5 tilbud

Reise til Mexico

I en reise til Mexico vil du oppleve templer, strender og salsadans på ville gatefester. La TravelBird ta deg med til tacoens hjemland!
Se mer:
Valgte filtere:
5 tilbud
Filtre Tilbakestill

Visste du at et av verdens mest omfattende naturhistoriske museum ligger i Mexico? Eller at du kan svømme med hvithaier i kystbyen Cancún?

Over hundre millioner mennesker bor i Sør-Amerikas nordligste land. Klar for ferie til Mexico?

Begynte du å fryse av ordet nordlig? Frykt ikke, gjennomsnittstemperaturen i løpet av et år er nesten 20 grader - her kan du reise i t-skjorte året rundt. Og kanskje vil du møte noen av de over 200.000 artene som lever her? Blant disse vil du finne hvalhaien, den største fisken i verden. Ikke tro at du kun får oppleve den innestengt i et akvarium eller på et museum. Det er nemlig mulig å dra ut i båt for å se 20 tonn tunge hvalene på nært hold, i deres naturlige habitat. Dersom du fort blir sjøsyk eller rett og slett foretrekker strandlivet, er en reise til Mexico det rette valget for deg. Med krystallklart vann og myk sand er det ikke rart Mexico har rykte på seg for å ha legendariske strender. På vei tilbake til hotellet kan du ta del i en av Mexicos mange gatefester og parader. Her er det bare å danse i vei, spesielt hvis du har med din bedre halvdel på kjærestetur hit! For å slukke tørsten etter dansingen kan du drikke autentisk tequila, og er du sulten kan du spise de originale tacoene - gjerne på en av de utallige matbodene som preger landet.

Visste du at mexikansk mat er på UNESCOs liste over Mesterverker i muntlig og immateriell kulturarv? Matrettene i Mexico er uten tvil mesterverker uten like.

I løpet av din tur til Mexico vil du få mye glede av gatematen, som havnet på Forbes liste over verdens beste gatematbyer. I byen Om det skulle være til frokost, lunsj, middag eller kvelds finnes velsmakende gatemat. I hovedstaden Mexico City spiser hele 75 prosent av befolkningen gatemat minst én gang i uken. En av de mest populære gaterettene er tamale, en rett de spiste før spanjolene kom, som er mais- eller bananblader wrappet rundt en maismasse, for så å bli dampet.

Tamale kan også være fylt med ost eller kjøtt, og spises som oftest til frokost. Gatematen kan bli servert fra boder, biler, sykler, små lastebiler eller vinduer. Dersom matopplevelser er noe du setter pris på vil det gå lang tid før du føler deg ferdig med Mexico. Dette er litt av en eksotisk reise!

Visste du forskerne tror det var i Mexico man først begynte å fremstille sjokolade, chillipepper og mais?

Ikke rart de har en matkultur det er vanskelig å overgå!

Etter at spanjolene erobret Aztekerriket på 1600-tallet kom de spanske og europeiske innflytelsene inn i det meksikanske kjøkkenet. I dag er meksikanske retter like kompliserte som andre eldre matretter fra land som Japan og Kina, hvor flere tusen år med utvikling har gitt oss rettene vi finner i dag. Grønnsaker står sentralt i det meksikanske kjøkkenet, med eksempelvis sopp, tomater, mais, kål og potet. Med europeerne kom gris, kylling, ost samt krydder og en del frukt. Tortillalefsen står sentralt i retter som taco, enchilada og quesedilla. Vel og merke er de som oftest laget av mais og ikke hvete som i vesten! Er du på ferie med barn vil de i hvert fall ikke klage over maten!

Det er også et annet element til det meksikanske kjøkkenet, nemlig det sosiale: I familie- eller andre sosiale selskaper blir matlaging ansett som en investering for å opprettholde sosiale relasjoner. Her er man ikke fremmet for at hvor god en rett smaker har blir påvirket av hvilken sammenheng den blir spist.

Mat og drikke går hånd i hånd. Mexico er kjent for brennvinen tequila, som først ble fremstilt på 1500-tallet. I dag er det over 600 typer tequila i det meksikanske markedet! Det er greit å vite hvis du skal bevege deg ut i det levende nattelivet, hvor det definitivt ikke er mangel på store klubber med fengende musikk.

Ta for eksempel stranden Tulum. Denne vakre perlen ligger i ly av en av de siste byene bygget av Mayaene for over 1000 år siden, og regnes som en av de bedre bevarte byene fra Maya-tiden. Her kan du starte dagen med yoga omgitt av fantastisk natur, etterpå kan du beundre de gamle pyramidene og ruinene etter byen, for så å snorkle i det krystallklare vannet. Føler du deg ekstra eventyrlysten? Du har også muligheten til å utforske grotter dypt under bakken, hvor det også er muligheter for snorkling! Det er spesielt deilig å dykke i havet dersom du tar sommerferien din hit, da det kan bli ganske varmt!

Det mangfoldige dyrelivet og rike historien har sørget for at det alltid er noe å finne på under din reise til Mexico.

Det er ikke bare Tulum som viser skatter fra tidligere sivilisasjoner.

En av de største attraksjonene i Mexico er byen Teotihuacán, som betyr «stedet der gudene ble skapt». Byen ble bygget for omtrent 2300 år siden, og kan skryte av en plass på Unescos verdensarvliste. I denne byen kan du finne Solpyramiden, en av de største pyramidene i Mellom-Amerika.

Ikke glem at Mexico også har en moderne hovedstad kalt Mexico by. Den er hjem til nesten 9 millioner innbyggere, så her er det mulig å ha en skikkelig storbyferie! Hovedstaden har alt du kan tenke deg: Fra deilig mexikansk mat laget foran dine egne øyne til wrestling på Arena México med over 17000 tilskuerplasser. Arenaen blir hovedsakelig brukt til wrestling, men den huser også intense boksekamper. Den går under navnet wrestling-katedralen av meksikanere.

Hovedstaden er utrolig nok bygget over ruinene til den gamle aztekiske byen Tenochtitlan. Under aztekernes tid var byen både hovedstad og et sted for religiøse ritualer. Med all historien knyttet til byen er det ikke rart et museum i verdensklasse holder til her, nemlig Museo Nacional de Antropologia. Den strekker seg over et område på fire kvadratkilometer og omfatter hele 23 utstillingshaller. 12 haller er dedikert til tiden før spanjolene kom. Snakker du ikke spansk? Ingen problem, museet er godt tekstet på engelsk. Det er mye å få med seg så her må man prioritere, akkurat som resten av ferien din i Mexico!

I Mexico er den tradisjonelle kulturen fra før spanjolene kom, blandet med den spanske. Det gir en unik og rik kultur - Helt uten like!

Med moderniseringen har meksikansk kultur undergått enorme forandringer.

Mange meksikanere bor i byene, men det er flere små samfunn som bor i landlige strøk. Man regner med at litt over 90 prosent av de 123 millioner menneskene i Mexico snakker spansk. Den resterende delen snakker språk som mayansk eller aztekisk. Religion står sterkt blant meksikanere, så her det ikke bare templer å se! Hele 82 prosent regner seg som katolikker. Det er heller ikke uvanlig at man blander inn deler av den mayanske troen i katolismen. Andre store religioner er islam, jødedom og buddhisme. Så dersom du er interessert i religion og religionshistorie er det mye du kan se, ta på og lære i løpet av din ferie i Mexico. Speseielt hvis du tar turen i påskeferien!

Familien står sentralt i Mexico, og de består ofte av mange medlemmer: Gjennomsnittlig antall personer per hustand er 4. Til sammenligning er den 2.2 i Norge. Det er vanlig å feire og feste med familiemedlemmer. En av de største familiefestene er quinceañera, en fest for jenter når de fyller 15. Den kan sammenlignes med konfirmasjonen i Norge. Det er nemlig en fest for å markere at jenten går fra barndom til å bli voksen kvinne.

Uansett hvor din reise til Mexico tar deg er vi i TravelBird sikre på at du kommer til å få en uforglemmelig reise. Vi ønsker deg en fantastisk tur!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret