3 tilbud

Reise til Phuket

Book en reise til Phuket med TravelBird, og opplev alt fra utsøkte strender, buddhistiske severdigheter, og underholdende atmosfære.
Se mer:
Valgte filtere:
3 tilbud
Filtre Tilbakestill

Opplev Thailands største og mest populære øy, hvor turisme og landbruk blomstrer. En destinasjon med vakre omgivelser, og hyggelige mennesker og atmosfære.

I øyprovinsen i det sørlige Thailand, finner du Phuket, som er er et kjent turistmål på grunn av sine strender og dykkerfasiliteter. Øya er så stor at det nesten ikke føles som om man er på en øy. Beregnet folketall er på 303 000 innbyggere, og Phuket er Thailands aller største øy. Phuket har en kupert natur med sandstrender og kalksteinsklipper langs kysten, med rester av regnskog i det indre. Øya har lenge vært en destinasjon som er svært populær for skandinavere å reise til, og det er absolutt ikke uten grunn. Her kan du dra ut og svømme langs vakre strender, slukke tørsten med ferskt kokosnøtt vann, spise verdensberømt Pad Thai, utforske fantastiske grotter og handle på store markeder. Bare dette gjør en reise til Phuket noe du ikke har lyst til å gå glipp av. Turismen har lenge blomstret i Phuket, og øya har en velbevart sjarm ikke gir noen som helst skuffelse. En reise til Phuket er perfekt for de som er ute etter den eksotiske følelsen man ikke finner hjemme, og som liker å reise utenfor Europa for å oppleve mest mulig nytt og annerledes når man er på ferie. Denne destinasjonen er spesielt kjent for sin spektakulære natur, romantiske solnedganger og krystallklart, blått hav, og er uten tvil et av Thailands mest populære destinasjoner.

I tillegg til pulverlignende sand, grønne palmer og et varmt klima, tilbyr Phuket en unik atmosfære, der lokalbefolkningen ønsker alle reisende velkommen med åpne armer og store smil. Det som også er ekstra fint med Phuket er at det ligger i nærheten av andre øyer, hvis du ønsker en dagstur til flere av Thailands vakre feriedestinasjoner. Selv om det er nok av ting å finne på i Phuket, er det absolutt en ekstra bonus å utforske så mye som mulig når man er på ferie i Thailand. En liten båttur, og du kan oppdage både Phi Phi-øyene og James Bond Island, for nye eventyr og inntrykk. I tillegg til dette er Phuket en øy som også tilbyr aktiviteter av alle slag. Du kan for eksempel snorkle i det krystallklare vannet og se på fargerike fisker, besøke et tempel, eller gå på matlagingskurs hvis været ikke er helt på din side. Videre kan du også kjøpe billett til Thai boxing for å oppleve noe litt spennende og annerledes, eller padle langs vakker natur. Uansett om du leter etter noe kulturelt, vannsport, naturaktiviteter eller kulinariske opplevelser, kan du være sikker på at du finner noe som passer for deg på din reise til Phuket.

Mat og shopping

Fyll magen og vesken med godsaker.

Hvis du er glad i mat og shopping har du virkelig kommet på riktig sted hvis du reiser til Phuket. Her kan du oppleve restauranter av alle smaker, og muligheten til å handle i moderne butikker og i store markeder. Under en reise til Asia har du muligheten til å nyte fantastiske matopplevelser, men hvis du ikke liker asiatisk mat skal du absolutt ikke bekymre deg. Phuket kan også tilby vestlig mat, takket være den store mengden av turister som kommer til øya. Hvis du derimot ønsker å smake på noe av det beste av thailandsk mat, er det nok av utsøkte retter du bør spise. Først og fremst er det ‘Tom Yam Goong’, som er en nasjonalrett i Thailand, mens ‘Pad Thai’ er en klassiker som er kjent over hele verden. ‘Geng Kheaw Wan Gai’, som også er kjent som ‘Green Curry Chicken’, er også er en svært populære rett, som man absolutt bør smake. Det er uansett viktig at du ikke sammenligner denne med indisk karri, ettersom dette er mye sterkere og har en helt annen farge. Hvis du ikke er så glad i krydret mat bør du spise ‘Kao Phad’; denne retten består av stekt ris, kjøtt og grønnsaker. Dette er en enkel rett, men den er allikevel veldig god. Det at Phuket ligger nærme sjøen, gir det også muligheten for å spise ordentlig, god sjømat. Hvorfor ikke besøke en ‘flytende’ restaurant, for å nyte en romantisk middag ute på sjøen? Dette er et litt annerledes middagskonsept, som gir turister muligheten til å ta en båt over til en restaurant, og spise fisk som nesten nettopp har blitt fisket opp av vannet. Perfekt hvis du er på kjærestetur!

Phuket er ikke bare den perfekte destinasjonen for matelskere, men også for alle som elsker shopping. Uansett om du er på utkikk etter moderne og kjente merkevarer, eller store markeder hvor du finner alt mulig rart, har Phuket noe for deg. Besøk ‘Jungceylon’ som er et kjøpesenter som tilbyr mer enn 200 butikker, og ‘Talad Tairod’, som er et helgemarked som selger alt fra klær og smykker til sko og andre skjulte skatter. ‘Banzaan’ er også et marked man bør ta seg en tur innom, her selges det fersk frukt og andre godsaker. Ikke nok med det, kan du også finne endeløst med butikker i Phukets gamleby, hvor du kan få kjøpt vakkert håndverk, og fine klær laget av lokalbefolkningen. Nøkkelen er å være tålmodig, her kan du finne absolutt alt - bare du vil!

Storslått kyst

Paradislignende strender og fantastiske naboer

Det er viktig å ikke glemme solkrem på din reise til Phuket. En reise til Phuket tilbyr fantastiske kystlinjer, med flotte øyer og luksuriøse hotell som venter på å bli oppdaget. For at du skal få mest ut av din ferie har TravelBird funnet de strendene du absolutt ikke vil gå glipp av på din tur til Thailand. Phuket kan tilby strender av alle typer, uansett om du er ute etter en strand hvor det er mye action, liv og røre, eller om du vil ligge og slappe av på en strand som er betydelig roligere. ‘Patong’ er øyas mest populære og besøkte strand, hvor moroa aldri stopper. Her finner du store folkemasser som soler seg, bader, drikker og spiser. Det er rett og slett her det skjer, enten om du velger å tilbringe tiden din der på dagtid eller kveldstid. Hvis du ønsker en litt mer rolig strandopplevelse burde du dra til ‘Kata’, som er perfekt for de som er på ferie med barn. Er det snorkling du er ute etter er ‘Karon’ den perfekte destinasjonen for deg. Freedom beach er også en strand man bør ta seg tid til å besøke, dette er en bortgjemt perle med 300 meter lang kyst, med et kystallblått hav og pulveraktig sand. Dette er den perfekte stranden for de som liker å komme seg bort fra mengden og nyte rolige omgivelser med en bok i hånden. Sol eller regn, det er nok av aktiviteter man kan ta seg til uansett hva værmeldingen måtte melde. Som nevnt er Phuket veldig godt plassert hvis man ønsker å utforske litt mer av Thailand. For eksempel kan man reise til Phi Phi, som er en av de mest populære øyene man kan besøke. Her kan du oppleve fantastisk jungel, som møter vakre fjell ved kysten, og vakre strender. Atmosfæren ute på disse fantastiske, thailandske øyene er noe utenom det vanlige, og det er en avslappende og rolig atmosfære. Hvis du ønsker å dykke eller snorkle, er Racha Island den perfekt destinasjonen for deg. Det er heller ikke langt fra Phuket hvis du ønsker å oppdage Phang Nha Bay, eller øyen som er bedre kjent som James Bond øya. Hvis du er i et ordentlig feriemodus, og ikke føler at du er helt ferdig med din ferie etter din reise til Phuket, er det heller ikke langt hvis du ønsker å reise til Filippinene.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret