3 tilbud

Reise til London

Røde dobbeltdekkere, fish 'n' chips og en sjarmerende atmosfære - dette og mye mer venter deg på din neste reise til London med TravelBird!
Se mer:
Valgte filtere:
3 tilbud
Filtre Tilbakestill

Den britiske metropolen har i flere tiår tiltrukket seg besøkende med sin enestående blanding av tradisjon og modernitet. Unn deg en storbyferie til London, du også!

I 2015 var forventningen at 18,8 millioner skulle besøke London, og blant nordmenn er en reise til London spekket med shopping, museer og kanskje en teaterforestilling svært populært. De mest populære severdighetene er obligatoriske stopp for deg som ønsker å bli kjent med London; Big Ben, St. Pauls Cathedral, Houses of Parliament i Westminster og Buckingham Palace er blant de viktigste og mest berømte. Visste du at Big Ben kom skyhøyt på listen over de mest instagrammede turistattraksjonene? Og for all del ikke gå glipp av den fryktinngytende historien til Tower of London og Tower Bridge!

Har du allerede besøkt London tidligere? Ingen fare! Om du så har vært her en, to eller ti ganger tidligere er det alltid noe spennende og nytt å oppdage. Besøk hippe Soho, de fargerike gatemarkedene i Camden og Notting Hill, eller ultramoderne kjøpesentre i Stratford og Shepherd - her finner du alt du kan forestille deg for en London weekend med familie, venner eller din kjære. Det kan være lurt å planlegge en weekendtur til London i forveien og gjøre seg kjent med kartet over byen; da vil du garantert få mer ut av turen til denne flotte byen. Ønsker du å oppleve en musical London kan det være lurt å bestille biletter på forhånd.

Hovedstaden i Storbritannia har en lang og spennende historie, basert på myteomspunnede legender, arkitektoniske funn, skrifter og ikoniske bygninger.

London har vært gjennom de fleste prøvelser gjennom årenes løp. Noe som har gjort byen utrolig variert. Pest og ødeleggende bybranner herjet byen før i tiden, og på 1600-tallet fant den engelske borgerkrigen sted. Bombing og terrorangrep de siste tiårene har satt byen på prøve, men London står fortsatt den dag i dag som en av de største byene i Europa. Navnet London kommer fra Londinium, som stammer fra Romerriket så tidlig som fra år 43. Siden den tid har London vært gjennom en lang rekke med konger og andre som ønsket seg kontroll over storbyen.

London er en populær storby å dra på ferie til. TravelBird har også et stort utvalg av mindre kjente storbyer som også kan være av interesse!

Vikingangrep dominerte 800-tallets London. I 1066 kapret normannerne England, og dermed London, ved slaget ved Hastings. I 1600 ble the British East India Company stiftet i London, som var begynnelsen på deres herredømme i India. I løpet av 1800-tallet ble London verdens største by, mye takket være byens situasjon som senter for den industrielle revolusjon. London har ikke tapt sin sentrale posisjon i verdenssammenheng og er i dag en viktig by, finansielt og historisk. Din neste London reise blir garantert lærerik!

Det er umulig å få med seg alt når man kun har noen dager i storbyen. Vi har derfor plukket ut noen absolutte favoritter som du ikke kan forlate London uten å ha fått med deg.

Hva med et besøk til Millennium Wheel, Tower of London eller musical London? Byen kan være overveldende, spesielt om du ikke har vært her før. Vi ønsker å hjelpe deg på vei, og har derfor laget en liste over hva du absolutt må få med deg! Europas største pariserhjul, også kjent som Millennium Wheel, finner du langs bredden til Themsen. Med sine 135 meter tar den deg høyt over bakken - bedre utsikt over byen skal du lete lenge etter! Big Ben, klokketårnet som er selve symbolet på London, finner du ved Palace of Westminister, opprinnelig en del av det nye Palace of Westminister, da det første ble ødelagt av en bybrann i 1834.

Tower of London er et historisk slott ved Themsen og ble påtenkt så tidlig som i 1066 da normannerne tok over byen. I nærheten finner du Tower Bridge, som krysser Themsen, elven som renner gjennom London. Når det kommer til museer har London nok å velge mellom. British Museum ble grunnlagt på 1700-tallet og har i dag rundt 6 millioner besøkende i året. Museum of Natural History og Museum of Science er også verdt et besøk på din reise til London, og for all del ikke gå glipp av Victoria & Albert Museum, hvor du finner en stor samling kunst og design.

Dra på musikal i London! Byen er kjent for sine fantastiske oppsett av musikaler. Se Løvenes Konge, klassikeren Phantom of the Opera, The Book of Mormon, eller hva med Les Misérables? Musical London er virkelig verdt å få med seg! Enten du reiser med kjæresten, venninnegjengen eller hele familien få du utvilsomt en fin opplevelse på en musical London. Sett av en kveld, spis en bedre middag og nyt forestillingen!

Filmen Notting Hill satte London på kartet for mange romantikere, og stedene tiltrekker seg besøkende selv nesten 20 år etter at filmen ble spilt inn. Hvorfor ikke ta turen til noen av stedene når du er i London? I Portobello Road finner du det verdensberømte markedet hvor åpningsscenen ble spilt inn. Det anbefales å ta turen i helgen hvis du virkelig har lyst til å kjenne på stemningen. Sørg for å ta turen innom en av de mange antikke bodene for kupp. I lokalet hvor Williams bokhandel The Travel Company, var i filmen, finner du i dag en skobutikk. Spaserer du videre langs Portobello Road kommer du til Westbourne Park Road. Her finner du kaffebaren hvor William kjøpte appelsinjuicen han sølte på Anna. Her finner du også den blå døren hvor leiligheten til William angivelig ligger. I virkeligheten var hele leiligheten bygd som et sett, men mang et bilde er likevel tatt foran den døren!

The Ritz er Annas hotell i filmen, og det er rett og slett guddommelig! Her kan du drikke ettermiddagste. Bord må vanligvis reserveres måneder i forveien, og du må være forberedt på å betale gjennom taket. Det er dog et must for deg som har lyst å oppleve alt London har å by på. The Ritz finner du i nærheten av Green Park, og metrostasjonen på Piccadilly. På Landsdowne Road finner du huset hvor William tok Anna med for å feire søsterens bursdag. I nærheten finner du også hagen Anna og William bryter seg inn i etter middagen hos Bella og Max. Hagen er kjent som Rosmead Gardens, og er kun åpen for beboere, men du kan knipse et par bilder av inngangsporten da!

I likhet med andre eldre storbyer er den tradisjonelle engelske maten først og fremst tiltenkt hardtarbeidende bønder og industriarbeidere, som har sammenheng med byens historie. Men du finner mye, mye mer her!

Er dette din første reise til London? Fortvil ikke dersom du ikke er en stor fan av egg og bacon! London kan tilby mat fra alle verdenshjørner, fra Kina og indisk til italiensk og spansk. Når du har bestilt din neste tur til London anbefaler vi deg å gjøre litt research før turen. Byen kan tilby et svimlende antall spisesteder, og vi lover deg at du ikke kommer til å angre på at du har noen gode restauranter opp i ermet når magen skriker etter mat. Et godt sted er en av de mange “Wetherspoons”-restaurantene. Her får du typisk engelsk mat og mye annet godt. Foretrekker du en roastdinner en søndag kveld eller fish and chips en annen dag? Her får du alt!

Når magen er mettet med et herlig måltid bør dere ta turen videre til en av Londons mange puber. Byen er kjent for sitt store utvalg, og det er et absolutt ¨must¨ når du er i London. Om du vil oppleve virkelig god stemning bør du ta turen når de viser en fotballkamp på storskjermen - England er fotballens hjemland, og vi kan love deg stemning uansett om du ser en landskamp eller Premier League-kamp! Undersøk på forhånd hvilke puber som viser kampen på storskjerm - kanskje finner du deg en ny favorittpub i London?

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret