1 tilbud

Reise til Indonesia

Herlig mat, vennlig befolkning, strender og magiske templer. En reise til Indonesia lar deg oppleve noe nytt til alle døgnets tider.
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Med retter kåret til verdens beste er det ingen tvil om at du vil være fornøyd med din reise til Indonesia.

De 17508 øyene danner en hullete bro fra Australia til det asiatiske fastlandet. Broen går under navnet Indonesia, verdens fjerde mest befolkede land. Fra den verdenskjente øya Bali til den romantiske paradisøya Gili Meno, kan du få alt du ønsker. Halvparten av landets innbyggere bor på øyen Java, hvor også hovedstaden ligger. Indonesia er Sørøst-Asias største økonomi og er landet i verden med flest muslimske innbyggere. Hele 86 prosent av landets 256 millioner beboere er muslimer, så det er ikke rart du finner regionens største moske her. Indonesia er et relativt ungt land som ikke ble selvstendig før 1945. Før dette tilhørte de Nederland, og var den største kolonien.

Takket være beliggenheten og øyene har Indonesia utviklet et av de fargerike og smakfulle kjøkkenene på jorden i dag. Dette ble ytterligere befestet da tre indonesiske retter kom på listen over de 50 mest smakfulle rettene i verden, basert på en undersøkelse med 35000 respondenter, av CNN International. Retten rendang toppet listen. Den kom til da man i det tropiske klimaet trengte å bevare kjøtt uten tilgang på kjøleskap. Naturligvis er retten full av krydder med kjøtt som hovedingrediens, og rikelig med kokosmelk, ingefær, chili, charlottløk og sitrongress. Krydrene og tilbredelsen gjør at retten holder i flere uker. Maten ser ut som en mørk masse og spises ofte med ris.

Et morsomt faktum om landet er at du finner verdens nest mest varierte biologiske mangfold her. Skal du ha mer variasjon kan TravelBird anbefale reise til Brasil. På din reise til Indonesia vil du se alt fra morsomme aper til gigantiske øgler - og alt i mellom!

Hovedstaden er på verdens mest bebodde øy.

Byen vokser fortere enn henholdsvis Bangkok og Beijing.

På øya Java ligger største byen og hovedstaden i Indonesia, Jakarta. Her bor litt over 30 millioner innbyggere. Byens forretningsmuligheter og potensielle høye levestandard, sammenlignet med andre områder, tiltrekker indonesere fra hele landet. Det har gjort byen til et sammensurium av kulturer og samfunnsgrupper. Jakarta er offisielt en provins med status som hovedstad, men blir omtalt som by. Av verdens 200 største byer, landet Jakarta på 34 plass på økonomisk vekst. Den vokser til og med fortere enn byer som Bangkok og Beijing, så her får du litt av en storbyferie!

Som sagt er Indonesia det landet i verden med flest muslimske innbyggere. Et sted av interesse i hovedstaden er naturlig nok moskeen Istiqlal. Denne gigantiske moskeen med kapasitet på 120 000 mennesker er den største i Sørøst-Asia, og er regnes som nasjonalmoskeen. Byggearbeidet ble startet i 1961 og tok 17 år. Bakgrunnen var for å markere Indonesias uavhengighet, derav navnet Istiqlal som betyr uavhengig på arabisk. For å vise religiøs toleranse og harmoni er mosekeen bygget nær Jakarta Cathedral og Immanuel Church. Et fint sted å besøke på din reise til Indonesia. Vær oppmerksom på kleskodene i moskeen. Det er mulig å låne passende klær gratis ved inngangen.

Få et lynkurs i indonesisk kultur. Et miniatyrkurs er kanskje mer passende. Taman Mini Indonesia Indah er en miniatyrpark hvor man kan lære om mat, klær, dans og tradisjonene til Indonesias 26 provinser. I tillegg har man 3 kinosaler, deriblant Imax-kino og 4D-kino, 14 museer, flere parker, fuglehage, restauranter, akvarium samt en rekke andre severdigheter. Den store mengden tilbud i parken har gjort den til et av de mest besøkte turistattraksjonene i hovedstaden. Dersom du lurer på hva du skal gjøre mens du er på din reise til Indonesia, er dette et utmerket sted å starte!

På tide med shopping! Da er Grand Indonesia Mall midt i blinken. Kjøpesenteret rommer hele 209 butikker og 124 restauranter. Her finner du alt fra HM til Tiffany. Spisestedene er vel så varierte. Du finner til og med en kinosal med lerret like stort som en basketballbane. Ga kjøpesenteret mersmak? Da er kanskje en reise til Dubai, hvor de har verdens største kjøpesenter etter areal, noe du kan sjekke ut. Dersom du er ute etter noe med mer fart i, kan du slå deg løs i det enorme badelandet Waterbom Jakarta. Her kan du både bade og skli ned utallige forskjellige rutsjebaner.

Opplev det biologiske mangfoldet på Komodo National Park.

Her finner du dyret man tidligere trodde var en drage.

På en av de over 17500 indonesiske øyene finner vi Komodo. Tidligere var dette en øy man sendte forbrytere til. I dag er øyen kjent for blant annet Komodovaran, verdens største øgleart. På tidlig 1900-tallet gikk det rykter om at det fantes store drager på øya som blåste flammer, men da dette ble undersøkt nærmere fant man ut at det bare var Komodovaran. Øya er en av tre store øyer som sammen med 26 mindre øyer danner Komodo National Park. Parken ble grunnlagt i 1980 for å beskytte Komodovaran, og ble i 1991 satt på UNESCOs verdensarvliste. I tillegg er øya en del av Korall-trekanten, en region med hele 76 prosent av alle korall-artene vi kjenner til. Man finner også over 1000 fiskearter og minst 14 arter av hval, delfin og skilpadder. Hva venter du på? Sikre deg billige flybilletter i dag!

På tide med sol, sand og krystallklart vann: Gili-øyene har akkurat det du trenger for å slappe av eller feste. Øygruppen består av Gili Air, Gili Meno og Gili Trawangan, som alle har forskjellige personligheter. Motoriserte kjøretøy er ikke tillatt på noen av øyene, men hest og kjerre samt sykkel og sterke ben får deg dit du vil!

Gili Trawangan er festøya, eller backpacking-paradis, som den også er blitt kalt. Her er den sosiale stemningen høy, med mange mennesker som ønsker å feste og bli kjent. Ta inn på hoteller eller hostell, her er det mange å møte! Det er også gode snorkle- og dykkemuligheter, så dersom dette er din greie er dette det perfekte stedet for deg. Øya med de beste strendene er Gili Meno, og passer best for par ute etter en romantisk setting. Tre dykkerskoler og fine restauranter holder også til på øya. Den tredje Gili-øya er Gili Air, og karakteriseres som en blanding av de to foregående øyene. Her er det barer, men ikke nødvendigvis klubber, med rolig musikk og god mat. En fint sted å dra innom dersom du backpacking Asia. Dersom rolige øyer med god mat og nydelig strandferie høres fristende ut er en reise til Seychellene noe for deg.

På denne øya kommer verdens dyreste kaffe fra.

Besøk en av øyas mange magiske templer.

Bali er øya som ikke slutter å overraske. Her kan du gjøre alt fra å nyte de kritthvite strendene med turkisfargede bølger til å dra på tempelhopping. The Jakarta Post publiserte i juli 2017 en artikkel om at flere europeiske turister drar til Bali. Fra januar til sommeren har 20 prosent flere europeiske turister dratt til Bali sammenlignet med fjoråret. Det er ikke rart når flere får øynene opp for hvor magisk denne øya er. Start oppholdet med en tur til Sacred Monkey Forest Sanctuary. Her kan du gå blant apekatter, som noen ganger klatrer oppå deg! Husk å legge igjen alt av verdisaker i bilen - det hender at apene har tatt ting fra turister. Her vil du finne tre templer bygget rundt år 1350, som blir brukt til å tilbe hinduistiske guder den dag i dag. Det er rundt 600 aper i området.

Ta turen til Tirta Gangga, en vakker vannhage bygget i 1946 av en kongelig Her er det fontener og detaljerte skulpturer. Kjøp litt fiskemat før du ankommer slik at du kan mate de mange fiskene. En av de største turistattraksjonene på Bali er vanntempelet Tanah Lot. Helt ved kysten litt ut i vannet ligger den. Tempelet er veldig populært grunnet den idylliske beliggenheten. Mange kommer hit om kvelden for å se den nydelig solnedgangen - her er det gode fotomuligheter!

Indonesia er ufattelig stort og variert. Du kan få helt forskjellige ferier basert på hvor du velger å dra. Det du med sikkerhet vet at du får er en trygg ferie med god mat, omgitt av hyggelige mennesker. Da gjenstår det bare å ønsker deg lykke til på din reise til Asia!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret