tilbud

Reise til Kasakhstan

Har du lyst til å oppleve et fantastisk land ikke mange andre nordmenn har besøkt før? Da bør du virkelig booke en reise til Kasakhstan med TravelBird!
Se mer:

Besøk et vakkert land i Sentral-Asia som ikke altfor mange har reist eller besøkt. Bli kjent med den velkjente fiktive karakteren Borat’s hjemland!

I Sentral-Asia finner man landet Kasakhstan, som har omtrent 15 millioner innbyggere. Dette er også verdens 9 største land i areal, og består av alt fra flate områder, stepper, dalstrøk, ørkener til snøkledde fjell. Det er et svært tynt befolket land, og befolkningstettheten består av mindre enn seks personer per kvadratkilometer. Hvis du er på en reise til Kasakhstan får du virkelig oppleve et land som er svært kulturelt og mangeartet. Hovedgrunnen til dette er at det var store masseforflytninger av etniske grupper da Stalin styrte over Sovjetunionen. Kasakhere er definitivt den aller største etniske gruppen og utgjør hele 63 prosent av befolkning, men det finnes også hele 131 andre folkegrupper som russere, ukrainere og tatarer. Det er heller ikke langt hvis du ønsker å booke en av våre Tyrkia reiser, og oppleve flotte strender og spennende kultur. Hovedstaden er Astana, og er landets nest største by, og den ligger rett ved elven Isjim. Byen har ikke så altfor mange historiske bygninger, men har på en annen side mye moderne arkitektur som har blitt bygget på grunn av oljeindustrien. Når det kommer til økonomi så har landet den største økonomien blant de sentralasiatiske landene, spesielt på grunn av utvinning av olje. Historien til landet strekker seg helt tilbake til det khasakiske khanatet, hvor det var flere selvstyrte stammer som lå under en khan. Etter den russiske revolusjonen ble Kasakhstan videre en del av Sovjetunionen, og ble da en sovjetrepublikk helt til unionen gikk i oppløsning i 1991. Hvis du reiser til Kasakhstan så får du oppleve et land som strekker seg over begge sidene av Uralfjellene, og som i tillegg blir sett på som selve grensen mellom verdensdelene Europa og Asia. Landet har også et svært kontinentalt klima, og temperaturene er svært varierte, hvor det gjennomsnittlig er 30 grader om sommeren, men om vinteren kan det bli helt opp til minus 20. Kasakhstan har også religionsfrihet, men islam er den desidert største og mest utbredte religionen. Landets offisielle språk er kasahkisk, men russisk blir også benyttet som et likestilt språk i forskjellige kasakhstanske institusjoner.

Et vakkert land, som endelig har åpnet opp for at turister kan få oppdage og nyte det Kasakhstan har å by på.

Landet har overveldende natur, åpne landskap og lange, spennende togreiser!

Hvis du er på reise til Kasakhstan må du besøke den tidligere hovedstaden Amaty som fortsatt er landets største by, og er i tillegg den mest besøkte. Dette er virkelig en by du bør besøke, og er også full av europeiske trekk, vakre grønne lunger, og det finnes i tillegg majestetiske fjell som grenser til den sørlige delen av byen. En liten morsom fakta om denne byen er at det er en epleby, og navnet Almaty betyr faktisk “eplenes far”. De fantastiske eplene kan du få på Green bazaar, som er et marked hvor du ikke bare kan kjøpe epler, men også flere typer frukt og grønnsaker. De selger også tørket frukt, krydder og nøtter, og andre spennende varer som har vært populære langs silkeveien i flere hundre år. Det er også en helt fantastisk vakker katedral med navn Beundre Zenkov, som er et byggverk du virkelig må ta deg tid til å besøke. Denne katedralen er laget av tre, og blir sett på som en av de høyeste trebygningene i verden. Det som også er ekstra spesielt med Beundre Zenkov er at den ble bygget uten at det ble brukt en eneste spiker. Du bør også ta deg tid til å oppdage Panfilov-parken, som ligger midt i sentrum av Almaty. Denne parken er oppkalt etter de lokale soldatene som kjempet tappert mot nazistene under andre verdenskrig. Ikke nok med dette så må du besøke den sentrale moskeen som har plass til rundt 7000 daglig besøkende, og republic square som som er det aller største torget i byen. Hvis du synes din reise til Kasakhstan har vært spennende, så kan du også sjekke flere reisetilbud for din ferie 2018. Hvis du drar videre til hovedstaden Astana, må du absolutt sjekke ut Baiterek-monumentet, som er et 97 meter høyt tårn, og er også det fremst blikkfanget til sentrum av byen. I denne byen finner du også mange hyggelige kafeer, og hovedstaden ligger godt plassert oppunder fjellene. De har også en fantastisk arkitektur, hvor finansdistriktet er formen som et dollartegn.

Hvis du drar på reise til Kasakhstan vil du tidlig oppdage at landet har et ekstremt variert landskap, hvor man finner alt fra ørken, sanddyner, grønne oaser til snødekte fjelltopper. Landet kan også tilby dype, blå innsjøer, og endeløse steppelandskap. Du kan også bo med nomader, ri på hester eller kameler, og du kan dra ut på jakt hvis du er litt mer eventyrlysten. Hvis du ønsker å oppleve og utforske mer av nomadekulturen bør du ta deg en reise til Mongolia. I tillegg bør du ta deg tid til å ta lengre fjellturer i Tian Shian, som også er kjent som “De himmelske fjell” med fjelltopper opp mot 7000 meter over havet. Det er i tillegg et helt fantastisk skianlegg med navn Skymbulak, som også er kjent under navnet Chimbulak, som ikke ligger langt unna Almaty. Dette er det aller største skiresorten i det Sentrale Asia. Tilslutt, men ikke minst, kan din reise til Kasakhstan gi deg muligheten til å oppdage det asiatiske svaret på Grand Canyon, som er 80 kilometer lang og har sin helt egen type steinformasjon. Videre kan du også ta deg tid til å ta en reise til Russland, og besøke de fantastiske byene dette landet har å by på.

Landet hvor hestekjøtt er en av de mest populære ingridiensene i maten.

Kasakhstan er virkelig et land hvor man kan smake på all slags mulig mat!

Tradisjonell kasahkisk mat er er stort sett basert på koking, hvor kjøtt er det som er aller mest brukt. Landet har lange tradisjoner fra å hente mat og drikke fra hesten, og maten består mye av hest og fårekjøtt. Disse blir ofte servert i store, ubøyelige stykker som har blitt kokt. En av de aller mest populære rettene “kazy”, og er en slags røkt hestepølse. Kumys som er gjæret hestemelk er da videre den aller mest populære tørstedrikken. Hvis du er på reise til Kasakhstan er også kamelkjøtt mye brukt, men det er absolutt ikke så populært som det er å spise hestekjøtt. En annen populær matrett er pilaf, som er laget av kjøtt som er stekt med gulrøtter, løk eller hvitløk, og blir deretter kokt med ris. En annen rett de er ordentlig glad i er smeltet fett i en stor bolle med sukker som man dypper brød i, og det blir ofte servert med te. I tillegg til sine lokale retter og restauranter, har de også flere internasjonale restauranter. De har alt fra europeiske, amerikanske og flere typer av det asiatiske kjøkkenet, perfekt for de som for eksempel er glad i mat med ikke så mye kjøtt. Og har du lyst til å utforske enda mer av asiatisk mat, kan du ta deg en Thailand reise.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret