3 tilbud

Reise til India

Landet med vakre palasser, verdens beste mat og yrende kulturliv venter på deg! Start din neste reise til India med planlegging her hos TravelBird.
Se mer:
Valgte filtere:
3 tilbud
Filtre Tilbakestill

India er en skattekiste for reiselystne nordmenn, med lukter, smaker og opplevelser du ikke kommer i nærheten av her hjemme. Kulturen i India er svært allsidig, som gjør det til et utrolig fascinerende land - la deg fortrylle!

Visste du at en av de første avanserte sivilisasjonene oppstod i India? Dette skjedde for over 3000 år siden, og siden den gang har landet vært under påvirkning fra mange ulike kulturer, blant annet britisk og arabisk. Det faktum at Indias areal dekker rundt en tredjedel av Europa kan også bidra til å forklare det store kulturelle mangfoldet, med mange ulike byer, flere religioner og ulikt klima. Men det er ikke bare India som har blitt påvirket av andre land og kulturer, landet har også i svært stor grad påvirket resten av verden. Sterke indiske retter er favoritten til mennesker i alle land, og Bollywood-produserte filmer blir mer og mer populært over hele verden. Ikke helt det du så for deg? Kanskje en Maldivene reise er noe for deg!

Det er ikke bare den indiske kulturen som er allsidig, men også naturen. India er et stort land, og derfor er klimaforskjellene innad landet store. Her finner du alt fra regnskog til tørrere ørkenområder. Landet har også flere storbyer, blant annet hovedstaden New Delhi og Mumbai. Likevel bor flesteparten av Indias befolkning på landsbygda, faktisk hele 70 prosent i 2012. Om du enda ikke er overbevist om at en reise til India har uendelig med inntrykk og opplevelser å by på bør du lese videre!

Arkitekturen og byggestilen i India er preget av påvirkning fra mange ulike kulturer. Persisk, britisk, arabisk og tyrkisk kultur har alle hatt innflytelse på indisk kultur, og dette har gitt utslag i vakre monumenter og majestetiske palasser.

Det er forskjeller innad India i hvor stor grad kulturen er påvirket av andre kulturer, for eksempel er Nord-India påvirket i større grad enn den sørlige delen av landet. Taj Mahal er for eksempel islamsk byggekunst. Religion har hatt en stor innvirkning på arkitekturen i landet, da flere av de største religionene i verden hadde sitt utspring i India. Størsteparten av Indias befolkning er i dag hinduer, og hinduismen er en av religionene som oppstod i India, men også buddhismen og sikhismen hadde sitt utspring her. Her er det gode muligheter for å lære seg yoga, sleng deg på!

Taj Mahal er en soleklar turistfavoritt når man er på reise til India. Det er et mausoleum i Agra, og står i dag oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det er regnet som et av verdens vakreste bygninger, der det ruver majestetisk over hagene rundt, med vakre spir og de karakteristiske kuplene. Sultanens palass i Disney-favoritten Aladdin er inspirert av dette mausoleumet, som ble bygget på midten av 1600-tallet over mogulen Shah Jahans yndlingshustru. Om det er én bygning du bør få med deg på din neste India reise så er det Taj Mahal!

Som med arkitekturen er også matrettene og mattradisjonene svært varierte i India. Likevel er det noen retter vi nordmenn kjenner bedre til enn andre, og en reise til India vil gi deg vann i munnen!

Høydepunktet for mange som besøker India er den kulinariske opplevelsen. Indisk mat har blitt mer og mer populært her til lands, og i dag finner man mange indiske restauranter i norske byer og tettsteder. Det kan likevel ikke måle seg med smakene du vil huske fra et måltid i India, med de beste råvarene og den autentiske atmosfæren. Hva med en ekstra sterk tikka masala eller et ekstra stort nanbrød? Gled deg til å få vann i munnen og la smaksløkene danse seiersdans!

Mat og måltider er svært viktig i indisk kultur, da mat anses som en gave fra gudene. Urter og krydder brukes for å gjøre den som spiser maten til et balansert individ, og krydder, som indisk mat er så kjent for, har faktisk vært viktig i det indiske kjøkken helt siden 200-tallet! Kjøtt i form av kylling og lam er også viktige råvarer, og ris brukes som basis i mange retter. Ellers er frukt og grønnsaker vanlige ingredienser i indiske retter, og du finner et rikt utvalg på de indiske markedene. Husk at det alltids er mulig å flette inn en sri lanka ferie nå som du er så nærme!

Visste du at det produseres rundt tusen filmer hvert år i India? Filmindustrien i India er svært stor, og Bollywood utgjør den største andelen av denne industrien.

Navnet Bollywood kommer av en sammensetning av Hollywood og Bombay, et eldre navn på Mumbai. Det produseres for det meste filmer basert på sang og dans, og språket er som regel hindi. Engelsk har blitt mer og mer vanlig de siste årene, etter at filmene har vekket stor interesse i ikke-hindi-talende land. Kanskje du får tid til en Bollywood-film eller to på din neste reise til India? Dersom du heller vil ha en roligere ferie nærmere hjemme er en Bulgaria ferie å anbefale.

Også filmer fra andre filmselskaper er spilt inn i India, blant annet den kjente filmen “Slumdog Millionaire” fra 2008. Den har vunnet flere priser, blant annet de prestisjefylte Oscar og Golden Globe. Men også indisk-produserte filmer finner veien utenfor Indias grenser, og i den siste tiden har blant annet Norge blitt ansett som et spennende filmsett i Bollywood-produsentenes øyne.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret