5 tilbud

Reise til Praha

Praha - den gyldne byen med hundrevis av spir! Din reise til Praha innebærer eventyrlige opplevelser, og her hos TravelBird hjelper vi deg på vei!
Se mer:
Valgte filtere:
5 tilbud
Filtre Tilbakestill

Med sin unike stemning vil Praha fotrylle deg fra første øyekast. I tillegg til god mat og øl tilbyr den tsjekkiske hovedstaden kulturelle høydepunkter så langt øyet kan se.

Europas historiske juvel er verdenskjent for sin historie, fantastiske arkitektur og sin unike skjønnhet. Tilnavnet ¨Den gylne byen¨ kommer av at mer enn 1000 av byens tak er dekorert med flotte, gullbelagte spir. Her finner du romersk, gotisk og barokk arkitektur i skjønn forening, samt flotte kirker, palasser, slott og monumenter langs bredden av elven Vltava, som strekker seg gjennom sentrum av byen. Prahas sentrum er en samling av fem forskjellige distrikter - hver og en har sin egen atmosfære og sjel. Sjarmerende broer kobler breddene av Vltava og samler de ​​to halvdelene av byen.

Karlsbroen bør en ikke gå glipp av - Prahas mest kjente bro som ble bygget i det 14. århundre. Ta en spasertur over broen og nyt utsikten blant 30 vakre statuer av helgener og et yrende liv av gatemusikere og kunstnere. Vel verdt et besøk i løpet av din reise til Praha er også slottet (Pražský hrad), som ble bygget i år 879 og har Guinness verdensrekord som verdens største historiske slott. Slottet har blitt benyttet av konger og keisere i Praha siden det 9. århundre. Selv i dag er dette fortsatt den offisielle residensen og kontoret til den nåværende presidenten i Den tsjekkiske republikk.

Praha slott, Strahov kloster og Karlsbroen - opplev de absolutte høydepunktene i Praha!

Ønsker du å ta for deg hele byen på din tur til Praha, men vil ikke slite deg ut? Da setter du deg bare ned på linje 22. Denne trikken passerer alle severdighetene og høydepunktene i byen. Eventuelt kan du kjøpe billett til en Hop-On-Hop-Off city tour. Reisen går fra Praha slott opp til Strahovklosteret, slik at du kan utforske alt. Dra opp i høyden til stasjonen Letna Park. Herfra kan du nyte den fantastiske utsikten over hele byen. Dra hit i julen og du kan oppleve det fantastiske julemarkedet!

Vi fortsetter på Karlsbroen, en av de eldste steinbroene i Europa. Karlsbroen er verdensberømt for de vakre statuene og er et sted for å beundre panoramautsikten over hele byen og området rundt. Wenceslas-plassen er et annet høydepunkt. Torget ser kanskje mer ut som et smug, og du finner imponerende, gamle statuer og bygninger her. TravelBird anbefaler spesielt det historiske sentrum av Praha. En tur til det gamle rådhuset med den astronomiske klokken gir en helt spesiell opplevelse på torget i gamlebyen. Her finner du også Kruttårnet, et av de tretten tårnene som en gang omringet gamlebyen i Praha. Hvis du ønsker å trekke deg tilbake fra rushet i storbyen så er Golden Lane stedet for deg. Her er husene så små at det føles som å være på et filmsett. Det er mye å se i denne byen, og passer perfekt for deg som liker en aktiv ferie. Spaser gjennom smugene og nyt utsikten over de vakre husene på din reise til Praha!

Fra god øl til næringsrik mat - utforsk fristende mat i Praha!

Det sies at hver tsjekkier drikker omtrent 124 liter øl per år. Gjør som de lokale og skjem deg bort med deilig øl av de tradisjonelle sortene som de fleste har hørt om: Pilsner Urquell og Budweiser, som serveres i en hvilken som helst pub, og øl fra de mange små bryggeriene. Prøv øl med banan-, kanel- eller kirsebærsmak. Vårt tips: Besøk ølrestauranten Pivovarsky Dum og smak deg gjennom noen eksotiske varianter. Det er ikke bare på en ferie i Tyskland at du vil oppleve øl-glade mennesker!

I Praha finner du god, tradisjonell tsjekkisk mat. Begynn med en varm løksuppe (polévka) til forrett og gå for en tradisjonell tsjekkisk hovedrett med svine- eller oksekjøtt og dumplings som siderett. Avslutt med nydelige pannekaker med iskrem, syltetøy eller frukt med søt krem til dessert. Vil du ha noe å tygge på til ølen? På menyen finner du ofte noe som betyr “Mot kjempesult- og tørste” - små retter som passer perfekt med tsjekkisk øl. Dersom du foretrekker vin fremfor øl, er nok en reise til Georgia, vinens hjemland, et bedre valg! Spis, drikk og lev vel på din reise til Praha!

Synes du historie er spennende, eller ønsker du bare å se noe virkelig vakkert?

Enestående Praha ble grunnlagt mot slutten av det 9. århundre og var setet for kongene av Böhmen. I det 14. århundre begynte byggingen av bydelen Nové Město, nå kjent som den vakre gamlebyen, Karlsbroen og St.Vitus katedralen - den eldste gotiske katedralen i Sentral-Europa. Da Praha ble integrert i det tysk-romerske keiserriket ble byen styrt fra Wien. Byen er først nevnt i skriftlige kilder av kjøpmannen Ibrahim Ibn Jakob, som nevner at jøder allerede da drev handel fra sin bosetning ved borgen. Allerede før byen ble grunnlagt lå bebyggelsen Mezigradi mellom elvene Vltava og Boltic. Den gamle bydelen er fra 1200-tallet og den nye bydelen er fra 1300-tallet, der du også ser byens mange tårn og spir, som i dag teller hele 500. Praha er spesielt kjent for sine vakre bygninger, som representerer alle stilarter. Det er altså ikke bare på en reise til Berlin at du får se Europas vakre arkitektur!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret