1 tilbud

Reise til Nice

Côte d'Azur er et herlig utgangspunkt for å nyte fransk mat og late dager på stranden. La TravelBird inspirere deg til din neste reise til Nice!
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Nice har vært et populært reisemål i århundrer. Byen fortryllet de velstående, som satte sine spor i Côte d'Azur, eller blåhimmelskystens hovedstad.

Byen er i dag Frankrikes nest mest besøkte by - etter Paris. Nice ble grunnlagt av grekerne i det 5. Århundret før Kristus, som handelsbyen Nikaia, eller “hun som bringer seier”. Nice kom etter hvert under romersk styre, og ble styrt av italienerne frem til 1860, da byen ble gitt til Frankrike som takk for hjelpen Napoleon III ga dem i kampen for foreningen av Italia. Beboerne måtte da finne seg i at språket skulle være fransk. Dette falt ikke helt i god jord, og du finner fortsatt skiltene i gamlebyen på både fransk og nissa, språket man den gang snakket i Nice. Byen er det perfekte utgangspunkt dersom du har lyst å reise rundt i Sør-Frankrike, men har også i seg selv mye å by på. Her finner du 8 kilometer med strender, utallige parker, en rekke fontener, historiske monumenter, gallerier og museer.

Et besøk til gamlebyen er et absolutt “must” når du besøker Nice. Spaser gjennom de trange gatene hvor du finner koselige små butikker. Her får du kjøpt mat, klær og suvenirer av ulike slag. Den eldste bygningen her stammer fra 1554. Når du minst venter det åpenbarer det seg hyggelige torg, slik som Place Rosetti. I gamlebyen finner du også flere av Nices mest populære markeder. Fiskemarkedet på Place St-Francois er åpent hver morgen, med unntak av mandager. Besøk Cours Saleya, hvor du får kjøpt blomster i ulike fasonger og farger, samt alt tenkelig og utenkelig av mat og frukt. Når selgerne pakker sammen på ettermiddagen, ryddes det plass til kafébord under salgsparasollene. Prøv noen av de lokale spesialitetene, som Socca, en stor pannekake laget av olivenolje og kikerter, eller Pan-Bagnat, et rundt brød med tunfisk, egg, tomater, salat, hvitløk og olivenolje. Andre spesialiteter er Ravioli, Ratatouille, Gnocchi og Pissaladiére. Ta en spasertur langs Promenade des Anglais, som ble igangsatt av en engelsk prest i 1822 for å utbedre de dårlige veiene. I dag er promenaden en pulserende åre hvor du kan se og oppleve mye.

En reise til Frankrike er noe vi forbinder med god mat. Dra ikke hjem uten å smakt deg gjennom godbitene det franske kjøkkenet tilbyr!

Det franske kjøkkenet er verdenskjent for sin smak og finesse. Her finner du enkle kombinasjoner som forbedrer ingrediensenes rike, naturlige smaker. Visste du at fransk mat har blitt en så integrert del av den franske kulturen, at det franske kjøkkenet havnet på UNESCOs verdensarvliste i 2010? Franskmennene er kjent for å ha noen av verdens beste oster og viner, og det å finne perfekte kombinasjoner er noe som blir tatt på alvor her, selv i uformelle middagsselskaper! TravelBird har en rekke retter å anbefale deg på din reise til Nice! Prøv Soupe à l'oignon, tradisjonell fransk løksuppe med biff, krutonger og smeltet ost på toppen. Den får sin spesielle smak fra karamelliseringen av løken. Cassoulet er typisk fransk kosemat fra Sør-Frankrike, hvor hvite bønner og svinekjøtt eller and putrer langsomt i timesvis. Resultatet er et velsmakende måltid perfekt for kaldere måneder. Dersom du fryser av dette er en Costa Rica reise mer passende for deg!

Retten Beef Bourguignon, er en gryte laget av biff braisert i rødvin, og kjøttbuljong, som er smaksatt med hvitløk, friske urter, perleløk og sopp. Prøv Flamiche, som ligner på en quiche. Den har tradisjonelt sett sprø skorpe, og er fylt med krem og purre. Confit de Canard, er den fineste av de franske rettene, og en klassiker når nordmenn skal prøve seg på fransk mat. Andekjøttet marineres med hvitløk, timian og salt i 36 timer, og kokes deretter langsomt i sitt eget fett på lav temperatur. Anden serveres typisk med stekte poteter og hvitløk. Søtmomsen bør prøve seg på sjokoladesouffle. Nyt denne søte overraskelsens sprø skorpe og kremete innside. Dagen startes best med en skikkelig fransk frokost, bestående en ekte fransk bagett servert med smør og syltetøy, eller kanskje en sjokoladecroissant. Legg til en rykende kopp espresso og bare nyt!

Ta turen til Chagall eller Matisse-museet dersom du har lyst å få med deg kunst og kultur.

Begge ligger litt utenfor sentrum, men du kommer deg enkelt dit ved hjelp av offentlig transport. Matisse-museet er dekorert i stilarten trompe l’oeil, slik at det ser ut som at bygget er dekket av former og utskjæringer, men egentlig er de kun malt på. Museets utstilling omfatter tegninger og malerier fra alle perioder av maleren Henri Mattisses liv, og er huset i en flott villa fra 1700-tallet. Du finner det i olivenlunden i parken på Cimiez. Kombiner det gjerne med en piknik i parken, eller et besøk til Cimiezklosteret eller fransiscanermuseet like ved. På Chagall-museet finner du mosaikker, malerier, litografier, inngraveringer og mosaikker.

Ta turen til Castle Hill, det vakre området har en fantastisk utsikt. Du kan enten karre deg opp på høyden, eller benytte deg av heisen. På toppen finner du en rekke serveringssteder som tilbyr forfriskninger. Legg merke til de flotte veggmaleriene som pryder husene, når du beveger deg rundt i Nice. De hvite veggene er også her kunstnerisk malt slik at det ser ut som at det er balkonger og vinduer hvor det egentlig er en vinduløs vegg. Besøk den russiske katedralen, som er den vakreste ortodokse kirken utenfor Russland, og det mest besøkte monumentet i Nice. Visste du at den ble bygget til minne om russiske Tsarevich Nicholas? Han besøkte byen i 1865 på søken etter bedre helse. I stedet døde han her. Villaen han bodde i ble senere revet for å bygge den russiske katedralen til minne om han, den ble innviet i 1912. Dersom russiske katedraler er din greie, kan en reise til Russland være noe for deg!

Benytt den unike muligheten til å besøke hotellet hvor Dronning Victoria pleide å bo på sine reiser til Nice. Hun bodde på dette staselige hotellet i seks uker av gangen i perioden 1897 til 1899.

Da tok hun over hele vestfløyen, som fortsatt den dag i dag bærer en krone på taket. Hotellet gikk konkurs i 1930, og nå er bygget omgjort til en stilig samling av leiligheter. Matisse levde, arbeidet og døde her. I hagen foran bygget finner du en statue av Victoria, som ble reist etter hennes død. Besøk Palais Masséna, hvis du ønsker å se hvordan livet var den gang da adelen styrte. Palasset og dens hager er i dag museum og forteller Nices historie fra Napoleons tid til midten av 1900-tallet. Det forteller også historien om overvintrende adelsmenn som prøvde å utjåle hverandre, her finner du selskapshaller og marmorhaller som oversvømmes av prakt. Nyt den på din reise til Nice!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret