Reise til Karibien

Velkommen til Karibien! En eksplosjon av farger, omgitt av strender og dynket i rum. TravelBird tar deg med på en fantastisk reise!

Tilbud

Velg en avreisedato
15 tilbud
I Karibien finner du en lystig samling øyer som tiltrekker seg turister på jakt etter det ultimate ferieparadis.

En berusende og livlig samling mennesker og steder er spredt over de 7000 øyene i det karibiske hav, hvor færre enn 10% er bebodd. Du finner store kontraster mellom de ulike øyene. Besøk den blomstrende britisk-orienterte St Kitts, travle Barbados eller nederlandsk-tilknyttede Sint Eustatius. Visste du at deler av Pirates of the Caribbean ble filmet i tilsynelatende uendret-siden-kolontiden St Vincent? Trask i Jack Sparrows fotspor, og drøm deg tilbake til en forsvunnet tid på din reise til Karibien!

Kritthvite strender, asurblått hav, smaragdgrønne skoger så levende at du tror du er kommet til paradis. Ingenting er diskré med landskapet i Karibien. Svøm med et fargekart av pilende fisker og koraller. Spaser langs de tusenvis av billedsskjønne strendene og kjenn sanden mellom tærne. Dra på fotturer i villmarken og få øye på gule papegøyer og røde orkideer. Friluftsentusiaster bør dra strake veien til uberørte øyer, som naturelskernes Dominica, og ikoniske St Lucia med sine frodige Pitonfjell. I Karibien er livet fargerikt! Ta en spasertur langs stranda og stopp på strandbaren, fra den blendende innredningen til de romfylte glassene. I Karibien er selv maten fargerik, og på de lokale markedene finner du råvarer i alle regnbuens farger. Du finner disse intense nyansene igjen i kostymefylte feiringer som karneval. Karneval feires i hele regionen, men spesielt i Trinidad. Øyene Haiti og Cuba topper ønskelisten til reisende som søker unike kulturopplevelser og tilfluktssted som står på UNESCOs verdensarvliste.

På en reise til Karibien kan du velge ditt eget eventyr. Med så mange strender, kulturer, smaker, og bølger å velge mellom, hvordan kan dette ikke være det ultimate ferieparadis? Dra på øyhopping, utforsk nye kulturer, slapp av på stranda, fest på en strandresort, jakt på den perfekte bølgen, eller finn din indre pirat. Alt er mulig i Karibien! De dusinvis av øyene spredt i Karibien er bemerkelsesverdig varierte. Pulserende Jamaica har lite til felles med Aruba, og til og med øyer innenfor synsvidden av hverandre, som Nevis og St Kitts har vesentlige forskjeller, i både utseende og hva de kan tilby besøkende. Så, hvilken øy skal du velge? Liten eller stor, langt eller nært, urban eller øde? Valget er ditt på din reise til Karibien!

Drøm deg bort til Cuba

Og bli med på en reise tilbake i tid

Cuba - gammeldags men storslått, falleferdig men verdig, morsomt og uutholdelig frustrerende. Forvent det uventede på din reise til Cuba. Bak den loslitte fasaden finner du gullstøv.

Landet som er fanget i en annen tid etter en økonomisk blokkade som varte et halvt århundre. Cubas koloniale byer har ikke forandret seg siden bevæpnede pirater fartet rundt i Karibien. Arkitekturen og atmosfæren er særlig fengende i de UNESCO-vernende byene Camagüey, Havana og Cienguegos. Her finner du brosteinsbelagte gater og grandiose torg. Mange av byggene er fillete og ødelagte, og nærmest bare venter på en ansiktsløfting. Ser du bortenfor strendene finner du et land med krokodillefylte sumper, fruktbare skoger og et forstadsfrie landskap med ujevne fjell, kjent for sine revolusjonerende folkeeventyr.

Drøm deg bort i Havana, med sine travle stemningsfulle gater, den umiskjennelige duften av tobakk og tropisk frukt. Landet med sine motsetninger er vel verdt turen! Musikken du finner her er en dynamisk miks av ulike stilarter beskrevet som en entusiastisk kjærlighetsaffære mellom den spanske gitaren og de afrikanske trommene. Resultatet er en intrikat kultur, farget med flimrer av den spanske kolonitiden, ekko av Afrika, Taínostammenes spøkselser, og kulturelle særegenheter importert fra Frankrike, Jamaica, Haiti og Kina. Cubas skjønnhet ligger i dens nyanser. Eklektisismen avspeiles i landets arkitektur, religion, språk og dans, samt i dens regnbue av mennesker!

Utforsk livlige Jamaica

TravelBird tar deg med på en uforglemmelig reise til Karibien

Jamaica har lenge vært en av juvelene i reiselivsnæringens krone. Landet har langt mer å tilby enn all-inclusive hoteller og strender.

På øya som er fødestedet til Bob Marley, finner du alt fra musikalske røtter som strekker seg tilbake til Vest-Afrikas folkeviser, til elektroniske rytmer fra moderne danselokaler. Jamaica er en musikalsk drivkraft. Her finner du krystallklart vann som strømmer over koraller og skvulper opp på de myke sandstrendene. Dette mektig vakre landet er fengende både for sjelen og øynene. Som med mange av sidene med kulturen fra Jamaica; maten er kreolsk, født et sted mellom den nye og den gamle verden. Her finner du afrikanske krydder blandet med ris, yam og kokebanan, som danner basen for de rike stuingene. Legg til et forbløffende utvalg av tropiske frukter, fisk og rum, og du kan smake deg tilbake til hvordan den kulturelle historien beholder sin opprinnelige stemme, samtidig som den har tilpasset seg til den nye omgivelsene, og rytmen av Karibien. Et besøk til Jamaica, og du vil lure på hvor mange skjulte fossefall en regnskog kan ha. Landet nærmest skriker etter å bli oppdaget; på turer, under vann, på en flåte eller under jorda med en lykt på hodet, på veien med sykkel, eller kjørende. Tar du turen vekk fra de vakre strendene vil du oppdage sider av øya de fleste turister går glipp av. Dra på fottur gjennom øyas frodige fjell til toppen av Blue Mountain Peak.

Den Dominikanske republikk

Oppdaget av Christopher Columbus i 1492

Den Dominikanske Republikk er et av Karibiens mest geografisk varierte land. Her finner du ørkenlandskap, fantastiske fjell, stemningsfull kolonialarkitektur og massevis av stender.

Du finner spor av landets turbulente fortid i den fysiske utformingen av landets byer og tettsteder. Santo Domingos Zona Colonial ustråler romantikk i brosteinsgatene hvor conquistadorene en gang streifet, og i de vakre restaurerte klostrene. Husene i Santiago og Puerto Plata er fra en mer velstående epoke. Besøk monumenter hvor folk samles for å feire. Her finner du også arr fra tiåer med vannstyre. Dans merengue hele natten, eller ta turen til Punta Cana, et av de beste golfdestinasjonene i verden. Hvor du finner perfekte hvite sandstrender, med rolig varmt vann. Eller hva med en tur til de magiske lagunene i Indigenous Eyes Ecological Park?

Besøk Bahamas, øya som tilbyr utallige valg i et mikrokosmos nær USA. Blant de 700 øyene i Bahamas finner du blankpolerte mega-resorts og fjerntliggende gjemmesteder. Dra på øyhopping, dykk, eller slå deg sammen med resten av øyas festløver. Ta turen til Sint Maarten/St Martin, hvor du finner forskjellige kulturer; fransk og nederlandsk, som deler plass på denne livlige og lille øya. På den franske delen finner du en rekke ferieresorter, mens den nederlandske delen er mer for dem som har lyst å feste inn i de sene nattetimer. På øya finner du hoteller i midtsjiktet, samt dagsturer til fransk, nederlandsk og kreolsk kultur. Besøk Aruba, som har vært bebodd de siste 1000 årene. Her finner du rik kultur og historie. Nyt det turkise vannet og hvite sanden på idylliske Eagle Beach. Den karibiske stranden besøkes ofte av vannsportentusiaster. På Palm Beach, som du finner på Arubas vestside, finner du puddersand og perfekte badeforhold. Vannentusiaster bør ta en dykketur til skipsvraket Pedernales. Øya er bare 32 km lang, så den kan lett utforskes fra sykkelsetet! Feststemte San Juan er det perfekte stedet å oppleve ekte puertoricansk kultur. Utforsk den pulserende gamlebyen El Viejo San Juan. Den består hovedsakelig av spanske kolonibygninger, og er et av regionens store høydepunkter. På San Juan finner du kasinoer, store strandresorter, rik spansk kultur og spennede historie. Best på oppdagelsesferder utover det vanlige sand, sol og sjø. Dette er bare noen av øyene dette fantastiske området har å by på! Bestill din neste reise til Karibien hos TravelBird!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret