3 tilbud

Reise til New York

Welcome to America! La deg friste av en reise til New York med TravelBird. Perfekt som helgetur eller en litt lengre ferietur, for store og små!
Se mer:
Valgte filtere:
3 tilbud
Filtre Tilbakestill

New York har fått tilnavnet byen som aldri sover, og ikke uten grunn! Her finner du noe for enhver smak. Om du er glad i å shoppe, elsker klassisk og moderne kunst, eller ønsker en helg fullspekket med sightseeing så er New York byen for deg!

New York er den største byen i USA, med rundt 8,5 millioner innbyggere. Dette er nesten dobbelt så mange som hele Norges befolkning! New York har vært, og er fortsatt, en viktig by i USA. Det var faktisk den første hovedstaden i USA, og er i dag en viktig by i verdenssammenheng også. Du finner blant annet FNs hovedkvarter og New York-børsen på Wall Street her.

The Big Apple har fem bydeler, der Manhattan er den mest kjente og mest besøkte blant turister. Men de andre bydelene er også verdt en visitt på din neste reise til New York. De har hver sin sjarm og kulturelle preg, som virkelig er verdt å få med seg for å oppleve New Yorks store kulturelle mangfold. New York er en internasjonal by, med usedvanlig mange nasjonaliteter representert. Det startet med de store utvandringsbølgene på 1800- og 1900-tallet fra Europa; mellom år 1892 og 1954 antas det at mer enn 12 millioner immigranter ble hilst velkommen av Frihetsgudinnen. Mange reiste videre innover i USA, men endel ble værende i New York. I dag ser vi blant annet det kulturelle mangfoldet i form av Little Italy og det berømte Chinatown, der italiensk og kinesisk kultur er fremtredende. Du trenger til dra på en reise til Kina for å spise deg mett på asiatisk mat!

New York er kanskje ikke en by med gamle ruiner og monumenter, men de nyere bygningene er desto mer imponerende! Kanskje kjenner du igjen et og annet monument fra yndlingsfilmen din?

For vi kan nok være enige om at det neppe er noen andre byer eller steder i verden som har figurert i flere filmer og TV-serier enn nettopp New York. Vi kjenner alle til de kjente scenene i Sex og Singelliv, Breakfast at Tiffany’s og Hjemme Alene 2. Empire State Building, med sine 102 etasjer og 381 metre, er et “must” når du er i New York. Herfra kan du nyte en fantastisk utsikt over hele byen. Frihetsgudinnen, som hilser besøkende til New York velkommen, er en selvfølge når man er på New York reise, og det samme gjelder Times Square, den berømte plassen med utallige lysreklamer og TV-skjermer.

Et godt tips når du pakker kofferten for din reise til New York er å ta med gode sko! New York er en stor by og det er mye å se, og den beste måten å se byen på er til fots. På denne måten får du med deg mer av byens sjel og stemning, og det er lettere å stoppe innom vintagebutikken eller den koselige kafeen du passerer. Det er ikke bare på en reise til London du kan handle vintage.Et godt alternativ er å hoppe på en guidet busstur. Den tar deg forbi de viktigste severdighetene og forteller deg det viktigste du må vite. Om du har dårlig tid kan du praie en av de karakteristiske gule taxiene, som i seg selv nesten kan sies å være en severdighet på fire hjul. Visste du at New York-taxier er gule fordi gul er den fargen som er lettest å få øye på på avstand?

Visste du at nesten halvparten av New Yorks innbyggere over fem år snakker et annet språk enn engelsk i hjemmet? Dette sier litt om det kulturelle mangfoldet byen har å by på!

Om favorittretten din er indisk tandoori, kinesiske vårruller eller italiensk pizza med sprø bunn vil du garantert finne en ny favorittrestaurant på din neste tur til New York! Her vil smaksløkene dine garantert danse seiersdans, så det er bare å glede seg! Byen kan også by på utallige koselige og sjarmerende kafeer. Brooklyn, bydelen du kommer til ved å krysse den berømte Brooklyn Bridge fra Manhattan, har et stort utvalg av restauranter og spisesteder, og er du heldig får du et bord med utsikt mot Manhattans skyline på andre siden av East River.

New York er som en skattekiste for deg som er glad i museer. Her finner du alt fra kunst til historie, og valgmulighetene er store. Det anbefales å planlegge litt før du skal reise til New York, så du får med deg det du har mest lyst til. Metropolitan Museum of Art er spesielt kjent og populært, hvor du kan studere kunstverk fra flere århundre. Om du heller foretrekker moderne kunst anbefales det berømte Solomon Guggenheim-museet. Madam Tussauds, med en utstilling av rundt 200 voksdukker, er også svært populær blant besøkende i New York. Det er altså ikke bare på en reise til Roma du vil oppleve slående kunst!

Fashionista? På utkikk etter noen vintagekupp? Eller rett og slett glad i å vindushoppe? I New York lar alt seg gjøre!

New York kan friste med fantastiske shoppingmuligheter. Om du er på utkikk etter siste skrik fra designmerkene er Fifth Avenue stedet for deg. Deler av gaten regnes for å være av de mest fasjonable shoppinggatene i verden, med blant annet magasinet Saks Fifth Avenue. Mellom slagene anbefales en pause for slitne føtter i Central Park, den store parken som strekker seg over store deler av Manhattans øvre del. Man regner med at rundt 25 millioner besøker parken hvert år, alt fra turister til mosjonister. I parken finner du en stor dyrehage, skøytebaner om vinteren, teatre og fine gå- og sykkelruter, som du ville sett på en reise til Amsterdam. En perfekt pause fra New Yorks travle storbyliv!

Om du er av typen som elsker å gjøre kupp når du er på ferie er New York stedet for deg. Spesielt amerikanske merker er som regel rimeligere her enn hjemme i Norge, så om du har et par favorittsko eller en favorittveske er det tid for å hamstre når du er på reise til New York. Om du er glad i å gjøre et vintagekupp har du kommet til rett sted; her er det nok av gode vintagebutikker å velge mellom, og vi kan love deg at bankkortet ditt får bein å gå på! Om du har med barn på tur bør dere ta turen innom berømte FAO Schwarz, den eldste leketøysforretningen i USA.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret