2 tilbud

Reise til Málaga

Den vakre byen Málaga har alt du kan ønske deg: fantastisk gastronomi med tapas og sangria, sandstrender, sjarmerende omgivelser, og et tempo som preges av mañana, mañana. Kort fortalt - Alt du kan ønske deg på din reise til Málaga!
Valgte filtere:
2 tilbud
Filtre Tilbakestill

Den kulturelle og historiske provinshovedstaden har lenge levd i skyggen av de ikoniske andalusiske byene Sevilla, Córdoba og Granada.

Málaga er Andalusias største havneby, og har hele 30 ulike museer å by på. Spaser gjennom det historiske sentrum, oppdag små sjarmerende butikker og det rike utvalget av tapasrestauranter. På begge sider av byen lokker Costa del Sol med solfylte strender, iskald sangria og deilig tapas. Nyt det beste det andalusiske kjøkkenet har å by på av fersk fisk, skalldyr, lam, grønnsaker og olivenolje blandet med krydder som koriander, safran og ris fra det arabiske kjøkkenet. Fristet av fersk olivenolje? noe for deg! Nam sier bare vi! Utforsk byens kunstscene som gjentatte ganger har blitt sammenlignet med hovedstaden Madrids egen.

Málagas historiske sentrum er smakfullt restaurert, og her finner du den gotiske katedralen flankert av smale gågater, tradisjonelle barer, samt moderne og familieeide butikker. Rødbrune takstein kjemper om plassen med kirkespir og høyreiste leilighetskompleks som strekker seg mot himmelen, mens slottet Gibralfaro fra 1000-tallet skuer over byen. Den tidligere nedslitte havnen har undergått en storstilt gjenoppbygging, og cruiseskip-turister har bidratt til byens generelle økning i antall besøkende. Blir du fristet til å ta et cruise i Karibien?

Málaga ble grunnlagt på 700-tallet, og er en av de eldste havnene i Middelhavet. Landemerkene spredt rundt om i byen gjenspeiler Málagas vekslende fortid. Her finner du ruinene av et romersk teater, et maurisk slott fra 900-tallet, restene av et fønikisk fyr, Alcazaba fra 1200-tallet, og den vakre barokk basilikaen. I tillegg byr byen på Costa del Sols vakre natur, strålende vær og vakre strender. Tropisk vegetasjon blomstrer over hele byen, og langs strandpromenadene kan du spasere under palmetrær. Kan du egentlig ønske deg mer? Byens stemning fortryller enhver som tar seg tid til å utforske den. Spaser langs stranden, nyt deilig fersk sjømat og ta deg tid til å se utover havet. Det er det ferien handler om, synes du ikke? Dersom du har mer energi kan du reise til Peru, og oppleve sjømaten de har der!

Et av Málagas absolutte høydepunkt er det mauriske slottet Alcazaba. Slottet ble bygget på 900-tallet på ruinene av en romersk bastion, som et tilfluktssted for mauriske konger.

Herfra styrte de muslimske herskerne byen for århundrer. Alcazaba ligger perfekt til på toppen av Gibralfaro. Det befestede slottet er utformet med 110 tårn og og tre runder med forsvarsvegger. Besøkende har mulighet til å se noen av de gjenværende tårnene, som imponerende Torre del Homenaje, Torre de la Vela og inngangen Arco de Cristo. I slottets borggård finner du en vakker hage.

Ta turen til byens historiske marked, Mercado de Atarazanas. Den hesteskoformede islamske porten fra 1300-tallet er den eneste gjenværende delen av det gamle mauriske verftet. Markedet er på sitt livligste om morgenen, når den ferske fisken ankommer. Her finner du også et bredt utvalg av ferske grønnsaker, frukt, ost og kjøtt. Markedshallen har i nyere tid blitt restaurert, og her finner du blant annet et vakkert vindu av farget glass som viser byens historiske landemerker. Noen kvartaler unna finner du Calle Marques de Larios, med en rekke konditorier, kafeer, smykke-, kles- og skobutikker.

Slottet huser i dag Museum of Málaga, hvor du finner The Provincial Museum of Fine Arts og det arkeologiske museet. The Provincial Museum of Fine Arts som har en utmerket permanent samling av verker fra lokale 1800-talls kunstnere, samt kjente verker fra spanske kunstnere som Joaquin Sorolla, Enrique Jaraba, Muñoz Degrain og Salas. Her finner du også maleriene The Old Man with the Blanket og Study of Old People, to av Picassos tidligste malerier. På det arkeologiske museet finner du Hispano-Arabisk keramikk, romerske antikviteter og modeller av slottet utstilt. I nærheten av Alcazaba på fjellets vestside finner du ruinene av et gammelt romersk teater, kjent som Teatro Romano. Her holdes det jevnlig utendørs teaterforestillinger, og det var faktisk her Antonio Banderas hadde sin skuespillerdebut.

Málagas gamleby domineres av katedralen. Den grandiose bygningen fra 1500-tallet ble bygget på tuftene av en tidligere moské. La deg blende av katedralens romslighet og det fint proposjonerte interiøret. I Capilla de los Reyes finner du knelende figurer av de katolske monarkene av Pedro de Mena, samt en statue av Jomfruen som Isabella og Ferdinand bar med seg på sine felttog. Capilla del Rosario er utsmykket med et maleri av Virgin with Saints av Alfonso Cano. Legg spesielt merke til det utsøkt utskårne koret. De førti utskårne helgenene er et verk av José Micael og Pedro de Mena. Besøket bør avsluttes med en tur opp i nordtårnet, hvor du har panoramautsikt over byen. Tilbring litt tid med å utforske den gamle bydelen, hvor du finner stille torg og et virvar av trange middelaldergater. Her finner du også sjarmerende kafeer, butikker og stemningsfulle tapasrestauranter. Plaza de la Constitución, som du finner i hjertet av gamlebyen, er et knutepunkt for ulike aktiviteter.

Besøk den botaniske hagen La Concepcion Jardin Botanico, som er full av tropiske, subtropiske og Middelhavsplanter på din reise til Málaga.

Den botaniske hagen ble opprettet av markien og markisen av Loring. I dette eksepsjonelt mangfoldige landskapet finner du plantearter fra hele verden. De ulike turstiene rundt om i hagen har ulike temaer. The Forest Route tar deg gjennom frodig skog, og fra Viewpoint Route har du sensasjonell utsikt over byen. Følger du Around the World Route, får du en herlig spasertur gjennom de fem kontinentenes flora, fra Amerika til Europa, Afrika, Asia og Oseania. Juvelen i kronen er La Concepcion Route, som tar tar deg forbi dammer, fossefall, unike palmer, og over gangbruer til museet i dorisk stil. Visste du at verdens mest berømte fossefall kan besøkes på en reise til Canada?

En annen severdighet verdt besøket er Castillo de Gibralfaro, den mauriske festningen fra middelalderen. Kalifen av Cordoba, Abd-al-Rahman bygde festningen på 900-tallet, på tuftene av et fønisk fyr. Festningen ble forstørret på 1300-tallet av Yusef den første, sultanen av Granada. Festningen er trolig mest kjent for sin tre måneders beleiring av Isabella og Ferdinand, de katolske monarkene. Selv om det meste nå er i ruiner, er området verdsatt for sin historiske verdi, og fantastiske utsikt. Herfra kan du ta fantastiske bilder av den fredelige middelhavskysten, og byens havn. De mest synlige restene av festningen er de enorme gamle vollene som stiger opp over skogsområdet. Innenfor murene finner du levningene etter gårdsrom og bygninger typisk for islamsk arkitektur. Lær mer om islam på en reise til Dubai!

Er du av typen som synes besøket i en ny by ikke er komplett uten et museumsbesøk anbefaler vi deg å ta turen til Pablo Ruíz Picasso Foundation Birthplace Museum.

Museet er et must for de som liker moderne kunst, og du finner det i huset hvor Picasso ble født. Hele 233 verker av Picasso er utstilt her, og samlingen spenner fra de tidligste studiene til hans revolusjonerende kunstneriske nyvinninger. Samlingen reflekterer et bredt spekter av teknikker og stiler Picasso mestret, og inkluderer kunstverk laget mellom 1892 og 1972. Du finner en rekke eksempler på Picassos allsidighet, kreativitet og talent i hans bearbeidelse av malerier av en rekke europeiske mestre, samt i de ulike stilene han introduserte slik som kubismen. Et annet museum som kan anbefales er Museo de Artes y Costumes Populares. Du finner dette sjarmerende museet i gamlebyen i en typisk andalusisk bygning fra 1600-tallet. I bygningens arkitektur finner du en rekke mauriske elementer som islamsk flisarbeid, hvitkalkede vegger, hyggelige hager og en sentral gårdsplass. Museet introduserer sine besøkende til regionens håndverkstradisjoner og folklore, og byr på et bredt utvalg av utstillinger som spenner fra folkloristiske kostymer til håndlaget keramikk og antikk fiskeutstyr. Málagas bilmuseum byr på en av verdens beste bilsamlinger på din reise til Málaga. Her finner du alt fra Rolls-Royce og Bugatti til historiske merker som Auburn og Delage.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret