1 tilbud

Reise til Madagaskar

Med TravelBird kan du endelig reise til den utopiske øyen du har hørt så mye om. En reise til Madagaskar gir deg opplevelser for livet!
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Utenfor kysten i Sørøst-Afrika ligger verdens fjerde største øy, Madagaskar.

Ferieparadiset du fortjener venter på deg!

Hvor er det du dagdrømmer deg vekk til når du tenker på magiske strender og eksotiske dyre- og plantearter? Attpåtil med spennende jungler, fjell, hav og nasjonalparker. Svaret er rimelig enkelt: Det er Madagaskar du lengter etter! Det sies at hele fem prosent av alle dyre- og plantearter vi kjenner til på jorden finnes på denne øya. I tillegg lever 90 prosent av alle dyre- og planteartene du finner her kun naturlig på denne øya. Så dersom du er i markedet for nye impulser og inntrykk er du kommet til rett sted. Den mest kjente arten du kun finner her, er uten tvil lemuren. Du kommer til å kjenne den igjen fra animasjonsfilmen Madagaskar. Øya blir til og med kalt verdens åttende kontinent, på grunn av mangfoldet man finner her. På denne øya kan du både slappe av og være aktiv. Maten her er utviklet etter innflytelse fra Sørøst-Asia, Afrika, India, Kina og Europa. Da forskjellige folkegrupper og nasjonaliteter har satt sitt preg på øya gjennom tidene. Hvem skulle trodd at et av verdens mest eksotiske sjokolademerker også er fra øya? Chocolatorie Robert . De gode kakao-bønnene har mye av æren for at selskapet vant flere priser under International Chocholate Awarads i London.

Det er ikke bare dyr og plantevekster som befolker øya, en ikke-ubetydelig populasjon på omtrent 24 millioner mennesker holder til her. Hovedstaden heter Antananarivo og er den mest befolkede byen på øya, med sine 1,6 millioner mennesker. Antananarivo er utrolig fargerik, med hus og leiligheter i alle regnbuens farger. Her er det mange markeder med saftig og fersk frukt rett fra øya. Byen er kjent for gode matmuligheter, med restauranter som kan utfordre de beste i Europa - til en mye billigere penge!

Ta turen til Ampefy, vest for hovedstaden. Dette området er noe for seg selv, da vulkaner og innsjøer fyller stedet. Vann, land og fjell smelter sammen og danner et landskap du aldri hat sett maken til! Her kan du se berømte Lily Waterfall - dette nydelige fossefallet er noe for seg selv. Ikke glem Analavory Geysers, en geysir som skyter ut kullsyrevann. Ja, du leste riktig, kullsyrevann! Området ligger nært gruver, og overflødig vann fra disse gruvene blir tatt vekk med piper, og blandet med en rekke stoffer som gjør den full av karbondioksid. Når vannet kommer til enden av pipen spruter det ut, akkurat som om du hadde ristet en brusflaske og tatt av korken. Ganske utrolig at man kan se “menneskeskapte geysirer” på din reise til Madagaskar!

Ta turen til Lokobe Nature Special Reserve, det eneste naturlige habitatet til svarte lemur!

Kom tett på dyrelivet i Madagaskar.

For å komme til Lokobe Nature Special Reserve må du til en øy kalt Nosy Be, nord for øya. Her kan du padle eller hike deg gjennom den storslåtte naturen. Hold øynene oppe for de svarte lemurene og den berømte panterkameleonen. Sistnevnte tar på seg alle regnbuens farger og er et syn uten like. Det er også et drøss av andre spennende dyrearter. Spesielt slanger viser seg ofte, men husk at ingen av slangene er giftige! Når du er sliten av å utforske naturen, kan du trekke deg tilbake til stranden. Her kan du nyte strålende mat og en kald øl eller to. Det er også gode bademuligheter dersom det varme klimaet får kroppen til å skrike etter en duppert. Dersom du er av den mer eventyrlystne typen bør du få med deg dykkingen. Med all denne aktiviteten og sunne maten er det nesten å regne som en helsereiser.

Fra oktober til desember kan du til og med dykke med hvithai, og fra august til oktober kan du se på hvaler! Dette setter prikken over i-en på din ferie til Madagaskar. Så hva venter du på? Ta på deg solkrem, insektsprayspray, gode sko og godt humør!

Avenue of the Baobabs er et av de mest kjente områdene på øya. Her kan du se de utrolige baobab-trærne på vestsiden av øya. Det er omtrent 25 trær igjen i området, som har en høyde på 30 meter hver. Noen av disse enorme trærne er over 800 år gamle, og finnes kun på øya. På lokalspråket heter de renala, som betyr skogens mor.

Ta også turen syv kilometer lengre vest. Her vil du finne Baobab Amoureux, to trær som har vokst sammen rundt hverandre. Legenden sier at en mann og en kvinne var dypt forelsket, men siden de tilhørte hver sin stamme hadde de blitt tilegnet ektemann og kone allerede, så de kunne ikke gifte seg. Paret drømte om å leve sammen og få barn, så de ba til Gud. Deretter vokste disse trærne opp, som et symbol på parets ønske om å være sammen. Å se disse enorme trærne rundt hverandre er et uforglemmelig syn. Et annet ferieparadis som kan være for deg er en Sardinia ferie!

Maten på Madagaskar stammar fra sør-østasiatiske, afrikanske, indiske, kinesiske og europeiske innflyttere.

Tradisjonelt spiser man mye ris med enten grønnsaker eller kjøtt.

Rettene er kjent for å være utrolig rike i smak, uten at de drukner i krydder. Sett tennene i Foza sy hena-kisoa, en rett som består av stekt svin, krabbe, hummer, lime, ingefær og grønnsaker. Ris følger naturlig med. Ikke glem å prøve Smalona, ål fylt med oliven, epler, sopp og løk. Vil du ha noe å skylle maten ned med kan du prøve Ranovola, brent ris-te. Her heller man kokende vann i riskjelen, og etter noen timer har du denne forfriskende drikken!

Ris er veldig sentralt hos Merina-folket, den største etniske gruppen på øya. Når man skal si Å spise et måltid på språket deres, sier man spise ris! De ser også på ris som noe hellig, og franskmennene som kom til øya på 1800-tallet ble sett ned på fordi de spiste brød i stedet for ris.

Flesteparten av øyas innbyggerne er kristne, og identifiserer seg enten protestanter eller katolikker. Den største etniske gruppen er Malagay. Andre minoritetsgrupper på øya er kinesere, indere og komorene. Her vil du finne retter du savner fra din reise til Kina.

Ta turen til Ambohimanga, drøye 25 kilometer fra hovedstaden. Denne tidligere kongelige byen regnes som å være det viktigste symbolet på den kulturelle identiteten til Merina-folket. Området har selv i dag en sterk spirituell og hellig plass i det madagassiske samfunnet. I 2001 kom stedet på UNESCOs verdensarvliste. Grunnen til at området har stor betydning er fordi Merina-folket regner stedet som nasjonens fødested og symbol på deres identitet. I tillegg er stedet fullt av bygninger av kulturell og historisk verdi.

Isalo National Park har et enormt dyre- og plantemangfold.

Oaser, sandstien og dype canyoner er noe av terrenget du vil se i parken.

Denne enestående parken må være på listen over ting du skal besøke på Madagaskar. Enorme steinformasjoner danner majestetiske klipper i dette gamle western-lignende landskapet. Her bor forskjellige typer lemur, 80 fuglearter, 35 reptiler og et noen unike froskearter. Du må imidlertid se ned for å få med deg det mest spennende med parken, her er nemlig 500 plantearter representert! Det er et flust av fantastiske turer man kan ta. Få med deg Piscine naturelle, en idyllisk foss som tatt rett ut av et eventyr. Fossen er ikke mer enn ti meterhøy, men den grønne vegetasjonen rundt og bademulighetene i det turkise vannet må oppleves. I denne parken kan du tilbringe alt fra et par timer til en uke. For å bevare området er det obligatorisk å gå med guide, de møter du på stedet eller i parkens nærmeste by Ranohira. Det er faktisk ikke bare en reise til Phuket som vil deg både sol, varme, strender og naturopplevelser!

Din ferie på Madagaskar kommer til å gi deg minner for livet. Uansett om du lener mer mot strandferie eller backpacking i jungelen, er det alltid noe å finne på! God tur!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret