1 tilbud

Oman

I det fortryllede Midtøsten finner du en skjult skatt. Bestill en reise til Oman med TravelBird, og oppdag alt dette magiske landet har å by på.
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Et arabisk land som virkelig vil gi deg en ny og spennende opplevelse.

Her kan du nyte godt av god mat, vakker natur og utrolige severdigheter.

I Vest-Asia, sør for De forente arabiske emirater, øst for Saudi-Arabia og Jemen ligger et vakkert land. Det islamske sultanatet Oman er fortsatt et ukjent territorium for mange, men denne skjulte perlen har mye å tilby. Oman er et enestående land, og er også rikt på naturopplevelser. Spesielt er hovedstaden Muscat et utsøkt syn, hvor det de vakre moskéene og bygningene står ut mot et bakteppe av et robust fjellandskap. I dette landet kan du forvente imponerende daler, tropiske planter og turkisfargede innsjøer. Hvis du bestemmer deg for å reise til Oman har du muligheten til å oppleve et ekte paradis for naturelskere, og de vakre byene og deres arkitektur vil gi deg følelsen av at du vandrer inn i eventyret tusen og en natt. Selv om Oman er naboen til De forente arabiske emirater, er det veldig annerledes hvis du tar en reise til Oman, sammenlignet med en reise til Dubai. Her finner du ikke ‘Over the top’ luksus, men mer sjarmerende fiskerlandsbyer og gamle bygninger som står med sin prakt i dette fortryllende landet. Oman har vært et handelssted i flere århundre, og hovedstaden Muscat pleide å være den mest fremtredende havnen i sultanatet. Dette er ikke tilfelle i dag, men du kan ta turen dit for å oppleve alle slags kulturelle aktiviteter og attraksjoner som kan fortelle deg mer om landets historie. Det er også et varmt klima i Oman, og gjennomsnittstemperaturen er aldri under 25 grader. Hvis du reiser til Oman kan du også oppleve mange vakre sandstrender, hvor du kan nyte godt av solen. Her kan strandløvene se frem til en 1700 kilometer lang kystlinje, og her er det virkelig mer enn nok plass til å legge ut håndkle, og få den etterlengtede brunfargen. Oman er virkelig landet man bør reise til i sin ferie 2018.

Oppdag den uberørte naturen i Oman

Dette sultanatet har mye å tilby når det gjelder fauna og flora, men også flotte fjell, ørkenområder og svimlende dype raviner.

Dra på oppdagelser i den fantastiske uberørte naturen i Oman, hvor det er spesielt flott i nærheten av Jabal Shams. Det er vanskelig å vite hvor man skal starte her; robuste fjell, dype raviner, skjulte fjellandsbyer og svingete veier. Jabal Shams blir ikke kalt for “Grand Canyon of Oman” for ingenting. Så du bør absolutt passe på at du har fulladet både telefonen eller kameraet, for disse unike omgivelsene vil du ønske å se på i senere tid. Et annet naturfenomen som du kan oppdage i oman er wadis. Dette er fruktbare oaser der alle typer tropiske planter vokser og gror. I tillegg er Wadi Tibi og Wadi Shab-dalen steder du bør oppsøke for å se palmer, klare blå innsjøer og fosser. Du må absolutt ikke glemme å pakke med deg bikini og badebukse på denne turen, for har kan du ta deg en velfortjent pause i det forfriskende vannet ute i naturen. I Muscat finner du også Bimmah sinkhullet, som er et 50 x 70 meter hull som ble opprettet av uthulet kalkstein. Det som er litt morsomt er at det ser virkelig ut som det har blitt plassert en meteoritt her, som også er en vandrehistorie som går rundt blant befolkningen. Noe annet unikt du bør få med deg er vannet som har en grønn farge; fordi det er så mye mineraler i det. Du må også absolutt ta deg en tur i ørkenen Wahibi Sands, hvor du kan møte ville kameler, men du kan også støte på over 16000 andre dyrearter. Vil du oppdage flere ørkenområder? Da bør du ta en titt på en reise til Marokko, hvor du kan ta en tur til den kjente Sahara ørkenen. Er du lei av å traske mye rundt? Hvis du er på reise i Oman kan du dra ut til kystbyen Mussanah ved Omanbukten. Her kan du slappe av i en solseng mens palmene suser rundt deg. Og for de som foretrekker å sitte stille, er det også flere flotte muligheter til både dykking og snorkling.

Hva kan du ikke gå glipp av i Oman?

Imponerende moskéer, festninger fulle av historie og koselige fiskelandsbyer.

Mange av de viktigste severdighetene finner du i hovedstaden Muscat, som ligger på østkysten av Oman. For eksempel er Sultan Qaboos-moskeen med en overflate på 4000 kvadratmeter, den største moskeen i hele landet, og er absolutt noe du må se. Sultan Qaboos Bin Said Al Said ønsket at det skulle bli bygget en nasjonal moské, og resultatet kan oppleves den dag i dag. På innsiden av moskeen er det nest største teppet i verden, som er på omtrent 70 meter. Interiøret i taket er også beundringsverdig, og der kan du finne lysekrone laget av Swarovski krystaller. Er du glad i shopping og lete etter spennende skatter? Bør du besøke den tradisjonelle souken i Muscat for gull og antikviteter. Her kan du forhandle med de forskjellige selgerne, og kanskje du finner noe fint du kan ta med hjem til Norge. Det holder ikke med å reise til Oman bare for en weekendtur, her må du virkelig ta deg tiden til å oppleve og nyte noe som virkelig er annerledes fra hva vi er vandt med hjemme. Hvis du kjører rundt 140 kilometer fra Muscat, finner du den historiske byen Nitzwa. Her kan du finne noen av de mest besøkte monumentene, som for eksempel Fortet i Nizwa, som ble bygget i 1650, og brukt som forsvar mot angriperne fra utsiden. Hvis du sjekker ut innsiden av Fortet kan du beundre mange flotte arkeologiske funn. Ønsker du å lære mer om Omans kultur? Da bør du besøke museet Muscat Gate Museum, hvor du kan lære alt om Omans eldre historie og fortid. Videre bør du ta deg en tur langs Oman-bukta, hvor du kan finne fiskerlandsbyen Sur, som har spilt en sentral rolle for sjøfart siden det sjette århundre. Andre attraksjoner som kan være verdt et besøk er museet Bait al Safah, hvor du kan se hvordan de levde i Oman for mange år siden, men også Sultan Qaboos-palasset er noe man bør få med seg. Dette er absolutt noe man må få med meg hvis man drar på reise til Oman. Hvis du er på rundreise Oman er det mange deilige arabiske retter man bør smake. Orientalsk krydder og urter gir eksplosive smaker, og du vil absolutt ikke ha problemet at du vil gå rundt sulten. De typiske Oman rettene består av ris med grønnsaker og kylling eller fisk. Alt dette er ofte krydret med urter, hvorav saffron er den aller mest populære. Du bør absolutt bestille ‘qaboely’, som er et risfat med rosiner, grønnsaker og lam, og er laget med alle slags typer urter og tomatpuré. Også ‘mashuai’ er en risrett man bør ta seg tid til å smake. Dette blir laget med sitron, og det gir risen en helt ny smak, og helt nydelig hvis det blir kombinert med stekt fisk. Som du allerede forstår så vil du absolutt ikke mangle noe på gastronomifronten på din reise til Oman.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret