tilbud

Reise til Mongolia

Vil du oppleve noe vakkert og annerledes på din neste ferie? Book en reise til Mongolia med TravelBird, og oppdag landet til den verdenskjente erobreren Djengis Khan!
Se mer:

Opplev et vakkert fjelland, hvor naturen er utsøkt, og menneskene og atmosfæren er noe helt annet enn det man er vant til hjemme!

I Øst-og Sentral-Asia finner du den selvstendige staten Mongolia. Landet er plassert i innlandet, og grenser både til Russland og Kina. Det kan derfor være en idé å reise til Russland når du først er i det området av verden. Hvis du drar på en reise til Mongolia besøker du det 19 største landet i verden målt i areal. Med da en befolkning på rundt 3 millioner er landet det minst tett befolkede landet i verden, med omtrent to innbyggere per kvadratmeter. Den største delen av befolkningen bor i og rundt hovedstaden Ulan Bator. Det at befolkningen er så liten gjør at det er flere gigantiske tomme sletter i landet, noe som gir deg et helt magisk syn. Mongolia er også stort sett uberørt, noe som gjør landskapet og naturen ekstremt vakker og ekte. Hvis du vil oppdage hver eneste krik og krok av landet er det å anbefale at man leier en bil så man kan dra på egne oppdagelser rundt om. Den største inntektskilden i Mongolia er storfeavl, noe som gjøres stort sett av nomader. Nomader har ikke et fast bosted, og de reiser derfor over hele landet med deres storfe vandrende bak. I landet finnes det over 23 millioner husdyr; som vil si at det er omtrent åtte dyr per innbygger i gjennomsnitt. Dette passer seg spesielt i Mongolia, ettersom de store ubebodde områdene er spesielt egnet for husdyrhold. Nå i moderne tid har den delen av befolkningen som lever som nomader hatt en relativt stor nedgang, og mange unge velger i stedet å bo i byen. Det er også flere muligheter til å oppleve spennende land i Asia når du er i Mongolia, og det kan absolutt anbefales å reise til Nepal i samme slengen. I Mongolia finner du også Asias største ørkenområde; Gobiørkenen. Denne ørkenen ligger sør i landet, og omfatter også relativt store deler av det nordlige Kina. I tillegg så er landet en av de største ferskvannssjøene i Asia, i tillegg til at du kan finne alt fra saltvannssjøer, myrer sanddyner, kuperte gressmarker, skoger til fantastiske isbreer i fjellene. Det er også et temperert, kontinentalt klima, hvor vintrene er lange og kalde, og somrene korte og varme. Ikke nok med det så er landet også kjent for gamle templer og ruiner, dinosaurfossiler, og den tidligere nevnte nomadekulturen.

Fantastisk natur, og nydelige omgivelser!

Mange har sagt at de enorme, tomme landskapene gjør Mongolia til et kjedelig land, og det er absolutt ikke riktig.

I tillegg til de tomme slettene, som er ekstremt fascinerende og annerledes, har landet flere vakre naturattraksjoner. En av disse er Moderklippen, som ligger omtrent 60 kilometer utenfor Ulan Bator. Dette er en hellig klippe, hvor store deler av lokalbefolkningen drar for å søke åndelig råd og veiledning. En tur innom denne klippen er noe du virkelig ikke kan gå glipp av på din reise til Mongolia. Landet er den perfekte destinasjonen for rundreiser, ettersom du gjerne vil oppleve mest mulig av de forskjellige områdene av landet når du er på ferie der. Vil du oppleve den absolutt mest fantastiske delen av mongolsk natur må du dra til Akhangai. Her finner du vulkaner, brusende elver og vakre innsjøer. Elvene er spesielt annerledes fra hva du er vant til hjemme i Norge, og er et utsøkt syn. I tillegg må du ta deg en tur innom Khangai Nuruu, som er et vakkert fjellområde. Noe av det som er definitivt det vakreste og mest spennende landet kan by på er den inaktive vulkanen Khorgo som ligger sentralt i Akhangai. På din reise til Mongolia, bør du besøke munkeklosteret Amarbayasgalant Khiid. Dette klosteret ligger i en dal nord i landet, og er absolutt landets viktigste og vakreste. Mange av klostrene og statuene i Mongolia ble ødelagt i 1930-årene da kommunistene angrep landet. Det er allikevel muligheter til å se de som har blitt gjenoppbygget, og også se munkenes daglige seremonier. Noe som kan både være spennende og annerledes for oss nordboere som ikke vanligvis ser seremonier som dette.

Ulan bator har blitt en meget moderne hovedstad, og her kan du ikke bare vandre langs disse skyskraperne, men også nye utsøkt mongolsk mat, og danse ut i de sene nattetimer i flere av byens nattklubber. Dette er perfekt for deg som vil ta deg en storbyferie på din reise til Mongolia! Like utenfor byen finner du den 40 meter høye statuen av Djengis Khan, som er virkelig noe man må få med seg når man reiser til Mongolia. Byen ligger i en dal ikke langt fra elven Tuul, og er ikke bare Mongolias politiske og administrative sentrum, men også landets kulturelle, industrielle og finansielle tyngdepunkt. Det i tillegg her du kan finne jernbanen knyttet til den transsibirske jernbanen, som er en den lengste sammenhengende jernbanelinjen i verden. Her kan du videre finne en rekke museer som er basert på både den mongolske historien og kulturen. En av museene man virkelig må ta seg tid til er det naturhistoriske museum, hvor du kan se både dinosaurfossiler og meteoritter. Et annet museum du må besøke er det Zanabazar-museet, som har en stor samling av mongolsk kunst, hvor du blant annet finner Mongolias mest kjente maleri; "En dag i Mongolia" som er malt av Marzan Sharav. Hvis du har lyst til å oppleve ordentlig mongolsk kultur bør du se en forestilling i nasjonalakademiteateret for både opera og ballett. Her holdes det både konserter og spennende musikalske opptredener. Hvis du virkelig vil oppleve kulturparadis bør du dra til byen Tsetserleg. Her finner du bygninger har stått der helt siden det sekstende og syttende århundre. Ta deg tid til å besøke det kjente Lama-klosteret, og andre vakre bygninger, som har en helt vidunderlig arkitektur.

Reise på et eventyr du sent vil glemme, hvor maten også er noe for seg selv.

Virkelig et fantastisk mekka for kjøttelskere!

Når det kommer til den nasjonale maten er ikke Mongolia veldig variert; enkelt, men også ekstremt velsmakende. Maten består for det meste av kjøtt, og de er ofte enten laget i stuing eller som en del av smørbrød. På siden er det ofte ris og poteter, og i tillegg er det servert med forskjellige typer yoghurt. Noen av de mest kjente rettene i landet er tsuivan, som er dampet og stekte nudler med okse- og fårekjøtt, men de har også flere typer for gulasj. Det er også mange pastaretter som er svært populære, for eksempel buus som er utsøkt, dampet ravioli. Når det kommer til drikke er de som andre asiatiske land veldig glad i te, men vodka er også svært populært. Den nasjonale drinken i Mongolia er Airag. Dette er hestemelk, og det kan ta litt tid til å vende seg til, men det er absolutt noe du må smake på din reise til Mongolia. Når du først er i Mongolia er det ikke langt hvis du ønsker å reise til Kina.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret
Min. kjøpesum = kr 1000