiangsu-provinsen i nordøstlige Kina.

Nonneklosteret Chi Lin er også verdt et besøk dersom du har lyst på litt religiøst påfyll på din ferie. Chi Lin ble bygget i 1934, men pusset opp i stilen til Tang-dynastiet på 1990-tallet. Tre inn føl på den sammensatte stemningen av finpusset tre-arkitektur, buddhistiske relikvier og lotusplanter. Dersom lotusplantene gir mersmak er en tur til hagen Nan Lian noe å anbefale. Denne offentlige parken ble åpnet under Tang-dynastiet og dekker et område på hele 3,5 hektar. Hver eneste plante og stein i denne hagen er plassert der bevisst, og det merkes: stemningen er fredfull og synet er vakkert. Få litt sjelefred her!

Et fly til Hong Kong er neppe nok for å nå Nirvana, men mer enn nok for å vekke interessen for buddhistisk kunst og kultur. Kanskje du til og med får snakket med noen ekte munker? Dersom du liker å besøke områder med rik historie og kultur er en reise til Myanmar Burma noe for deg. På din Hong Kong ferie er det du som bestemmer og velger hva du vil gjøre.

Maten i Hong Kong er ubeskrivelig god

Flere århundre med kinesisk eksperimentering og kulinarisk finjustering har perfeksjonert rettene.

Porsjonene er ofte mye mindre enn det vi er vant med i vesten. De aller fleste rettene serveres med rikelige porsjoner med ris og/eller nudler. Som oftest spiser man fem måltider dagen. Etter middag serveres som regel dessert. Matrettene er varierte, og det samme er kvaliteten. På din reise til Hong Kong kan du få mat laget på 1-2-3 på en gategrill av en eldre dame som ikke snakker engelsk, til et bedre måltid på en av verdens mest anerkjente Michelin-restauranter. Visste du at Hong Kong har en hovedsakelig service-basert økonomi? Store deler av denne består av restaurantvirksomhet. I tillegg er den gjennomsnittlige arbeidsuken på like under 50 timer, som betyr at folk flest ikke tar seg tid til å lage mat hver dag. Tar du disse to faktorene sammen med det faktum at metropolen har den fjerde største befolkningstettheten i verden etter Macao, Monaco og Singapore, forstår du hvorfor du vil møte et stort antall restauranter på din reise til Hong Kong.

Men hva spiser de egentlig i Hong Kong? Tusenårsegg brukes mye i matlagingen. Det er, som navnet hinter til, et egg som har ligget i en blanding av salt, aske, leire, salt og kalk og risanger i noen uker eller måneder. Gai Lan er også en vanlig ingrediens, også kalt kinakål. Jujube, også kalt Kinajujube blir også mye brukt. Fiskeboller, tofu, dumplinger med biff eller grønnsaker samt kyllingføtter er også vanlige retter. Disse vil du bli godt kjent med under din reise til Hong Kong - en kulinarisk opplevelse uten like.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret