2 tilbud

Reise Til Mauritius

Med TravelBirds reise til Mauritius vil du forstå hvorfor strendene her er kåret til verdens beste. Det enestående dyre- og plantelivet ønsker deg velkommen!
Se mer:
Valgte filtere:
2 tilbud
Filtre Tilbakestill

Det er på tide å koble helt av.

Kultur, strender og deilig mat venter deg på Mauritius.

Er du gått lei hverdagens monotone rutiner? Hver morgen taper du kampen mot vekkeklokken og må dra deg ut av sengen. Til frokost spiser du alltid det samme, eller ingenting dersom du slumret vekk timeplanens frokostbudsjett. Det regner og blåser på vei til jobb, og alt du kan tenke på er at du må komme deg vekk. Til en øy der det er sol og varme, drinker og eventyr, eksotiske dyrearter og pulserende nattklubber. Du må faktisk ikke ta en Ibiza ferie for å oppleve dette!

Da er det bare en ting å gjøre: Unn deg en avslappende ferie til det tropiske paradiset Mauritius. Det er ikke uten grunn dette stedet har vunnet World Travel Awards for de beste strendene i verden. Øya ble til for omtrent 8 millioner år siden, og har 160 km silkemyk strand brodert rundt hele seg. Den gule sanden står i kontrast til det turkise vannet, som er helt gjennomsiktig. Ta deg en drink og slå deg ned. På denne øyen er alle problemene dine langt unna og det eneste du trenger å gjøre er å slappe av og nyte paradiset.

Denne himmelske øya ligger øst for Madagaskar i Indiahavet. Port Louis er øyas hovedstad, og er hjem til litt under 150 000 innbyggere. Øyas historie speiles i den flotte arkitekturen du finner her. Den franske stilen fra kolonitiden preger flere av bygningene, blant annet regjeringshuset. I dag er de fleste bygningene laget av betong, men eldre bygninger av tre er også synlige i bybildet. I byens marked kan du finne alt fra øyas eksotiske frukter til religiøse symboler og klær. Mange av gjenstandene er inspirert av hinduismen. Mauritius er faktisk det eneste landet i Afrika hvor hinduismen er den største religionen. Apropos Afrika, det er gode muligheter for å kombinere en reise til Mauritius med safari i Afrika!

Denne sjarmerende byen har til og med en spennende chinatown. Denne delen av byen tilhørte etterkommerne av hakka-kineserne, som kom til øya i 1826. I dag er denne delen av byen hjem til flere folkegrupper, men den kinesiske innflytelsen står sterkt med små kinesiske butikker og restauranter. Ta deg en matbit her før du utforsker byen videre! Visste du at på en thailand reise til Bangkok, vil du kunne se en av de største Chinatown-ene i verden!

Mauritius er hjem til noen av de sjeldneste dyrene og plantene på jorden.

Øyas vulkanske historie, isolerte beliggenhet, tropiske klima og unike terreng har skapt grobunn for det varierte dyrelivet.

De store grønne trærne har aldri kjent øksens apatiske innhogg. På de idylliske strendene, som har aldri følt båtenes umettelige grådighet, løper det en fugl. Den har mistet evnen til å fly fordi ingen jakter på den, og bor her i ro og mak - det eneste stedet i verden den holder til. De utallige andre artene som kun bor på øya har aldri sett mennesker. Dette var realiteten på Mauritius før menneskene på alvor begynte å ta i bruk øya på 1700-tallet. Det hele startet i 975, da araberne var de første til å sette fot på her. De valgte ikke å bosette seg her, og senere tok nederlenderne over øya, så kom franskmennene, som i 1810 ble nødt til å overlevere øya til britene under Napoleonskrigene.

En viktig aktør i bevaringen av artene er François Leguat Reserve, en 20 hektars naturreservat med store skillpadder og unike planter og grotter. Det er nok de store skillpaddene som er hovedattraksjonen i reservatet. Det pleide å kry av disse, men da menneskene som kom til øya ble de jaktet for olje og mat. I tillegg brakte menneskene med seg rotter og griser på skipene sine, som spiste eggene og barna deres. Dette førte til at de store skillpaddene som en gang var overalt å se, ble utryddet en gang på 1800-tallet. Så hvordan har det seg at du kan se gigant-skillpadder i dette reservatet? Det har seg nemlig slik at i senere tid har man tatt med skilpadder fra andre øyer, for å erstatte de utdødde skillpaddeartene. Noen av disse veier over 250 kg! I tillegg til å reintrodusere arter til øya har man plantet opp mot 100.000 trær de siste fire årene.

Reservatet kan også by på museum med landets historie, grotter med flygehunder, en type flaggermus. Her får du oppleve skilpadder og flaggermus på nært hold i idylliske omgivelser - hva venter du på?

Visste du at Mauritius er på andreplass blant alle landene i Verdens Helseorganisasjons liste over luftkvalitet?

Det varme vannet er perfekt for en rekke aktiviteter. Frister det med vindsurfing, dykking, vannski eller kajakk?

Den lange kystlinjen og deilige vannet har gjort Mauritius til et vannparadis. Absolutt alt av aktiviteter i vannet tilbys her. Lei en båt og snorkle i det krystallklare vannet og hundrevis av forskjellige fisker og planter vil åpenbare seg. Eller kjenn vinden leke med håret mens du lærer deg å seile.

Mauritius er en tropisk vulkanøy. Det merkes kanskje ikke hvis du ligger og koser deg på stranden hele dagen, men beveger du deg til sørsiden av øya vil du oppdage skatten Seven Coloured Earths. Dette område ligger utenfor landsbyen Chamarel, og er et syn uten like! Her finner man et fenomen kalt farget jord, et resultat av smeltet stein som er nedkjølt etter vulkansk aktivitet. Man regner med at lavaformasjonene i dette området er et sted mellom 3.5 til 7 millioner år gamle. Som du sikkert har forstått av navnet kan formasjonen ta på seg syv forskjellige farger i sollys: rød, brun, fiolett, blå, grønn, gul og lilla. Det er helt magisk å se hvordan bakken forandrer farge og glinser foran øynene dine. Dette magiske synet er en av øyas hovedattraksjoner.

Den kjente forfatteren Mark Twain sa en gang at Mauritius ble laget først, så ble himmelen laget som en kopi.

På Mauritius er det alltid noe å finne på, og kanskje det beste av alt: det er varmt året rundt!

Beundre steinformasjoner er ikke det eneste du kan gjøre på denne siden av øya. Chamarel Falls er et kjent landemerke og en utrolig fin foss. Vannet faller 100 meter ned langs en vertikal klippe - helt nydelig! Etter dette kan du ta turen til landsbyen og kjenne adrenalinet pumpe ved å ri på hest eller komme fra A til B på Zip-Line.

Mauritius har mange strender, men stranden til Flic-En-Flac er nok den mest kjente, en liten landsby på den vestlige siden av øya. Denne avslappende stranden er perfekt til din strandferie i Mauritius. Her kan du spille volleyball, fotball eller bare ligge på stranden med en cocktail i den ene hånden og en bok i den andre. Det er også flust av restauranter, butikker og nattklubber. Det blir nok ikke mange Tyrkia reiser når folk får øynene opp for hvor fantastisk det er her! På grunn av det klare vannet og rike dyre- og plantelivet under vann er denne delen av øya veldig populær blant dykkere.

Selv om Mauritius er et lite land med litt over 1 million innbyggere, kan det by på så utrolig mye: lange uimotståelige strender med alt du kan tenke deg av aktiviteter og drinker, store naturområder med enestående plante- og dyreliv og en hovedstad med spennende restauranter og kulturtilbud!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret