tilbud

Reise til Laos

Ønsker du å oppleve en uoppdaget perle? Book en reise til Laos med TravelBird, og oppdag et land som har majestetiske fjellområder, urskog og templer!
Se mer:

Besøk et land som virkelig har utviklet seg til en sprungen blomst, og la deg sjarmere av Laos sin vakre natur og sjarmerende befolkning!

I Sørøst-Asia finner du innlandsstaten Laos, som grenser til land som Myanmar, Kina, Vietnam, Kambodsja og Thailand. Det er derfor absolutt ikke langt hvis du ønsker å reise til Kambodsja, og utforske alt dette vakre landet har å by på. I Laos bor det omtrent 7 millioner innbyggere, og landet har utallige elver, men er også kjent for sine mange store fosser og vassdrag. Gjennom landet renner også Mekongelven fra nord til sør, og den aller største delen av landets befolkning bor i lavlandet langs elven. Hovedstaden er Vientiane, og det er også den største byen i landet. Dette er en by som kan fremstå ekstremt landlig, og det er i tillegg en veldig liten og sjarmerende by. Det er også et av verdens aller minste hovedsteder. Byen er sterkt preget av at landet har vært en fransk koloni, og her møter du virkelig europeer rundt et hvert gatehjørne. Andre store byer er Luan Prabang, Savannakhet og Pakse. Luan Prabang er en by man absolutt burde prioritere når man reiser til Laos. Denne byen har nemlig blitt inkludert i UNESCO sin verdensarvliste på grunn av sine storartede, praktfulle templer. Når det kommer til befolkningen så er de hovedsakelig buddhister, men Laos er også sammensatt av flere etnisk-språklige grupper, og det er flere grupper som lever rimelig avskåret fra hovedstaden. Til tross for en relativt blodig og turbulent forhistorie, er stillheten det som er det først som slår deg når du er på reise til Laos. Landet er en sosialistisk ettpartistat med ekstra nære bånd til nabolandene Vietnam og Kambodsja. Hvis du reiser til Laos så har ikke landet noen kysttilgang, men landet sine store fosser, elver og vassdrag gjør opp for den manglende kystlinjen. Store deler av landets fjell og høysletter er dekket av en forfriskende, og uberørt regnskog. Laos er er et ganske stort land, og er litt større enn Storbritannia i areal. Landet preges stort sett av fjell og høylandsplatåer, som utgjør tilsammen rundt 70 % av landets areal. Når det kommer til klima så gir monsunen landet en god del nedbør mellom mai og september/oktober. Resten av året derimot er det tørt med mye sol, og temperaturene er relativt høye året rundt. Det er derfor også en perfekt destinasjonen hvis du ønsker å dra på en solferie når det begynner å bli kaldt og vinter hjemme i Norge.

Et land med en lang historie med undertrykkelse, men har nå endelig begynt å åpne seg opp igjen.

Oppdag alle de spennende byene landet har å by på!

En av de aller mest populære, og ikke minst kulturelle attraksjonene i Laos er byen Luang Prabang. Dette er en by som tidligere har vært en kongeby, og området rundt er fullt av fjell og unike fosser. Denne byen har omtrent 50 000 innbyggere. Luang Prabang var også den tidligere hovedstaden i landet, og byens sjarmerende og rolig atmosfære gjør at du raskt føler deg velkommen. Noe som er ekstra bra med denne byen er at det er en behagelig og avslappende atmosfære, og det er da lite trafikkstøy, ingen tuk-tuk sjåfører og heller nesten ingen masete og innpåslitne selgere. Dette kan du kjenne spesielt på hvis du har vært på en Thailand reise, og fartet rundt i travle Bangkok før du drar på reise til Laos. Byen er også ekstremt fin og velstelt, og arkitekturen består av alt fra nyoppussede franske kolonivillaer, tradisjonelle, lokale trehus og mange buddhistiske templer. Det er også ekstremt mange templer og buddhastatuer her som man må ta seg tid til å oppdage. Andre severdigheter du må oppleve er det gamle kongepalasset Haw Kham, som ble omgjort til et nasjonalmuseum av kommunistene. Rett rundt hjørnet finner du også det kongelige teateret som annenhver kveld fremfører en forestilling av tradisjonell, lokal dans, og er virkelig en kulturell aktivitet du ikke kan gå glipp av. En av de aller beste måtene å oppdage Luang Prabang på er ved å leie sykkel, og suse rundt mens man utforsker hver krik og krok av det denne byen kan tilby deg. Fra Luang Prabang er det også to dagsturer som er ekstra flotte; Park Ou grottene og Kung Si fossefallene. Begge disse attraksjonene er virkelig noe du ikke vil angre på at du tok deg tid til å se. I Park Ou grotten kan man finne noen av Laos aller mest bevarte kulturskatter; flere tusener av gamle buddhafigurer som har blitt samlet opp gjennom de siste århundrene og har blitt godt plassert i denne grotten. Midt mellom hovedstaden Bientiane og Luang Prabang finner du Vang Vieng. Dette er en backpacker-himmel uten like, og er derfor spesielt populært som et mellomstopp for unge og eventyrlystne ryggsekkturister. I dette området har du muligheten til alle mulige aktiviteter som klatring, sykling, rafting og kanopadling. Noe av det som er aller mest populært på din ferie i denne byen, må være å flyte nedover elven mens man slapper av i en badering. Andre ting du kan gjøre på dine reise til Laos er elefantridning, båttur på Mekong og kokkekurs. Det er også flere nattmarkeder, hvor man kan kjøpe forskjellige typer stoff, duker, puter og annet håndarbeid for en slikk og ingenting. Si Phan Don er et øyrike du bør besøke på din reise til Laos, som er så vakkert at det ser ut som det er tatt rett ut fra et postkort. Dette stedet er virkelig så fantastisk at hvis du bestemmer deg for å reise hit, er sannsynligheten stor for at du velger å ta flere dager der enn først planlagt. Laos er virkelig den perfekte destinasjonen hvis du er på ferie med barn!

I Laos samler munkene inn mat fra befolkningen hver eneste dag.

Er du glad i asiatisk mat vil dette landet absolutt tilfredsstille smaksløkene dine!

Maten i Laos kan minne veldig om den thailandske gastronomien, selv om den er ganske mye mer krydret. Kleberis er en av de mest populære matsortene i Laos. Dette er en type form for ris som kokes på en helt spesiell måte for at den skal bli ordentlig klissete, og denne matretten kaller de for Khao Niao. I Laos er dette like mye brukt som poteter er hjemme i Norge. Måten man spiser det på er at man ruller det til en ball eller klump i hånden, og deretter har man flere sauser som man dypper det i. Hvis du ikke finner dette på menyen, kan det nesten loves med hundre prosent sikkerhet at du vil finne nudelsuppe. De ingrediensene som blir aller mest brukt i laotisk mat er fisk, kylling, and, kjøtt, okse, vannbøffel og svin. I tillegg bruker de masse grønnsaker, og krydder som hvitløk, chili, koriander og sitrongress. Luang Pragang er betratket som den gastronomiske hovedstaden hvis du reiser til Laos, og det er uten tvil her du finner de aller beste restaurantene. En rett du virkelig må prøve er laap, dette er deres tradisjonelle salat som er kokt med kjøtt eller hakket fisk, og deretter knust i mørtel, lime og paprika. Dette er den matretten som er selve symbolet på landets gastronomi, og er virkelig en stor favoritt blant lokalbefolkningen. Når det kommer til søt mat, er de ekstremt glad i frukt, og da spesielt bananer. To av deres aller mest populære desserter er khao tom, som er fettrik ris med banan og sukker, eller så er de kjente pannekakene deres, som er fylt med banan og kondensert melk. Hvis du synes maten er god her og har kost deg på din reise til Laos, bør du absolutt reise til Vietnam når du først er i disse asiatiske trakter.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret