1 tilbud

Reise til København

Nordmenn strømmer til stilfulle København i hopetall hele året. TravelBird har reisetipsene som hjelper deg på din reise til København!
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

København, byen som er mer verdensvant enn Oslo, og mer edgy enn Stockholm.

Bare spør Wallpaper magazine, og stilbibelen Monocle, som favner over byens industriaktige mote-, design- og barscene, og dens kulinariske revolusjon. Her finner du den verdenskjente, og nye nordiske pioneren Noma, som ble kåret til verdens beste restaurant i 2014. Noma er en av 15 restauranter i byen med Michelin-stjerne. Ganske imponerende for en by med 1,2 millioner innbyggere, syns du ikke? Byen har langt mer å by på enn geometriske tråder og sesongbaserte cocktails. I denne ni hundre år gamle kongelige hovedstaden finner du eventyrlige gater og museer i verdensklasse. De sykkelvennlige, brosteinsbelagte gatene byr på en samling av kaféer fylt med med levende lys, håndtverksstudioer, og byhus.

Skal du besøke en rekke severdigheter på din reise til København kan det lønne seg å gå til innkjøp av et CPHCard. Med dette kan du gratis benytte kollektivtransport, og inngangen til 73 museer og attraksjoner er inkludert. Kortet kan kjøpes med ulik varighet, alt fra 24, 48, 72 til 120 timer. Skal du oppholde deg mest i sentrum av byen, kommer du deg langt ved å ta beina fatt. Her er det gåavstand til det meste. Bysykler kan lånes mellom april og november, hvis du har en 20-kroning. Den får du tilbake når du er ferdig med syklingen. Nyt en bedre middag på en av de mange restaurantene, i denne gastronomihovedstaden, eller prøv et dansk smørrebrød. Besøker du byen på våren eller om sommeren bør du ta turen til Kongens Have. Her kan du gå en tur rundt Rosenborg Slot, eller sitte og nyte solen sammen med Københavnerne. Ta også turen til Nyhavn, en av byens absolutte største turistmagneter. Nyhavn er det perfekte sted å avslutte en lang dag. Spis middag på en hyggelig restaurant, eller slå deg ned på kaien med en øl. Havnen går tilbake til 1673, og det var her skip fra alle verdenshjørner lå til kai. Kanskje du blir fristet til et cruise i Karibien?

København har en rekke severdigheter å by på. Besøk den lille havfrue, en av byens største attraksjoner.

Vaktskiftet foran Amalienborg Slot er også en populær attraksjon. Nationalmuseet, Frilandsmuseet Lyngby, Statens Museum for Kunst og Georg Jensen Museum har alle spennende utstillinger. Er du på utkikk etter fine kirker, kan du ta turen til Marmorkirken, Holmen Kirke, Vår Frelsers Kirke, eller Vår Frues Kirke. Det danske stortinget holder til på Christanborg. Besøk Bakken, dyrehagen nord for København. Blant dådyr og hestevogner finner du verdens eldste, og Danmarks morsomste fornøyelsespark. Med 33 fornøyelser, en rekke spill og aktiviteter, isboder, restauranter og underholdning er det liten tvil om at du kommer til å kose deg. Eller hva med å besøke den Zoologiske Have? I Københavns Zoo på Fredriksberg finner du elefanter, løver, isbjørner, aper og flodhester. Opplev over 3000 dyr, og 264 spennende arter. I Tropezoo finner du tropevarme, og en rekke arter. Kikk på krokodiller, slanger, silkeaper, neshornsfugl og en rekke sommerfugler. På Den Blå Planet, finner du Nordeuropas største akvarium. Utforsk de ulike artene i Oceantanken, Koralrevet og Afrikas Øyer. Eller hva med en tur til Rundetaarn, Europas eldste fungerende observatorium?

København er et populært reisemål, men visste du at TravelBird også har et utvalg mindre kjente storbyer? Sjekk ut våre tilbud!

Er du på utkikk etter en annerledes opplevelse bør du ta turen til hippiestaden Christiania på Christanshavn. Området er kontroversielt, men elsket av mange. Historien strekker seg tilbake til 1971, hvor en gruppe med slumstormere klippet hull i Bådsmandstræde Kaserne. Fristaden ble fort kjent som Pusher Street, hvor man får kjøpt cannabis. Området er bilfritt, grønt, og best kjent for sitt alternative samfunn. Her finner du en fin blanding av fin natur, billige spisesteder, kreative hus, spillesteder og gallerier. Christiania besøkes årlig av ca. en halv millioner mennesker. Området er råere enn andre deler av København, og det anbefales at besøkende forholder seg til de vedtatte reglene.

Besøker du Helsingør, kan du ta turen innom Kronborg Slot. Det er kjent verden over som Shakespeares Hamlets slott. Slottet sto ferdigbygget i 1586, og står i dag på UNESCOs verdensarvliste. Det er et renessanseslott, og en monumental militærfestning, alt på en gang. Slottet hadde sin storhetstid på slutten av 1500-tallet, da gjester fra fjern og nær reiste hit for å delta på de mange festene Frederik den andre arrangerte.

Det kryr av shoppingmuligheter i Danmarks hovedstad.

Er du på utkikk etter merkebutikker tar du turen til Strøget. Her finner du dyre merkebutikker som som Prada, Max Mara, Louis Vuitton, Hermés, Boss og Mulberry. Samt budsjettvennlige kjeder som Zara, Weekday, Vero Moda og H&M.. Strøget er et av Europas lengste gågater, og du finner det i hjertet av byen. Gå ikke glipp av sidegatene, som oser av sjarm og historie. Sats på å kjøpe deg ting du ikke får tak i hjemme, heller enn å ta turen innom alle kjedebutikkene. Du må slettes ikke reise til Paris for å få tilfredstilt shopping-kløen!

På din reise til København finner du også en rekke fabrikkutsalg av kjente merkevarer. Ved fergekaien i Langelinie, finner du alt fra ikoniske motemerker, til Dansk design. Dansk Factory Outlet har en rekke fabrikkutsalg, blant annet i Amager. Fabrikkutsalget til Royal Copenhagen Porcelain finner du i Søndre Fasanvej 9 i Fredriksberg. Fem minutts gange fra Tivoli og Hovedbanegården finner du Kødbyen. Københavns “fedeste” nabolag, tilsvarende New Yorks Meatpacking District. Her finner du restauranter, barer og shopping utenom det vanlige. Kødbyen kommer virkelig til live på kvelden. Blir du sulten tar du turen innom BioMio, byens største økologiske restaurant. Hvem sa man måtte reise til London for å shoppe?

Kom i julestemning på din reise til København!

Byen kan lokke med julemarked i Tivoli og på Kronborg Slot, tørkede æbleskiver og brente kastanjer fra gatevogner, snø, og julebord dekket i vinduet til Royal Copenhagen Porcelain. Gå på skøyter på Frederiksberg Runddel, eller på Toftegårds Plads. Eller hva med å legge julehandelen til den 2,2 kilometer lange handlegaten i Strøget? Den pyntes til jul med store røde hjerter, og du finner en aller annen form for julepynt i de fleste butikkvinduene. Når du blir sulten kan du prøve deg på en typisk dansk julelunsj.

Besøker du byen om sommeren, kan du kjøle deg ned i et av byens mange havnebassenger. Du finner Havnebadet Islands Brygge ved Langebro, og Havnebadet Fisketorvet på Vesterbo. Amager Strandpark, Københavns største strand, ligger fem kilometer fra Rådhusplassen. Visste du at du herfra kan se over til Sverige? Stranden er konstruert som en lang kunstig øy utenfor den opprinnelige stranden. Ta en pause i sommervarmen og nyt en is på din reise til København. Det har du fortjent!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret