3 tilbud

Reise Til Kambodsja

På tide med eldgamle templer og storslåtte palass. En reise til Kambodsja med Travelbird er noe helt utenom det vanlige!
Se mer:
Valgte filtere:
3 tilbud
Filtre Tilbakestill

Er du klar for å besøke Asias tidligere perle?

Verdens åttende underverk venter på deg!

I Sørøst-Asia finner vi et av de mest interessante landene i verden, Kambodsja. Med sin turbolente historie har landet vært gjennom utfordrende tider. Det satses dog nå for fult på turisme, nå som flere og flere får øynene opp for dette magiske landet. Kambodsja er faktisk et av de raskest voksende økonomiene i Asia. Det eneste landet med en bygning på flagget sitt, åpner armene og ønsker deg velkommen! Av de nesten 16 millioner innbyggerne er 95 prosent theravada-buddhister. Slik har det tradisjonelt sett også vært, med flesteparten av befolkningen som buddhister. Det er kanskje ikke rart tempelet Bayon i Angkor blir kalt verdens åttende underverk. Den utrolig lange elven Mekong, skjærer gjennom landets hjerte, og er stappfull av fisk. Dette har gjort fisk til en sentral del av dietten. Det er også ris, som spises i forskjellige former ved de fleste måltider. Gjør deg klar for en reise gjennom storslåtte ruiner og religiøse sentre, museer fylt til randen av historie, risåkre og gårder samt hovedstadens storbyliv. En reise til Kambodsja vil definitivt sette sine spor i deg, dette er et land utenom det vanlige er du klar?

Hovedstaden, Phnom Penh, ble tidligere kalt Asias perle, et av de vakreste byene bygget av Frankrike i Sørøst-Asia. Ser man etter vil man den dag i dag se innflytelsen den franske arkitekturen har hatt på byen. Kanskje du skjønner hvorfor den også gikk under navnet østens Paris? Med et innbyggertall på 1,5 millioner, er Phnom Penh landets største by. Det er også landets kulturelle og økonomiske senter.

Kjenn byens hete i markedene

Ikke glem å besøke slottet!

Et godt sted å starte utforskningen av hovedstaden er sentrumsmarkedet, også kalt Phsah Thmei, som betyr New Market. Dette enorme markedet var det største av dens type da den åpnet i 1937. Markedet er innendørs, og består av et midtpunkt i form av en kuppel og fire fløyer som selger alt fra falske klokker til gull. Rundt disse finner man boder som selger alt fra bruktklær til blomster. Det er også mye god fersk frukt og mat, så her det bare å slippe lommeboka løs! Ta også turen til det russiske markedet, og nei, det er ikke de markedene du ville sett på en reise til Russland. Markedet fikk navnet sitt på 1980-tallet da de fleste vestlige i Kambodsja var russere. Her har du alt fra Tuk-Tuk-hjul til kjeramikkdukker - et perfekt sted å kjøpe suvenirer til de hjemme. De har også mat mat her, så det er et ypperlig sted å starte dersom du backpacker i Asia og vil slappe av med billig mat og drikke.

Når kvelden nærmer seg kan du ta turen til Sisowath Quay. Denne 3 kilometer lange gaten er rett ved havet, og er stappfull av hoteller, restauranter, barer, kafeer og butikker. Kommer du tidlig kan du trene, eller ta det rolig med en fransk baguette mens du ser på andre løfte vekter. Dersom du er ekstra tidlig, rundt 6, kan du se båtene komme inn til land med fisk. En finere måte å starte dagen på skal du lete lenge etter.

Deretter kan du ta turen til Det Kongelige Palass, hvor kongen bor. Den første kongen bodde her allerede på 1860-tallet. Denne slottsplassen har hellige buddhistiske templer, vakre hager samt skulpturer og annen kunst. Denne knallgule bygningen stjeler oppmerksomheten din med en gang. I det ene rommet vil du se en emerald-Buddha. Den er laget av gull og 9584 diamanter. Det er to statuer laget av bronse ved siden av den, i tillegg til en gull-lotus. Dersom du vil ha noe større, er tittlen største palass etter gulvplass gitt til parlamentspalasset i Bucuresti. Den kan du besøke på en ferie i Romania!

Denne eldgamle byen er ulikt noe du noensinne har sett

Vil du utforske den på land eller fra lufta?

Visste du at den største byen i den før-industrielle verdenen ligger i Kambodsja? Nærmere bestemt i Siem Reap provinsen, i den nordelige delen av landet. Denne byen heter Angkor, og var hovedstaden i Khmer Riket fra 800 til tidlig 1400-tallet. Her finner du vakre hager og over 1000 templer. Du vil også kunne besøke Ankor Wat, som sies å være det største religiøse monumentet på jorden. Denne byen er som tatt rett ut av et eventyr, med lange trapper opp til eldgamle steintempler. Dette må du få med deg på din reise til Kambodsja!

For å komme til tempelet Ankor Wat, må du tli den mest kjente delen av byen, nemlig Angor Thom. For å komme hit går over en bro som går over et stort vann midt i skogen, dette fungerer som en vollgrav, og gjennom de 8 meter høye veggene som rammer inn byen. Du vil med en gang se det gigantiske Ankor Wat, med de mange smilende fjesene. Her er det fem store tårn i kryss i sentrum. Vannet rundt er fullt av lotusblomster med rosa roser voksende oppå - litt av et syn! Det er også mulig å bestille en helikoptertur, så du kan se hele byen fra himmelen!

Angkor Wat ble bygget av kong Suryavarman den andre på 1100-tallet. Byen ble bygge til ære for den hinduistiske guden Vishu, og skulle være et bilde på det hinduistiske universet. For 5-600 år siden ble tempelet buddhistisk, noen den også er den dag i dag. Detaljene er intrikate og vakre, her kan du analysere og nyte religiøst kunst uansett hvor du ser, for et privilegium! Dersom gamle byer er noe som interesserer deg, kan Machu Picchu på en reise til Peru være av interesse.

Lær mer om hva Kambodsja har vært gjennom

Ikke glem å prøve den lokale maten!

Det kambodjiske folkemordet ledet av Pol Plot fra 1975 til 1979 har satt dype spor i landets befolkning. Det er beregnet at halvannen til tre millioner mennesker mistet livet. I tillegg ble landet erklært ateistisk, som førte til ødeleggelse av 95 prosent av templene. Folk med briller henrettet fordi de tilhørte “de intellektuelle”. Det samme gjaldt leger, lærere og advokater. Alle som var av en annen nasjonalitet ble også beordret drept. Det tok ikke slutt før vietnamesiske soldater troppet inn for å stoppe regimet.

Ta en tur til det følelsesladde Tuol Sleng Genocide Museum i hovedstaden. Det som tidligere var en videregående skole var under folkemordet et fengsel hvor fangene ble torturert og drept. Det finnes totalt 150 slike sentre. Her kan du lære mer om denne grusomme tiden i Kambodsjas historie, og hvordan det har påvirket landet til å bli slik det er i dag. Det er utrolig sterk opplevelse å være her, men de færreste drar på ferie i Kambodsja uten å besøke dette stedet.

Det er vanskelig å overdrive hvor fint Kambodsja er. Fra den religiøse befolkningen til vakre kongeslottet. Og maten! Prøv en Bai sach chrouk, gris og ris fra et matbod for å starte dagen. Er du i det litt mer eksotiske hjørnet kan du bryne deg på en porsjon røde tre maur med biff og ris. De spiser også taranteller, så her er det mange nye smaker og kombinasjoner å sette tennene i. Dersom Kambodsja falt i smak, så er kanskje en reise til Singapore, en noe mer moderne storby, noe som kan være midt i blinken for deg. Så, hva venter du på? En reise til Kambodsja kommer til å bli den mest uforglemmelige reisen i livet ditt. God tur!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret