3 tilbud

Reise til Irland

Velkommen til Irland! Opplev spektakulær natur på den irske landsbygda, eller dra på storbyferie til sjarmerende Dublin. Finn din neste reise til Irland hos oss i TravelBird!
Se mer:
Valgte filtere:
3 tilbud
Filtre Tilbakestill

Irland er et lite land med et stort rykte. Et spektakulært landskap og et vennlig, fascinerende folkeslag ønsker deg velkommen med åpne armer.

Politisk er øya delt mellom Nord-Irland, som er en konstituerende del av Storbritannia, og republikken Irland i sør. Whiskey og øl blir ofte trukket frem som viktige dråper i den irske kulturarven, og nytes best på din reise til Irland! Irlands vestkyst lokker med hvite strender, sjøsprøyt, gresskledte fjell, landets eneste fjord, connemaraponnier, sau, kajakkpadling, østers, herregårdshotell og små landsbypuber. Fjellene er til forveksling lik de vi finner her hjemme, med unntak av at de er kledd i grønt nesten hele veien til toppen. Har du lyst på en fjelltur kan du følge såkalte pathways opp på fjellene og inn i heiene. Killary fjord, Irlands eneste fjord, er 16 kilometer lang, og ble gravd ut av en isbre. Denne romantiske fjorden er perfekt for en bryllupsreise!

Selv midt ute i ødelandet finner du irske puber langs veien med jevne mellomrom. Ta turen til det vakre slottet Kylemore Abbey, og viktorianske Walled Garden, et av Irlands mest ikoniske og elskede turistattraksjoner. Kylemore Abbey er i dag en pikeskole drevet av benediktinernonner, men du kan likevel besøke de restaurerte rommene, eller utforske den seks mål store hagen. Turister tar turen hit for å se slottets viktorianske Walled Garden, et av Irlands mest ikoniske og elskede turistattraksjoner. I nærområdet finner du også en flott gotisk kirke! Eller hva med en tur til Connemara nasjonalpark? I den 2957 hektar store nasjonalparken finner du naturskjønne fjell, vidder med heier, myrer, gressletter og skogsområder. Her finner du også fjellene Bencullagh, Benbaun, Benbrack og Muckanagt, som er en del av de tolv tindene, eller Na Beanna Beola, som de er kjent som på irsk. Nasjonalparken er hjem til tusenvis av sauer, og de små connemaraponniene. Vest-Irlands største by er Galway, som i sin tid var en viktigere havn enn både London og Dublin.

Besøk Dublin

På din reise til Irland!

På landets østkyst finner du storbyen Dublin. Byen har ofte blitt oversett som storbyreisemål, men det er det absolutt ingen grunn til på din reise til Irland!

Byen er kompakt, men innholdsrik. Her finner du de fleste merkene og kjedebutikkene du ville funnet på en reise til London, og du skal ikke gå langt før du kommer til en hyggelig kafé eller pub hvor du kan drikke et glass vin eller ta deg en øl. Et av byens fremste landemerker er gangbroen som binder syd og nord sammen, kjent som Ha’penny bridge. Navnet kommer fra bompenge som ble krevd mellom soloppgang og solnedgang fra de som krysset den fra 1816 til 1917. I hjertet av denne historiske byen finner du Dublin Castle. Visste du at Dublin har fått navnet sitt fra den sorte dammen, Dubh Linn, som lå der slottshagen ligger i dag? Her stod det tidligere et gælisk ringfort, og senere et vikingfort. Du kan faktisk finne rester av vikingbyggverket i bygningen Undercroft.

Dublin er kanskje verdens mest berømte drikkeby, det mener Dublinerne i det minste selv! Her finner du Guinness Storehouse, byens kanskje største attraksjon. Under besøket får du en innføring i hvordan Guinness blir brygget, hvor de ulike ingrediensene kommer fra, bryggeriets historie, samt Guinness plass i det irske samfunnet. Bryggeriet har huset Guinness-produksjonen siden 1759. Hvis du er på jakt etter sterkere saker, så tar du turen til det gamle Jameson-destilleriet. Produksjonen av den verdenskjente whiskeyen er flyttet, men her får du en innføring i hvordan de gjorde det i gamle dager. På toppen av destilleriet finner du en utsiktsplattform med panoramautsikt over sentrum. Hvem sa du må reise til Barcelona for å få storbyferie?

Visste du at det var vikinger som først slo seg ned her rundt år 840?

I Dublin finner du lag på lag med historie på din reise til Irland

Spor av vikingtokter har stort sett blitt vasket bort, men byens historie gjenspeiles i dens middelalderslott og katedraler, og dens arkitektoniske prakt fra byens storhetstid på 1700-tallet, da byen var en av de flotteste i det britiske imperiet.

I tillegg til en imponerende samling av gallerier og museer finner du et rikt utvalg av mat fra alle fire verdenshjørner, etter to tiår med multikulturisme som har satt sitt preg på byen. Det attraktive universitetet Trinity College finner du midt i sentrum. Trinity College er en del av University of Dublin, og ble etablert i 1592. Det er en magnet for turister og studenter fra hele verden. Det anbefales å besøke byen under St. Patrick’s Day, Irlands nasjonale festdag, som feires 17. mars hvert år! St. Patrick kristnet Irland på midten av 400-tallet, og brukte den irske hvitkløveren, som i dag er et viktig symbol for Irland, til å forklare den hellige treenighet. Irland går også under navnet Eire, den grønne øya, og grønt er i dag Irlands farge. Opplev dette og mer på din reise til Irland!

Nord-Irland

Hele irland oser av historie og tradisjoner, og her er Nord-Irland intet unntak.

Nord-Irland byr på en helt spesiell verdensarv, som kanskje er like oppsiktsvekkende som de norske fjordene du ville sett på en ferie i Norge.

Kjør kystveien nordover for å få med deg noen av Europas betydningsfulle natur- og kulturserverdigheter. Starter du i Belfast, Nord-Irlands hovedstad, og kjører nordover, vil du kjøre forbi en stor industripark, hvor du finner de to gigantiske kranene Goliath og Samson, disse markerer fødestedet til skipet Titanic. Nordirlenderne er stolte av byggverket sitt, selv om det legendariske skipet forliste. Du finner også en rekke slott på veien mot nord, og det populære Bushmills-destilleriet. Det kan skryte av å ha verdens eldste lisensierte whiskeydestilleri. Prøvesmak noe av det beste Irland kan by på av whiskey. Få også med deg den The Giants Causeway, landets største turistattraksjon. Den ble i 1986 oppført på UNESCO verdensarvliste, og består av tusenvis av mangekantede steiner. Disse ble formet etter et vulkanutbrudd for 50-60 millioner år siden. Belfast er også verdt et besøk, og her finner du Fredslinjen, en rekke fysiske sperringer som ble satt opp for å skille byens protestantiske og katolske nabolag. Den kontroversielle muren ble påbegynt i 1969, og var ment som et midlertidig tiltak. Den seks meter høye muren består av betong, kongruert stål og kjedeledd, og er 34 kilometer lang, hvorav 6.5 kilometer befinner seg i Vest-Belfast. Den er i dag et av de mest tegnene på adskillelsen som har preget området i lengre tid.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret