1 tilbud

Reise til Madeira

Om du kunne tenke deg strandliv og grasiøs natur er en reise til Madeira noe for deg. TravelBird tar deg med til de tropiske øyene!
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Bli med TravelBird på en fantastisk reise til Madeira, øyriket som nekter å skuffe.

Hvis du noen gang har sett et bilde av Madeira vet du at det er et landskap som er svært imponerende; med tåkete, grønnkledde fjelltopper, majestetiske klippelandskap, og idylliske landsbyene. En reise til Madeira vil virkelig berike deg med sitt mangfold av vakre naturlandskap, og en kultur som er minst like formidabel. Den atlantiske perlen som er Madeira har alt. Enten du er på jakt etter fantastiske fotturer høyt oppe på de fortryllende fjellene, på de langstrakte klippene, eller i de trange gatene i Funchals gamleby. Også kjent som “blomsterøya” kan denne blomstrende øygruppen takke sine fruktbare vulkanske bergarter og sitt subtropiske klima for sin imponerende fargerike flora. De eksotiske blomstene kler både fjell og klipper, og gir det robuste landskapet en estetisk balanse, og gjør at uansett hvor du skifter blikket vil du finne noe iøynefallende. Blandet inn i denne cocktailen av natur vil du også finne diverse fossefall, og et klima som gir deg fire årstider på en dag. Som du kanskje skjønner vil en reise til Madeira bety at du ikke bør glemme fotoapparatet for å sørge for at du dokumenterer det spektakulære landskapet.

Den mest energiske plassen for å utforske Madeiras sjarmerende kultur må være selve hjertet Funchal. Denne hovedstaden er fylt med fabelaktig historie, kultur, og koselige smale gater. Du vil kunne spasere rundt og la deg imponere av autentiske flotte bygninger, gamle karakteriske hus, og en historisk katedral ved navn Sé do Funchal. Det er viktig at jeg i skrivende stund, og du i “reisende” stund ikke glemmer São Lourenco fortet, gamlebyen, og havnen som står uten sidestykke. Poeter ville kunne bryne seg i en livstid av alt det vakre du kan finne i denne fortreffelige byen. Når du beskuer byen vil man kunne tenke at det var her Voltaire fikk sin inspirasjon til fortelling om Candide, men mer spesifikt El Dorado; “det lykkeligste sted på jorden”, selv om El Dorado riktignok var omringet av fjell og ikke det storslåtte atlanterhavet. Sør-Amerika har også mange byer som kan minne om paradis, kanskje Argentina er neste stopp?

Fjell, klipper og strender.

Ikke gå glipp av dette praktfulle landskapet.

Blomsterøya er virkelig et paradis for øyne som er glad i å beskue enestående natur. De bratte fjellskrentene, og ellers robuste landskapet er et mekka for naturelskeren, og når det hele er kledd i den typisk Madeirske blomsterkransen blir det hele et veldig unikt stykke natur-kunst. Hvis du er glad i å ferdes i naturen, men også setter pris på et litt mildere klima enn det hjemme i Norge, er en reise til Madeira midt i blinken for deg. Begi deg ut på en fantastisk fjelltur opp Pico De Arieiro, som forøvrig er Madeiras høyeste fjell. Benytt muligheten til å bevege deg hele 1818 meter opp gjennom den portugisiske tåken, og finn den vakre utsikten fjelltoppen byr på. Været på øya kan ha en enorm variasjon, så ikke bli skuffet om du ikke kan se hele øya mens du er oppe på Pico De Arieiro. Men uavhengig av utsikten er det absolutt en flott tur. Du vil også ha muligheten til å besøke mange andre nærliggende fjell via Pico De Arieiro. Det er ingen tvil om at på denne øya er utsiktene mange, og pittoreske landskap er det overflod av. Ta for eksempel Porto Moniz, som du finner på nordkysten av Madeira. Ved hjelp av vulkansk lava vil du på Porto Moniz kunne finne idylliske saltvannsbasseng, fylt opp med det mest krystallklare vannet du kan tenke deg. Hvis du reiser med familien finnes det også et basseng for barn, samt handikappede. Også langs Madeiras kyst finner du fantastiske Ponta de São Lourenço. Dette majestetiske klippelandskapet fikk sitt navn etter selve oppdagelsen av Madeira som skjedde i 1420 under en ekspedisjon guidet av D. Henrique. Dette, og andre unike landskap på Madeira stammer fra vulkanutbrudd som skjedde for over 20 millioner år siden, noe som gjør Madeira til den flotte destinasjonen øya er i dag. Lignende landskap vil du også kunne finne på vulkanske Island.

Madeiras kultur.

Ikke bare har Madeira et flott natur landskap, men også et fantastisk kulturlandskap.

Sett bort ifra den flotte naturen, vil du også kunne finne en hel rekke koselige og atmosfæriske byer rundt om på Madeira. Hovedstaden Funchal, har offisielt vært en by helt siden 1508. Hvis du har vært i Lisboa før vil du kanskje synes at ting virker familiært, i Funchal finner du nemlig koselige autentiske lokale markeder, museer, og mye mer, alt i klassisk Portugisisk sti.. Et av de flotteste kulturminnene på Madeira er Igreja de Nossa Senhora do Monte, en historisk kirke med flott arkitektur som absolutt er verdt å få med seg. Du vil kunne finne kirken høyt opp på toppen av en bratt trapp, og rundt kan du spasere i en forseggjort botanisk hage. Hvis du skulle få nok av å spasere rundt i Funchals fornøyde gater kan du alltids stikke innom en av museene byen byr på. Et av de bedre som fortjener ditt besøk er Universum de Memória João Carlos Abreu. I heder for João Carlos Abreu er dette museet å finne i et restaurert byhus som er pakket med historiske gjenstander og flotte kunstverk. Et annet hus som er verdt et besøk på din reise til Madeira er Quinta das Cruzes, en gammel villa med en flott hage og et privat kapell som kan vitne til rik Portugisisk kultur. Huset tilhørte ordinært João Gonçalves Zarco selve kapteinen som oppdaget Madeira. I huset vil du finne en aristokratisk atmosfære hvor det er høyt under taket og andre tegn til Portugisisk overklasse. Kanskje en reise til den eldgamle aristokratiske stilen i Hellas også kunne fristet?

I Funchal er det kanskje Zona Velha, eller “gamle sonen” som er det viktigste å få med seg, her vil du finne en deilig atmosfære krydret med barer, restauranter, og hoteller. Hovedgaten ved navn Rua de Santa Maria går gjennom hele sonen, et perfekt sted for å starte din reise gjennom Madeiras rike kultur. Her vil du for eksempel kunne se Capela do Corpo Santo, som er et gammelt fiskemanns-kapell. Mercado dos Lavradores er Funchals hovedmarked, og er en av byens mest livlige attraksjoner, her vil du kunne finne mye liv og et mangfold av farger, enten det er i form av blomster, buskvekster, eller frukt vil du kunne vitne til et karneval av et marked.

Madeirsk gastronomi.

Perfekt blanding av ferske råvarer og en kultur med matvett.

På Madeira vil du som sagt finne et høyst fruktbart landskap på grunn av den berikede vulkanske jorden og det deilige klimaet. Dette gjør at du kan finne frukt og grønnsaker som er ferske og lokale for øyriket. En klassiker de har på Madeira er sverdfisk som er servert med stekt banan. Ellers vil du ofte nok finne mye flott fersk fisk i mange smakfulle varianter. Maten på Madeira har en tendens til å være veldig jordnær, og naturligvis smakfull, så du kan være sikker på å ha noen deilige matopplevelser på din reise til Madeira. En annen lokal favoritt er Espetada som er biffspyd på laurbær pinne, en unik og fantastisk rett som garantert vil falle i smak. Når du smaker på all den gode maten Madeira har å by på må du naturligvis ikke glemme all den flotte vinen som hører til, og husk å spørre kelneren om anbefalinger for å få et blikk inn i de lokale preferansene. Noen av de mest kjente vinene på øya er Sercial, Verdelho, Bual, og Malvezij. Alle flotte varianter som ser seg høyst passende for den fortreffelige Maderiske maten. Hvis du ser etter en ferie på fastlandet kunne kanskje Spania vært noe?

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret