1 tilbud

Kenya

Book en reise til Kenya med TravelBird, og opplev dette fantastiske afrikanske landet med nydelig natur og rikt dyreliv.
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Landet med mye muligheter, og fantastiske mennesker

Gå ikke glipp av en opplevelse du vil huske for livet

Kenya er en republikk som ligger ved ekvator i Øst-Afrika. Landet grenser til Tanzania, Uganda, Sør-Sudan, Etiopia og Somalia, så reiser du til Kenya er det i nærheten av en rekke andre afrikanske land. Noe som gir deg muligheten til å oppleve Afrika på ordentlig vis, og også reise videre hvis det ønskes. Hovedstaden heter Nairobi, og er et av landets mest populære turistmål. Store deler av landet var under de britiske kolonimaktene helt frem til 1963, som er en god grunn til at deres aller viktigste handelspartnere er USA, Storbritannia, Tyskland, Japan og Uganda. Kenya er en av Øst-Afrikas sterkeste økonomier, og flere av de kenyanske selskapene har blitt etablert i nabolandene. En av de største inntektene til landets økonomien er turisme, som de også er helt avhengig av. I tillegg er også jordbruk, industri, og telekommunikasjon en viktig grunn til at økonomien holdes på det nivået det gjør. Det er også forventet at olje og gass vil bli en viktig pådriver til økonomien, spesielt siden det utvinnes forekomster av dette både på land og i sjøen. Når du først reiser til Kenya er det også anbefalt å reise til Sør-Afrika, som ikke ligger langt unna.

Noe som er ekstra spesielt hvis du reiser til Kenya er at de eldste funnene som er funnet etter de første menneskene er fra Kenya. Klimaet i landet varierer fra tropisk langs kysten, til temperert mer inn i landet. Det er solrikt store deler av året, men det blir likevel kjølig om natten og tidlig om morgenen. Du finner også et av Afrikas nest høyeste punkt i dette landet; Mount Kenya. Dette fjellet er på 5199 meter over havet, og dette afrikanske punktet er bare lavere enn Kilimanjaro som er på 5895 moh, som også er et veldig kjent fjell. Kenya består av en befolkning på omtrent 40 millioner mennesker, og har en stadig økning. Landet har mange ulike folkegrupper og språk, hvor en av de største gruppene er bantuene. Det regnes med at det finnes rundt 30 til 70 forskjellige etniske folkegrupper i Kenya. Flesteparten av kenyanere er Kristne; hele 83 %, som er en rimelig stor andel av befolkningen. Det som er ekstra fint med Kenya er at det er kjent for å være et stabilt land i en relativt urolig region. Reiser du til Kenya finner du store savanner med et utsøkt dyreliv. I den enorme nasjonalparken Masai Mara kan du finne alt fra løver, bøfler, sjiraffer, elefanter, antiloper til rosa flamingoer. Dette er dyr som du virkelig ikke kan se andre steder, her er de i sitt rette element, og det er virkelig et fantastisk skue. De fleste som reiser til Kenya kommer spesielt for å dra på safari, og det som er ekstra fascinerende med safari, er at ordet betyr reise på swahili. Hovedstaden Nairobi er ofte en by man må ta en overnatting i, og det er derfor anbefalt å dra innom Kenyan National Museum, hvor du kan finne de eldste menneskerestene i verden.

Safari og 480 lang kyst med palmer

Kenya er noe annerledes, som virkelig kan gi deg en opplevelse for livet

Safari er noe av det Kenya er mest kjent for. Jeepsafari er noe som virkelig er å anbefale når du reiser til Kenya. Her kan du se på de meste eksotiske dyrene du kan tenke deg, mens håret flagrer i vinden. Du kan også få utsikt over dyrelivet fra din egen veranda, eller utforske naturen og de fantastiske omgivelsene fra hesteryggen. Mulighetene er mange, og det er en fantastisk reise enten du er på ferie med barn, venner eller familie. Landet har også masse flotte, hvite sandstrender og korallrev, som absolutt kan være noe for dem som ønsker sol- og badeferie. Her kan det loves at du får både brunfarge og gode minner når du er tilbake i Norge. Et av stedene du bør dra til er Mombasakysten som har utsøkte strender med kokospalmer, og du kan både snorkle og dykke ved korallrevene utenfor kysten. Andre steder du bør inkludere på din reise er Malindi, Diani Beach og Watamu. Når det kommer til safari er nasjonalparken Masai Mara på vestkysten av Kenya det beste stedet å dra til. Her finner du de aller mest eksotiske dyrene du kan tenke deg. Det er ikke noe trafikkerte veier og biler, og du har muligheten til å bo på lukseriøse lodger, noe som vil gi deg en ekstrem følelse av glede og frihet. Fjellet Mount Kenya ligger også ikke langt utenfor Nairobi, og her kan du ta en tur opp i fjellet, hvor du kan oppleve alle slags mulige naturtyper som skog og mark, men også heier og isbreer. Det ligger også en øy litt utenfor ved navn Lamu, som har sin plassering i det indiske hav. Her kan du oppleve både strender og nydelig sand, men kystbyen der er også virkelig en kulturskatt. Her lever lokalbefolkningen på samme måte som det har blitt gjort i omtrent 400 år. Det er her du virkelig får oppleve en annen kultur, og det er derfor ikke for ingenting at byen er på Unescos verdensarvliste. Denne byen har en livlig atmosfære med fargerike markeder og esler som blir tatt i bruk som transportmiddel. Rift Valley er også en naturbegivenhet du ikke kan la gå fra deg når du er på reise i Kenya. Det ligger rundt 5000 meter over havet, og du kan oppleve et av verdens vakreste solnedganger, noe som kan være perfekt hvis du er på kjærestetur. Du finner også nok av spennende kunst som er laget ut av ordentlig håndarbeid.

Dette afrikanske landet er en kulturopplevelse uten like.

Kulturen er en fargerik og spennende kultur, hvor de uttrykker seg med dans, musikk og poesi.

Når det gjelder tradisjonell mat var det en gang i tiden ikke så viktig med smak og krydder. Derimot handlet det om at man skulle mette mest mulig for å kunne overleve. Nå derimot har det endret seg drastisk, og det er masse restauranter som har kommet de siste tiårene. En av de største påvirkningene har vært indisk mat, som man også finner mye av hos de forskjellige restaurantene. I tillegg er Kenyansk gatemat noe som er svært populært, hvor er en av favorittene er Bahajias; som er friterte poteter delt opp i små biter. Hos restaurantene finner du også massevis av frisk frukt og grønnsaker. Noe som er helt nydelig og forfriskende når temperaturene er gode. Andre gode retter er i Kilimani, hvor man finner utsøkte restauranter som serverer Shekla tibs; dette er en rett med fritert geitekjøtt. Som man kanskje skjønner så er mye av maten fritert. En annen ting er ugali som er en deigmasse laget av mais og kassava. Det er derfor nok av lokal mat som man virkelig bør ta seg tiden til å smake. Og kanskje du er så heldig at du får smake krokodillekjøtt også? Hvis du reiser til Kenya har du også muligheten til å reise til Tanzania, som er også er en magisk afrikansk opplevelse.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret