tilbud

Reise til Kina

Kina. Navnet alene gjør at du har lyst å pakke kofferten! Kinas moderne ansikt er blendende, men verdens eldste sivilisasjon er ikke bare børstet stål. Bli inspirert hos oss i TravelBird!
Se mer:

Tre tiår med eksplosiv utvikling har satt sine spor, de har endret seg raskere i de siste 20 årene enn noen annen nasjon. Opplev dette spennende landet på din Reise til Kina!

Her finner du også en rekke historiske severdigheter. Besøk glemte landsbyer, tempel-toppede fjell, og utmerkede Buddistgrotter. Kina er enormt, massivt. Et fengslende virvar av vilt forskjellige dialekter, klimatiske og topografiske ytterpunkter. Landet er som flere land i ett. Velg og vrak mellom yak-smøropplyste templer i Xiáhé, den etniske miksen i sørvest, eller en reise langs silkeveien. Tilbring natten i Everest Base Camp, eller ta på deg finstasen og dra ut på byen i Shanghai. Valgmuligheten gjør deg riktig bortskjemt, enten du er turgåer, syklist, backpacker, matentusiast, ukuelig museumsbesøkende eller urban reisende. Kineserne lever for å spise, og med store kulturelle og geografiske forskjeller, er det liten tvil om at smaksløkene blir utfordret. Nyt en dampende skål Lanzhonudler, dim sum, eller hva med Peking duck i Beijing? Det er ikke uten grunn at du finner så mange kinesiske restauranter rundt om i verden.

Visste du at Kina er det eneste stedet i verden hvor du finner kjempepandaen ute i det fri? De bor i de tykke bambusskogene i de tåkete fjellene i sentral-Kina. Dersom eksotiske dyr og natur høres fristende ut, burde du vurdere en reise til Nepal. Grunnet jakt og tap av habitat er det kun 1000 igjen av disse vakre bjørnene i naturen. Besøk kjente byer som Beijing, Shanghai, Guangzhou, og Taipei. Eller hva med en tur til Hong Kong? Her finner du flere skyskrapere enn noen annen by i verden. I århundrer var Kina langt mer avanserte enn de fleste andre land når det kom til matematikk, vitenskap, teknologi og astronomi. De oppfant blant annet det magnetiske kompasset, papiret, porselen, krutt og silken. Få land kan by på et så variert landskap som midtens rike. Fra den uttrykksløse ørkenen i indre Mongolia til safirinnsjøene i Tibet, sykling i Yangshou, øyhopping i Hong Kong, en tur blant risterassene i sør, eller vandring på den kinesiske mur. Gå deg vill i grønne bambusskoger eller sitt på en fjern strand og lytt til dunkene av fallende kokosnøtter. En reise til Kina blir uten tvil en aktiv ferie med mange nye opplevelser!

Kina er et stort land, og man kan selvsagt ikke få med seg alt. TravelBird gir deg noen av de mest spennende attraksjonene på din reise til Kina

Den Kinesiske mur, som du finner i hovedstaden Beijing, er en av de største serverdighetene i verden, og er en gammel forsvarsstruktur. Den går 2300 år tilbake i tid, og ble bygget i ulike områder av ulike dynastier for å beskytte territoriale grenser. Besøk keiserpalasset i den forbudte by. Visste du at palasskomplekset har 9000 rom? Det er verdens største gamle palasstruktur, og et eksempel på essensen og kulimineringen av tradisjonell kinesisk arkitektonisk bragd.

I Beijing finner du også sommerpalasset, lekeplassen til keisere som flyktet fra varmen i den gamle keiserbyen. Palasset er et vidunder av et design, med sin bakketopputsikt over den enorme innsjøen. Utforsk de mange paviljongene, broene og korridorene, i Kinas største kongelige hage. Besøk The Terracotta Army i Xi’an, et av verdens mest kjente arkeologiske funn. Denne underjordiske hæren i full størrelse har de siste 2000 årene stått vakt over sjelen til Kinas første samler. Detaljnivået er ekstraordinært, rustningene, frisyrene og uttrykkene til de ulike vokterne er alle unike.

Besøk Mogao-grottene, regnet som en av de viktigste samlingene av buddhistisk kunst i verden.

Byggingen toppet seg under Tang-dynastiet fra 618-907, hvor man fant 18 klostre, over 1400 nonner og munker, utallige oversettere og kunstnere her. Ca. 230 huler ble skjært ut i denne perioden, inkludert to forbløffende grotter med enorme, sittende Buddha-staturer. I grotte 96 finner du en 34.5 meter høy statue av Maitreya. Den antas å representere keiserinne Wu Zetian, som brukte buddhismen til å konsolidere makten sin, og den er verdens tredje største Buddha-statue. Ser du etter kan du fortsatt se ankerhullene etter stilasene som ble brukt til å skjære ut statuene.

Besøk det praktfulle Potala Palace i Lhasa, som en gang var vinterresidensen til Dalai Lama, og tilholdsstedet til den tibetanske regjeringen. Synet av dens høye, festningslignende vegger er noe du kommer til å huske i åresvis fremover. Du finner over 1000 rom i det 13-etasjer høye bygget. Turister og pilgrimmer shuffler med åpen munn forbi de mange praktfulle kapellene, bønnesalene og gylne stupaene. Den nåværende strukturen ble påbegynt i 1645 under den femte Dalai Lama, og tok 50 år å fullføre. Bygget er imponerende nok til at Kinas statsminister Zhou Enlay sendte egne tropper for å beskytte det mot rødgardistene under Kulturrevolusjonen.

Kina er et ufattelig stort og fascinerende variert land. Det kan derfor være en fordel å ha noen tips og triks med deg i bagasjen når du reiser til Kina.

TravelBird hjelper deg på vei! Kina er massivt, virkelig, virkelig stort. Her finner du noen av verdens største ørkener, høyeste fjell, tilsynelatende endeløse gressletter, avsidesliggende jungler, og selvsagt mange av verdens største byer. Det vil ta deg månedsvis å få med deg alt. Det kan derfor være en fordel å velge deg ut en provins eller region, og utforske den skikkelig, heller enn å skimme overflaten av hele landet på første tur. I Kina er språkbarrieren hinder nummer en. Kinesere lærer engelsk på skolen, men nivået er veldig varierende. Å lære seg noen ord og uttrykk på lokalspråket er alltid lurt, men i Kina er det nesten avgjørende. Ta med deg en bok med kinesisk ord og uttrykk, eller en lommeordbok. Google Translate har også en imponerende nøyaktig tale-til-setning oversetter. Ta med deg et kinesiskspråklig visittkort til hotellet du bor på, så kan du lettere spørre drosjesjåfører eller forbipasserende om veien. Til tross for språkhinderet er Kina et populært reisemål for eldre reisende, TravelBird har mange gode tilbud hvor alt er inkludert!

Det anbefales å sjekke været på forhånd, da nesten ingen steder har perfekt vær hele året. Bruk offentlig transport. Det er lettest å fly fra by til by, men hvor er moroa i det? Kina har et omfattende transportnettverk som blir større og større for hvert år. I Beijing florerer det med sykkelfelt. Ender du opp på villspor kan du be vennlige kinesere om hjelp til å komme på rett spor. Kineserne er generelt svært hjelpsomme og ærlige. Sist men ikke minst - spis, spis, og spis litt mer. Kina har mange fantastiske kjennetrekk, men maten er kanskje den aller største. Det er ikke bare på en Thailand reise du vil spise deg mer enn stappmett hver dag på asiatisk mat! Kjøkkenet varierer veldig fra region til region, så prøv så mange ulike retter som du kan. Gatematen er gjerne den beste kulinariske opplevelsen en reise til Kina har å by på!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret