tilbud

Reise til Nederland

Ta en ferie der gamle tradisjoner møter moderne byer, og book en reise til Nederland med TravelBird. Ta deg den ferien du sårt fortjener!
Se mer:

Vil du oppdage dette liberale landet med vindmøller, tulipaner og tresko? Nederland har mye å by på, og det er virkelig en destinasjon du bør besøke en gang i livet.

I Vest-Europa finner du Nederland, som også inkluderer tre øyer i Karibia, men også kjent som Karibisk Nederland. Landet grenser til Nordsjøen i vest og nord, Belgia i sør og Tyskland i øst, men landet er også plassert sentralt i forhold til andre land som Frankrike, Østerrike og Storbritannia. Det er derfor ikke langt hvis du ønsker å reise til Paris, eller andre kjente hovedsteder i Europa. Landet Nederland er relativt flatt og lavtliggende, og en veldig stor del av landets totale areal på 41 500 kvadratkilometer ligger under havnivå. Hovedstaden i Nederland er Amsterdam, som også er den største byen, mens Haag huser regjeringen og parlamentet. Rotterdam er også en av de viktigste byene hvis du reiser til Nederland, spesielt siden de har den største havnen i Europa, og er hele tre ganger så stor som den nest største. Når det kommer til Nederlands historie så oppsto landet som en nasjon på 1580-tallet, og det var da provinsene i området slo seg sammen, og videre erklærte sin egen selvstendighet. Landet ble tidlig en viktig sjøfartsnasjon, og hadde derfor handelsposter verden over. Dette førte til at de hadde kolonier i Sør-Afrika, Karibia og Indonesia i en periode. Nederland hadde sin gullalder på 1600- og 1700-tallet, da landet var Europas rikeste, men var også i front innenfor vitenskap, kunst og arkitektur. Klimaet i Nederland er relativt likt som hjemme i Norge, hvor vintrene er kalde og somrene kan ha veldig gode temperaturer. Det er mange muligheter hvis du tar deg en reise til Nederland; du kan oppleve kultur, beundre enger med tulipaner, besøke en søt liten landsby, eller bare tilbringe late dager ved sjøen.

To av de mest populære byene er Zandvoort og Bloemendaal som begge er kystbyer, og ligger bare 30 kilometer fra hovedstaden Amsterdam. I tillegg er det den herlige byen Scheveningen, som ligger i nærheten av den kongelige byen Haag, og har også mange turister, både lokale og folk som kommer fra land verden over. Hvis du reiser til Nederland bør du også ta deg en tur til Nordsjø-øyene som Texel, Ameland eller Terchelling. Disse øyene kan tilby natur, ro og gi deg avslappende tid langs sjøen. Øya Texel ble faktisk kåret til en av de topp 10 beste destinasjonene å besøke i Europa av Lonely Planet. En ferie langs kysten i Nederland er spesielt populært hvis du er på ferie med barn. Her kan barna kose seg i vind og vær, spille ballspill eller bare leke i sanden. Naturen kan inspirere gamle som unge! Videre er sykling svært populært i Nederland, og det er også den enkleste måten å komme seg rundt på. Ved hjelp av en sykkel kan du ta del i den nederlandske kulturen, og det gir deg den perfekte muligheten til å bli kjente med naturen og omgivelsene rundt deg, samtidig som du holder deg i aktivitet.

Tulipaner fra Amsterdam; en av Europas mest populære hovedsteder.

Selv om dette kanskje er den mest kjente byen i Nederland, er det også flere andre byer som er verdt et besøke.

Det er ikke for ingenting at Amsterdam er en av de mest populære og kjente byene hvis man er på reise i Nederland. Med sine imponerende herskapshus, husbåter, vakre butikker, og spennende museer, er byen svært populær for oss nordmenn. I denne hovedstaden finnes det mer enn 1281 broer, og det er absolutt å anbefale en spasertur langs byens vakre kanaler. Man bør videre ta seg en tur i de små butikkene, hvor du kan finne spennende suvenirer, og andre skjulte skatter. Eller så kan du besøke en av byens mange museer, eller sette deg på en hip kafé og bare følge med på at verden går forbi deg på gata. Du bør også smake på noen av godbitene det nederlandske kjøkkenet kan tilby, og prøve bitterballen, stroopwafels eller Gouda ost. En annen by er Rotterdam, som virkelig er en svært undervurderte by. Før var byen grå og kjedelig, men nå har det blitt en moderne by med en utsøkt arkitektur. Spesielt er den 802 meter lange Erasmus-broen ekstra kjent, hvor den står med sin prakt utover vannet. Videre er det også flere shoppingmuligheter, hvor Mastricht kan være den perfekte destinasjonen. Denne byen ligger i den sørlige delen av Limburg i Belgia, bare noen få kilometer fra Aachen i Tyskland. Det derfor nok av muligheter hvis du ønsker å ta en storbyferie i et annet land. Hvis du er interessert i historie er den majestetiske byen Haag en by verdt en tur innom. Her ligger Nederlands politiske sentrum, og det er også muligheter for å kombinere en tur hit med en tur til stranden. Det pulserende hjertet av landet slår i Utrecht, med de små gatene og smugene som er sentrert rundt byens vakre katedral. Du bør også ta deg tid til å oppleve de fargerike tulipanengene rundt Lisse. Her kan du oppleve Nederland som et postkort, med en sykkeltur forbi tulipaner og vindmøller. På din reise til Nederland er det virkelig mulig å ha en aktiv ferie. De vakre strendene langs kysten er også noe du bør få med deg, hvor du kan aktivisere deg med alt fra kiting, surfing eller andre typer vannsport.

Opplev den nederlandske maten, og ta del i kulturen i samme slengen.

La deg friste av friterte spesialiteter, indonesisk peanøttsaus, og fantastiske desserter.

Nederlandsk mat er enkel og variert på samme tid, og har røtter i det landlige miljøet. De foretrekker ordentlig porsjoner, som også er enkelt å tilberede, og ofte rikelig med karbohydrater. Dette er med andre ord mat som er laget for at det skal feste seg til sidebeina til sultne bønder og fiskere. Når det kommer til en typisk god, nederlandsk frokost så spiser ofte nederlendere en sandwich med pålegg. Her er spesielt peanøttsmør, honning syltetøy, eller annet søtt pålegg populært. Ellers er også alt fra ost, skiver av pølser eller skinke absolutt topp å putte på brødskiven. Denne frokosten kan virkelig minne litt om en vanlig norsk frokost, hvor brød er spesielt sentralt. Når det kommer til lunsj spiser de fleste et lett måltid eller en vanlig buffet, som ikke er spesielt annerledes fra frokosten. Når det kommer til middag så er det spesielt populært med tre retter. Hvor det først er suppe eller en type for forrett, og videre en tung hovedrett med grønnsaker, kjøtt og poteter, som ofte er i en form for stuing eller gryterett, før man avslutter med en søt dessert.
Alkohol og kaffe er også viktig for nederlenderne, og det spiller en stor rolle for byens sosiale liv. Hvis du er på reise i Nederland bør du absolutt ta deg en kopp med nederlandsk kaffe, som har en deilig smak som har utviklet seg gjennom fem århundrer. I tillegg er nederlandsk øl svært kjent, hvor du kan drikke alt fra Heineken, Amstel, til Crolsch. Ølet serveres fra fat i små glass, ofte med altfor mye skum, eller i flaske. Når du er i Nederland er det heller ikke langt hvis du ønsker å reise til London.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret