7 tilbud

Reise til Polen

Polens vakre byer Gdańsk, Kraków og Warszawa har mye å by på. Her hos TravelBird kan du enkelt bestille din neste reise til Polen!
Se mer:
Valgte filtere:
7 tilbud
Filtre Tilbakestill

Polen fikk hard medfart under 2. verdenskrig, men det er lagt ned enorm innsats for å gjenoppbygge bygningene i etterkant, og i dag har du mange vakre opplevelser i vente!

Selv om mange bygninger ble bombet under krigen består fortsatt store deler av den unike arkitekturen den dag i dag, og mye av det som ble ødelagt under krigen er rekonstruert. Dette er spesielt tilfellet for hovedstaden Warszawa, som fikk ødelagt store deler av sine bygninger. Gamlebyen her er faktisk kun fire tiår gammel, men er bygd opp slik den så ut før krigen, opprinnelig 400 år gammel. Dette har medført at den i dag er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det samme gjelder kongeslottet i byen. Mange av de eldste byene i Polen daterer tilbake til 1200- og 1300-tallet, gotikkens tid. På din reise til Polen er du aldri langt unna en vakker bygning, slott eller katedral, som gjør bybildet svært vakkert.

De polske byene har mye mer å tilby enn spennende historie og vakker arkitektur. Uansett hva du velger å gjøre vil du få mye for pengene. Spiseopplevelser vil spesielt være rimelige og noe du vil huske, eller du kan dra på spa for å roe sjelen og få et pust i bakken. Den polske standarden er høy, og siden en destinasjon i Polen ikke er langt unna med fly har Polen blitt mer og mer populært de siste årene, og da spesielt Gdansk, Warszawa og Krakow. Ta deg en reise til Gdansk du også! Kanskje finner du deg en ny europeisk favorittby?

Store byer er som regel sentrert rundt ett sentrum, byens sentrum, som gjerne er byens gamleby. Warszawa er noe annerledes og er mer spredt.

En reise til Warszawa vil du se at byen ikke sentrert rundt en gamleby eller et torg, slik man vanligvis tror om store byer. Byen er derimot spredt utover et stort område med mye forskjellig arkitektur. Her finner du alt fra rekonstruerte gotiske bygninger, bygg fra kommunismens tid og moderne bygg. Dette gjør Polens hovestad til en spennende by å oppleve - å vandre gatelangs vil gi deg flere nye impulser enn du kan forestille deg! Her finner du i tillegg en fascinerende blanding av bydeler, landemerker og museer. Byen har dessuten et fantastisk og variert utvalg av restauranter, uteliv og underholdning. Her kan du nyte mat fra alle verdenshjørner til en svært rimelig pris, eller ta et glass vin på en koselig bar etter middagen. Warszawa vil overraske deg, og du bør definitivt besøk byen på din neste reise til Polen, som kanskje er en av våre temareiser?

Warszawa er en av byene du aldri vil gå lei av å vandre gatelangs i. Bykjernens store utstrekning og vakre bygninger byr på endeløse inntrykk, så husk å pakke med gode sko i kofferten når du skal reise til Warszawa! Ta en pause og hvil slitne føtter på en av byens mange kafeer, og nyt en god kaffe mens du ser bylivet utenfor. Eller ta med deg kaffekoppen til en av byens vakre parker. Om du leser deg litt opp på polsk kultur og historie før du drar vil du få enda mer ut av byvandringen og bygningene du passerer - det er absolutt å anbefale!

Du kan nærmest ta og føle på den mytiske atmosfæren i Krakow når du vandrer fra torg til torg blant byens vakre gater. Ta turen innom denne polske storbyen på din neste tur til Polen!

Kongeslottet på høyden Wawel er en severdighet du rett og slett ikke kan gå glipp av når du skal på reise til Krakow. Polen ble styrt herfra fra rundt år 1000 og i 500 år framover. Slottet ble plyndret under andre verdenskrig, men i dag er gjenstandene bragt tilbake og slottet restaurert, og fremstår i dag som en av Polens viktigste kulturskatter. Det er i grottene under dette slottet det ifølge myten skal ha bodd en drage. Det er mulig å besøke grottene i sommersesongen, en fin aktivitet dersom du er på ferie med barn.

I Krakow finner du flotte kirker, muséer og Rynek Główny, Europas største markedstorg som stammer fra 1200-tallet. Byen omtales ofte som Polens kulturelle hovedstad, og er i dag på UNESCOs verdensarvliste. I det tidligere jødiske kvarteret Kazimierz finner du fortsatt synagoger, til tross for andre verdenskrig. Her finner du også fort ut at de vakre bygningene er rekonstruert i senere tid. Byens sentrum er konsentrert rundt gamlebyen, og her finner du et bra uteliv og mange restauranter for deg som vil prøve noe nytt. Vil du heller gå for det du kjenner til og det mer tradisjonelle? Ingen fare - her er det noe for alle!

Rundt byen strekker den store byparken Planty seg som en grønn ramme rundt denne vakre polske byen. Dette er et perfekt sted å slappe av etter en lang dag som turist i gamlebyen. For den shoppingglade har Krakow mye å tilby. Her finner du store og mindre kjøpesentre om du foretrekker alt under samme tak, eller du kan vandre gatelangs fra butikk til butikk i gamlebyen. Sjekk om vi har et reisetilbud til Polen, så har du mer penger å bruke i butikkene!

I Gdansk kombineres hvite strender med storbyliv, og med sin beliggenhet nord i Polen er det ikke lange turen fra Norge med fly. Perfekt for din neste ferie i Polen!

Gdańsk har århundrer med erfaring som havneby, og innflytelsen fra rike handelsmenn har formet byen. Byen har spilt en sentral rolle i Polens historie i flere tilfeller. Det var blant annet her de første skuddene under andre verdenskrig ble avfyrt, 1. september 1939, som markerte starten på andre verdenskrig. Byen ble lagt i ruiner under krigen, men gamlebyen er bygget opp slik den så ut før slik at du kan nyte brosteinsgatene i sentrum, bli bergtatt av røde mursteinsbygg og høye, smale, fargerike hus. Noen tiår senere ble fagbevegelsen Solidaritet startet her, under ledelse av Lech Walesa.

For nordmenn er Gdańsk mindre kjent når man skal reise til Polen, men blir mer og populær. Barcelona er et godt eksempel på at kombinasjonen strand og by er populær for mange, og det er nettopp en slik kombinasjon Gdansk også tilbyr. Lange, hvite sandstrender vil møte deg på din neste reise til Gdansk, perfekt når du vil avkjøle deg på varme dager eller vandre langs i solnedgangen. Om du vil se byen fra et litt annet perspektiv bør du ta vannveien fatt og hoppe på en båt. Bare noen minutter med bil fra Gdansk finner du de to byene Sopot og Gdynia. De tre byene omtales som “de tre byer av” polakkene fordi de ligger så nærme at de så og si er en og samme by.

Gdańsk er en livlig by med mange opplevelser å by på, særlig i mat- og drikkeveien. La smaksløkene danse seiersdans og nyt de rimelige prisene - velbekomme!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret