3 tilbud

Reise til Japan

Japan er et land rikt på natur, kultur og opplevelser. En reise til Japan er en fantastisk opplevelse, og TravelBird har den perfekte turen for deg!
Se mer:
Valgte filtere:
3 tilbud
Filtre Tilbakestill

Japan er hjemlandet til geishaer, sumobryting, manga og karaoke. Kulturen er fantastisk annerledes enn i Norge, og nettopp derfor vil en reise til Japan ikke bare bli en vanlig ferietur, men en opplevelse du vil huske resten av livet!

Helt siden 30 000 før vår tidsregning har Japan vært befolket. Landet har et rikt kulturliv og mange tradisjoner, men har også opplevd en rask teknologisk utvikling og er i dag ledende innen flere bransjer. Japanere er kjente for å være særdeles høflige, og struktur og punktlighet er høyt verdsatt. Visste du at togene i Japan har en gjennomsnittlig forsinkelse på kun 18 sekunder? Dette, i kombinasjon med en fart på opp til 320 kilometer i timen, tar deg effektivt rundt i Japan.

Har du sunget karaoke før? Om svaret er nei så er det virkelig på tide når du ankommer Japan! Her er karaoke ufattelig populært, og er en vanlig aktivitet når du møter venner eller skal ut på byen. Ellers er sumobryting populært, og er regnet som Japans nasjonalsport. Men baseball har også blitt en populær sport de siste årene. Andre ting du kan glede deg til når du skal på Japan reise er naturen! Det er faktisk mye fin natur å oppleve utenom ferie i Norge. Mer enn 70 prosent av Japan består av fjell, hvor mer enn 200 av dem er vulkaner. Kanskje ikke så overraskende at 91 prosent av Japans befolkning bor i byer? Landet har flere millionbyer, hvor hovedstaden Tokyo og historiske Kyoto er av de mest kjente.

Ikke bli overrasket om du får servert ris til hvert måltid i Japan, til og med til frokost. Dette er grunnpilaren i ethvert måltid for japanere, og brukes blant annet i sushiretter.

Planlegger du å reise rundt i Japan? Da har du en unik mulighet til å teste ut de ulike områdenes lokale retter. Det lokale kjøkkenet varierer fra region til region; lokale retter i Tokyo trenger ikke være det samme som hva du får servert i Kyoto. Noe du derimot vil finne på de fleste tradisjonelle japanske restauranter er sushi. Dette kan vel sies å være den mest kjente japanske retten utenfor Japans landegrenser, men det er også svært populært blant japanere. Sushi kommer i ulike former og servert som ulike retter, og i Japan er det faktisk vanlig at det kun nytes i forbindelse med spesielle anledninger, for eksempel når noe eller noen skal feires. Dersom du skal reise lenge kan det kombineres med en reise til Kina, som ikke er langt unna!

En annen svært kjent japansk rett er ramen, en nuddelsuppe som serveres på ethvert japansk gatehjørne. Suppen kan variere ettersom hvilket område du befinner deg i i Japan, og kan blant annet inneholde egg, kylling og fisk. Er du glad i tofu? Da har du funnet din neste reisedestinasjon! Japan er spesialist på denne soyamelkbaserte retten, som blant annet kan serveres i myk form, i hard form eller fryst versjon. En reise til Japan byr på unike kulinariske opplevelser!

Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Osaka, Kobe. Det er nok av storbyer å velge mellom når du skal på reise til Japan!

Tokyo er Japans største by og landets hovedstad, og huser rundt 9 millioner innbyggere. Uansett hvor lenge du blir i Tokyo så vil du garantert ikke kjede deg - her er det uendelig med ting å finne på! Japanere er usedvanlig opptatt av arkitektur og mote, og det vises i de mange moderne bygningene og høyhusene du kan beundre i Tokyo. Men byen har også røtter tilbake til gamle tider, og tradisjoner er synlige blant annet i form av klassisk japansk mat som serveres. Og apropos mat: Tsukiji-markedet i Tokyo er verdens største fiskemarked, så her er det nok av lekre råvarer å plukke med seg!

Om du ønsker en ferie fylt med historisk sus og vakre bygninger så er Kyoto byen for deg! Byen var Japans hovedstad fra år 794 til 1868, og har i dag hele 17 severdigheter på UNESCOs verdensarvliste. Spesielt de karakteristiske templene er noe du definitivt bør få med deg. Kinkakuji-tempelet er et av de vakreste, et gullfarget tempel som ligger idyllisk til ved vannet, og som i dag fungerer som et buddhisttempel. Det er ikke bare på en reise til India du vil få religiøse opplevelser!

Japan er hjemlandet til geishaer, samuraier og manga. Å oppleve japansk kultur er en opplevelse i seg selv, men det er selvfølgelig mer spesifikke aktiviteter og opplevelser du må få med deg på din reise til Japan også!

Du har kanskje sett bilder av lyntoget som suser forbi det spisse fjellet med snø på toppen? Fjellet er Japans høyeste, 3776 moh., og har fått den kjente kjegleformen som følge av at fjellet egentlig er en vulkan. Fjellet regnes som et av verdens vakreste, og kan kun bestiges i juli og august, de eneste månedene fjellet som regel er snøfritt. En reise til Sor-Afrika vil også by på fantastiske fjell!

Japan om våren er som et blomsterbed når kirsebærtrærnes rosa blomster blender deg med sin skjønnhet! Du finner dem overalt i Japan, og det arrangeres festivaler og ulike arrangement i forbindelse med vårens vakreste blomstring. Og om du er i Japan om høsten vil de fantastisk vakre høstfargene gi deg mer enn nok av motiver å ta bilde av!

Du har helt sikkert hørt om ninjaer, som sniker seg rundt i sorte drakter? Ninjaenes storhetstid var fra rundt år 800 til år 1200, og de var profesjonelle og spesialtrente spioner. I dag arrangeres det en fem uker lang festival med ninjatema i byen Iga, hvor man kan delta i konkurranser, se forestillinger og trene opp sine ferdigheter - alt basert på ninjaer, selvfølgelig!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret